Išmokite iškepti tobulą keptuvę su traškia odele ir puriu vidus! Šis paprastas receptas yra greitesnis nei saldžiųjų bulvių kepimas orkaitėje.
Populiarus prašymas: oro gruzdintuvė saldžiosios bulvės! Sulaukiau daug klausimų apie tai, kaip kepti saldžiąsias bulves orinėje gruzdintuvėje, todėl šiandien pagaliau dalinuosi savo orinės gruzdintuvės saldžiųjų bulvių receptu.
Tai labai paprasta. Aš naudoju tą patį metodą, kaip ir savo keptų saldžiųjų bulvių recepte:
- Iškirskite skylutes saldžiosiose bulvėse
- Kepkite juos (be folijos!), kol išsipūs ir taps minkšti
Nepasakysiu, kad vienas yra geresnis už kitą – orkaitė ar gruzdintuvė. Abu duoda tobulas keptas saldžiąsias bulves lengvai traški, pūsta oda ir minkštas, kvapnus vidus.
Tačiau jei kepate tik kelias saldžiąsias bulves, jas kepdami ore sutaupysite laiko. Orinėje keptuvėje bulvės iškepa šiek tiek greičiau. Dar svarbiau, Jums nereikės laukti 10+ minučių, kol jis įkais, kaip tai darytumėte orkaitėje.
Skaitykite toliau, kad gautumėte mano geriausių receptų patarimų ir aptarnavimo pasiūlymų. Tada šio įrašo apačioje raskite visą ore keptos saldžiųjų bulvių receptą su išmatavimais!
Kaip virti keptas saldžiąsias bulves orinėje gruzdintuvėje
Visą receptą galite rasti šio įrašo apačioje, bet dabar čia pateikiama greita jo veikimo apžvalga:
Pradėkite nuo saldžiųjų bulvių paruošimo. Juos gerai nuplaukite (lukštenti nereikia!) ir kelis kartus subadykite šakute, kad kepdami galėtų išleisti garus.
DUK: Kokią oro gruzdintuvą naudojate?
Turiu „Our Place Wonder Oven“ ir man ji patinka! Jam nereikia iš anksto pašildyti, ir manau, kad jis yra tobulas dydis – pakankamai mažas, kad tilptų ant mano stalviršio, bet pakankamai didelis, kad būtų galima naudoti. Tai taip pat labai miela!
Tada ore apkepkite saldžiąsias bulves. Įdėkite juos į krepšelį ir kepkite ore 400 °F temperatūroje, kol galėsite lengvai pradurti šakute, paprastai 40–55 minutes.
Kiek laiko reikia virti saldžiąsias bulves skrudintuvėje
Tikslus kepimo laikas priklausys nuo jūsų saldžiųjų bulvių dydžio. Mano patirtis rodo, kad vidutinės saldžiosios bulvės paprastai iškepamos skrudintuvėje nuo 40 iki 55 minučių.
- Jei jūsų saldžiosios bulvės yra gana mažos, pradėkite jas tikrinti anksčiau, maždaug po 35 minučių.
- Jei jie yra didesnėje pusėje, tai gali užtrukti 50 minučių ar ilgiau.
Pastaba apie derlių: Čia kviečiu 2 saldžiąsias bulves. Jei norite, galite gaminti ir daugiau, tačiau jūsų gruzdintuvės dydis lems, kiek jų telpa vienoje partijoje.
Visos saldžiosios bulvės turi tilpti viename sluoksnyje oro gruzdintuvės krepšelyje. Perpildžius krepšelį, pailgės kepimo laikas, o saldžiosios bulvės iškeps netolygiai. Jei norite pagaminti tikrai didelę partiją, rekomenduoju naudoti šį orkaitėje keptų saldžiųjų bulvių receptą.
Oro gruzdintuvės saldžiųjų bulvių receptų patarimai
- Nevyniokite jų į foliją. Kažkodėl kyla mintis, kad keptas saldžiąsias bulves ir keptas bulves turėtume suvynioti į foliją. Nesu tikras, iš kur jis atsirado, nes folija yra traškios, paburkusios odos priešas. Nevyniokite bulvių. Vietoj to, subadę šakute, įmeskite juos tiesiai į keptuvę. Odelės gražiai išsipūs, o viduriai bus minkšti ir purūs.
- Prieš patiekdami juos gerai pagardinkite. Po kepimo ore bulvės bus puikiai iškepusios, bet be prieskonių. Kad skonis būtų geriausias, prieš valgydami juos supjaustykite ir gausiai pagardinkite druska bei pipirais. Šlakelis sviesto ar šlakelis alyvuogių aliejaus taip pat nepakenks! Žemiau rasite daugiau aptarnavimo pasiūlymų.
- Galite padaryti juos į priekį. Šios oro gruzdintuvės saldžiosios bulvės gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite juos mikrobangų krosnelėje arba kelioms minutėms įdėkite atgal į 350 °F oro gruzdintuvą, kad oda būtų šiek tiek traški.
Aptarnavimo pasiūlymai
Šios oro gruzdintuvės saldžiosios bulvės yra lengvas ir sveikas garnyras. Norėdami patiekti, supjaustykite saldžiąsias bulves ir apibarstykite jas sviestu arba alyvuogių aliejumi bei druska ir pipirais. Norėdami suteikti papildomo skonio, pabarstykite juos vienu iš šių prieskonių:
- Čili milteliai
- Česnako milteliai
- Malti kmynai
- Švieži laiškiniai česnakai arba laiškiniai svogūnai
Derinkite juos su mėgstamais baltymais arba dubeniu vegetariško čili.
Taip pat galite įdaryti šias saldžiąsias bulves ir mėgautis jomis kaip pagrindiniu patiekalu! Šiame įdarytų saldžiųjų bulvių recepte rasite keturias įdomias įdarų idėjas.
Dar viena smagi idėja: Pasigaminkite pusryčių saldžiųjų bulvių! Užpildykite jį šaukšteliu graikiško jogurto, šlakeliu klevų sirupo ir cinamono.
Kaip jums patinka patiekti saldžiąsias bulves? Praneškite man komentaruose!
Daugiau saldžiųjų bulvių receptų
Jei jums patinka ši oro gruzdintuvėje esančios saldžiosios bulvės, išbandykite vieną iš šių saldžiųjų bulvių receptų:
Norite daugiau oro gruzdintuvų receptų? Išbandykite mano keptuvę keptų bulvių arba gruzdintuvėje prancūziškas bulvytes!

Oro gruzdintuvėje keptos saldžiosios bulvės
Aptarnauja 2
Šios skrudintuvės saldžiosios bulvės turi tobulą papūstą odą ir minkštą, kvapnų vidų. Kadangi orkaitėje keptuvė įkaista daug greičiau nei orkaitė (jei ją apskritai reikia įkaitinti), šis receptas yra greitesnis nei orkaitėje keptų saldžiųjų bulvių gaminimas. Žr. aukščiau esantį įrašą, kuriame rasite idėjų ir patarimų!
- 2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
- Jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite oro gruzdintuvą iki 400 ° F.
-
Šakute išdurkite skylutes saldžiosiose bulvėse. Įdėkite juos į oro gruzdintuvės krepšį ir kepkite ore 40–55 minutes arba tol, kol pradurti šakute išpūs ir suminkštės viduje.
-
Kiekvieną bulvę supjaustykite griežinėliais, supurtykite vidų ir patiekite su druska, pipirais ir norimais priedais.