Bolognese – lengvai pagaminamas mėsos padažas, puikiai tinkantis prie bet kokios rūšies makaronų!

Šiame skaniame padaže yra malta mėsa, svogūnai ir česnakai, troškinami iki tirštų ir sočiųjų.

Šis receptas puikiai užšąla ir pašildomas, todėl tai puikus savaitės vakaro patiekalas!

Bolonijos lėkštė su parmezano sūriu

Bolognese skiriasi nuo įprasto spagečių padažo, pridedant salierų ir morkų bei šiek tiek pieno. Nors tai gali skambėti neįprastai, šie ingredientai suteikia išskirtinio skonio, šiek tiek sodrumo ir šiek tiek saldumo.

  • Skonis: Šis tirštas makaronų padažas yra aštrus ir pilnas skonio.
  • Technika: Leiskite pienui ir vynui virti, kol beveik išgaruos. Jei naudojate mažesnį puodą, tai gali užtrukti šiek tiek ilgiau.
  • Parengiamoji pastaba: Šis receptas puikiai užšaldomas, todėl drąsiai padidinkite jį dvigubai – virkite vieną kartą, valgykite du kartus!
  • Biudžeto patarimas: Šiam receptui galite naudoti bet kokią maltą mėsą; pirkite tai, kas parduodama.
  • Sukeitimai: Šiame recepte labai rekomenduoju vyną, bet jei neturite vyno, jį pakeisti tinka jautienos sultinys.
  • Pateikimo pasiūlymai: Šis padažas puikiai tinka prie makaronų –pappardelle yra mano mėgstamiausia. Taip pat galite jį naudoti naminei lazanijai ar keptai ziti!

Ingredientų patarimai Bolonijai

  • Daržovės: Svogūnai, morkos ir salierai yra žinomi kaip mirepoix ir jie suteikia Bolonijos sūriui skonį. Jei norite kitų daržovių, jas smulkiai supjaustykite ir sudėkite.
  • Mėsa: Aš naudoju maltos jautienos ir kiaulienos derinį, nes man patinka jo skonis – nedvejodami naudokite visą jautieną, jei tokią turite po ranka. Malta veršiena arba itališka dešra – taip pat skanūs priedai.
  • Pomidorai: Konservuoti sveiki pomidorai yra tirštesnės konsistencijos, palyginti su kubeliais pjaustytais pomidorais, todėl šiame recepte jiems labiau patinka. Jei įmanoma, San Marzano pomidorai yra geriausias skonio pasirinkimas. Galima naudoti konservuotus kubeliais pjaustytus arba grūstus pomidorus, tačiau gali šiek tiek pakeisti konsistenciją.
  • Vynas: Bet koks sausas raudonas vynas yra puikus, bet nuoširdžiai tiks bet koks raudonas vynas. Dažniausiai naudoju cabernet arba merlot. Vynas šiam padažui suteikia daug gylio, todėl labai rekomenduoju jį pridėti.
  • Pienas: Neįprastas, bet tradicinis ingredientas autentiškame Bolonijos padaže.

Kaip pasigaminti Bolonijos padažą

Šis Bolonijos padažas pagaminamas užtrunka, bet tai tikrai paprasta! Pasibaigus paruošiamiesiems darbams, šis receptas tiesiog troškinamas, kol sutirštės.

  1. Daržovių ir mėsos gaminimas: Apkepkite pjaustytas daržoves ir mėsą, tada nusausinkite riebalus.
  2. Pridėti vyno / pieno: Įpilkite vyno ir palikite užvirti. Tada įpilkite pieno ir leiskite jam užvirti.
  3. Troškinti: Sudėkite likusius ingredientus (pagal receptą žemiau) ir leiskite virti, kol sutirštės.

Kol padažas verda, išvirkite makaronus pagal instrukcijas. Įberkite druskos, pipirų ir parmezano, patiekite ir skanaukite!

olandiška virto Bolonijos padažo orkaitė

Aptarnavimo pasiūlymai

Man patinka patiekti šį Bolonijos pyragą su ilgais makaronais, tokiais kaip pappardelle ar tagliatelle. Patiekite šį patiekalą su šonais, kuriuos dėsite į spagečius ir kotletus.

lėkštė Bolonijos pappardelle, užpilta parmezano sūriu

Likusio Bolonijos padažo laikymas

Bolonijos padažas yra puikus padažas, kurį galima pasigaminti iš anksto, nes, kaip ir čili recepte, skoniai „susilieja ir susituokia“ ir tiesiog gerėja.

  • Laikyti šaldytuve hermetiškame inde iki 4 dienų.
  • Užšaldyti iki 3 mėnesių sandariame inde, paliekant apie centimetrą išsiplėtimui. Taip pat tinka sandariai uždarytas užtrauktuku užsegamas šaldymo maišelis. Per naktį atšildykite šaldytuve.
  • Pakaitinti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, retkarčiais pamaišydami, kol įkais.

Daugiau italų įkvėpimo

Ar jums patiko šis naminis Bolonijos padažas? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!

Holly Nilsson iš „Spend With Pennies plus text“ knygos „Everyday Comfort“ kulinarinės knygos vaizdas
Bolonijos lėkštė su parmezano sūriu

4.97666 balsų↑ Spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte dabar!
Arba norėdami palikti komentarą, spustelėkite čia!

Naminis Bolonijos padažas

Bolognese yra sotus, mėsingas pomidorų padažas, gaminamas iš maltos jautienos ir kiaulienos. Jis troškinamas su šlakeliu vyno ir prieskonių, kad namuose sukurtumėte restorano vertą makaronų „boloniją“!

Paruošimo laikas 20 minučių

Virimo laikas 1 valandą

Bendras laikas 1 valandą 20 minučių

nusipirkti Hollys knygą

Neleiskite ekranui užtemti

  • Dideliame puode apkepkite svogūną aliejuje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug 3–4 minutes.

  • Įpilkite česnako, morkų ir salierų ir virkite, kol suminkštės, maždaug 5 minutes.

  • Sudėkite jautieną ir kiaulieną. Sulaužykite mediniu šaukštu, kol neliks rausvos spalvos. Nusausinkite riebalus.

  • Įpilkite vyno ir troškinkite neuždengę, kol išgaruos, maždaug 10 minučių. Įpilkite pieno ir troškinkite neuždengę, kol išgaruos, apie 8 minutes.

  • Įmaišykite pomidorus su sultimis, pomidorų pasta, itališkais prieskoniais ir lauro lapu. Pomidorus sulaužykite šaukštu. Uždenkite ir troškinkite 30 minučių arba kol sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

  • Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Rezervuokite 1 ½ puodelio makaronų vandens ir gerai nusausinkite makaronus.

  • Supilkite makaronus su padažu, jei reikia, įpilkite makaronų vandens, kad suskystumėte.

  • Patiekite karštą su parmezano sūriu.

Pomidorai: Nesmulkinti pomidorai suteikia kiek tirštesnę konsistenciją, prieš troškindami sulaužykite juos šaukštu arba rankomis. Jei įmanoma, San Marzano pomidorai turi geriausią skonį.
Vynas: Naudodami vyną gamindami, naudokite vyną, kurį gertumėte (ne virimo vyną).
Nusausindami makaronus palikite šiek tiek makaronų vandens. Juo galima ne tik reguliuoti padažo konsistenciją, bet įpylus šiek tiek į padažą, jis geriau sukimba su makaronais. Po virimo makaronų būtinai neplaukite.
Jei norite tirštesnio padažo, troškinkite šiek tiek ilgiau. Kad padažas būtų plonesnis, įpilkite makaronų vandens.

  • šaldytuvas – laikykite sandariame inde arba uždenkite plastikine plėvele iki 4 dienų.
  • Šaldiklis – laikykite hermetiškame inde, palikdami apie colį išsiplėsti, arba užtrauktuku užsegamame šaldymo maišelyje 2–3 mėnesius.

Pašildyti – Atšildyti šaldytuve. Kaitinkite jį ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, maišydami kas 15–20 sekundžių, kol sušils.

Kalorijos: 359 | Angliavandeniai: 14g | Baltymai: 26g | Riebalai: 18g | Sotieji riebalai: 6g | Cholesterolis: 78mg | Natris: 571mg | Kalis: 929mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 2112 mTV | Vitaminas C: 18mg | Kalcis: 126mg | Geležis: 4mg

Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.

Kursas Makaronai, padažas
Virtuvė Amerikos, italų
Naminis Bolonijos padažas dubenyje su makaronais ir pavadinimu
lengvai pagaminamas naminis Bolonijos padažas su raštu
iš arti lengvo naminio Bolonijos padažo ant makaronų su pavadinimu
tirštas ir sodrus Naminis Bolonijos padažas puode ir ant makaronų su pavadinimu



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -