Galiu jus patikinti, kad poutine yra vienas skaniausių visų laikų patogių maisto produktų!
Karštų gruzdintų bulvyčių lėkštė užpilama varškės sūriu ir karštu ruduoju padažu. Padažas ištirpdo sūrį, kad būtų pasiektas didžiausias gėrimas.
Poutine atsirado Kvebeke šeštajame dešimtmetyje, nors, kaip ir daugelis patiekalų, dėl tikrosios kilmės diskutuojama.

- Skonis: Puikaus poutino recepto raktas yra sodrus rudas padažas!
- Parengiamoji pastaba: Padažą galima pasigaminti prieš 48 valandas ir pašildyti patiekiant.
- Laiko taupymo patarimas: Poutine galima gaminti su naminėmis gruzdintomis bulvytėmis, kurios buvo keptos, gruzdintos arba keptos ore, tačiau norint sutaupyti laiko, galima naudoti ir šaldytas bulvytes!

Poutine ingredientų patarimai
- Prancūziškos bulvytės: Naudokite orkaitėje keptas bulvytes, kepkite savo gruzdintas bulvytes arba pasigaminkite gruzdintuvėje gruzdintas bulvytes (arba netgi naudokite šaldytas, jei skubate). Jei gaminate namines bulvytes, rinkitės krakmolingas bulves, tokias kaip rusvas, kad jos būtų traškios išorėje ir purios viduje.
- Poutine padažas: Poutine „padažas“ yra sodrus rudas padažas. Jis turi būti karštas, kad ištirptų sūris. Jautienos padažas, jei noriu, bet galima naudoti bet kokį padažo likutį.
- Sūrio varškė: Nors daugelis žmonių mano, kad sūrio varškė yra mocarela, tai iš tikrųjų yra čederio sūris ir turi švelnų sūrų skonį. Sūrio varškėčiai visiškai neištirps Poutine; Vietoj to, jie suteikia patiekalui kramtomos tekstūros… o geri sūrio varškėčiai girgžda valgant!
Parduotuvėje pirkta sūrio varškė parduodama maišeliuose ir dažnai randama delikatesų zonoje, o ne visada pieno dėžėje. Jei jų nematote, paklauskite parduotuvėje, kur jie yra, nes daugumoje parduotuvių jie yra.
Variacijos
Priklausomai nuo to, kur esate Kanadoje (arba JAV), poutine gali būti įvairių formų, bet visada su tais pačiais trimis ingredientais: bulvytėmis, padažu / padažu ir sūrio varške.
- bulvytės: Kartais naudojamos vaflinės bulvytės, skrudintos bulvytės, bulvytės, bulvytės arba saldžiųjų bulvių bulvytės, tačiau tradicinės yra geros gruzdintos bulvytės.
- Priedai: Jei norite skanesnio Poutine, galite užpilti plėšytos kiaulienos, kapotos šoninės, maltos dešros arba pagardintos taco mėsos.
- Sūris: Girgždanti sūrio varškė naudojama poutinei, tačiau gali būti sunku rasti, priklausomai nuo to, kur gyvenate. Jei negalite gauti sūrio varškės, galite pakaitalas su labai švelnaus čederio ar mocarelos kubeliais (nors techniškai tai nėra poutine, jei ne su sūrio varške).



Kaip pasidaryti poutiną
- Bulves supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir pamirkykite šaltame vandenyje, kad pašalintumėte krakmolo perteklių.
- Pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais ir pakepkite arba kepkite ore dalimis (visas receptas žemiau).
- Svogūną pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Pridėti prieskonių.
- Supilkite jautienos sultinį ir vandenį, plakite iki vientisos masės. Troškinkite, kol sutirštės.
Surinkti ir aptarnauti
Poutiną surinkite į lėkštę ar net į popierinį indą ar dubenį dėdami karštas bulvytes ir uždėkite sūrio varškę. Viršų užpilkite karštu padažu ir nedelsdami patiekite. Nors tai labai prieštaringa, aš mėgstu juos patiekiant pridėti kečupo.
Holly patarimai
- Sūrio varškę geriausia patiekti kambario temperatūroje, todėl išdėliokite, kol bus ruošiamas likęs patiekalas.
- Įsitikinkite, kad bulvytės ir padažas yra karšti, kad sūrio varškė šiek tiek ištirptų.
- Turėkite po ranka daug servetėlių!
Ar gaminote šį naminį Poutine? Žemiau palikite įvertinimą ir komentarą.


Naminis Poutine
Traškios bulvytės apibarstomos sūrio varške ir užpilamos kvapniu padažu, kad būtų sukurta ši kanadietiška klasika!

Neleiskite ekranui užtemti
Gaminti prancūziškas bulvytes
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 ° F ir išklokite didelę kepimo skardą pergamentiniu popieriumi.
-
Nuplaukite ir supjaustykite bulves į ¼ colio bulvytes. Pamirkykite bulves šaltame vandenyje mažiausiai 30 minučių, tada gerai išdžiovinkite popieriniu rankšluosčiu arba švariu virtuviniu rankšluosčiu.
-
Dideliame dubenyje apkepkite bulvytes su alyvuogių aliejumi ir pagardinta druska. Vienu sluoksniu paskleiskite ant paruoštos kepimo skardos.
-
Kepkite 20 minučių. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 425 ° F, išmaišykite gruzdintas bulvytes ir toliau kepkite iki auksinės rudos spalvos, maždaug 20–25 minutes.
Padaryti padažą
-
Kol bulvytės kepa, puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite vieną arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Kepkite kubeliais supjaustytą svogūną, kol suminkštės.
-
Į puodą suberkite susmulkintą česnaką, čiobrelius ir pipirus. Virkite mišinį 2 minutes. Išplakite sviestą, kol ištirps. Įmaišykite miltus, kepkite roux 4–5 minutes arba kol paruduos.
-
Į puodą palaipsniui supilkite kondensuotą jautienos sultinį ir 1 puodelį vandens, po kiekvieno įpylimo plakdami iki vientisos masės.
-
Mišinį užvirinkite, tada sumažinkite iki mažos ugnies 2 minutes. Padažą perkoškite per tinklinį sietelį į puodą.
Įsitikinkite, kad bulvytės ir padažas yra karšti, kad sūrio varškė išsilydytų.
Jei norite, naudokite kondensuotą jautienos sultinį (arba vištienos sultinį arba vištienos sultinį, jei norite).
Trumpi patarimai
- Bulvytes galima kepti oro gruzdintuvėje arba gruzdintuvėje.
- Namines bulvytes galima pakeisti šaldytomis bulvytėmis.
- Vietoj naminio rudojo padažo galima naudoti likusį padažą arba supakuotą padažą.
Kalorijos: 1108 | Angliavandeniai: 83g | Baltymai: 41g | Riebalai: 69g | Sotieji riebalai: 36g | Trans riebalai: 1g | Cholesterolis: 182mg | Natris: 1542 mmg | Kalis: 1746 mmg | Pluoštas: 6g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 801TV | Vitaminas C: 26mg | Kalcis: 894mg | Geležis: 5mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



