„Cacio e Pepe“ yra klasikiniai romėniški makaronai su blizgančiu padažu, pagamintu iš pecorino sūrio ir juodųjų pipirų. Sužinokite, kaip tai padaryti naudojant šį paprastą receptą!


Cacio e Pepe


„Cacio E Pepe“ yra kaip „Mac“ ir „Cheese“ šaunus italų pusbrolis. Tai kreminė ir patogi, tikrai, tačiau taip pat yra paprasta ir elegantiška. Tradiciškai šį romėnišką patiekalą sudaro trys ingredientai: „Pecorino Romano“ sūris, šviežiai įtrūkę juodieji pipirai ir makaronai. Šiek tiek makaronų vanduo padeda sūriui ir pipirams susiburti, kad susidarytų makaronų šilkinis padažas.

Aš buvau „Cacio E Pepe“ gerbėjas, nes pirmą kartą paragavau kelionės į Romą prieš metus. Aš myliu sūrų sūrio funkciją nuo juodųjų pipirų įkandimo. Aš daug kartų tai padariau namuose … su mišria sėkme. Nepaisant paprastumo, „Cacio e Pepe“ yra garsiai sudėtingas, ir aš turėjau nemažą dalį nesėkmingų bandymų (pagalvokite apie sūrio gumulėlius).

Bet po daugybės bandymų ir klaidų aš pagaliau įvaldžiau savo techniką. Šis „Cacio E Pepe“ receptas, pagamintas iš vieno papildomo ingrediento, yra lengvesnis nei visiškai autentiškas, ir jis skonis yra toks pat skanus. Išbandykite tai savaitės naktį ar pasimatymo naktį – jis būtų tobulas bet kuriuo.

Kas yra „Cacio e Pepe“?

„Cacio e Pepe“ yra klasikinis romėnų makaronų patiekalas. Jo pavadinimas reiškia „sūrio ir pipirų“, nurodant jo dviejų žvaigždučių ingredientus: „Pecorino Romano“ ir „Juodieji pipirai“.

Jie, kartu su šiek tiek makaronų kepimo vandeniu, sukuria lengvai kreminį, blizgantį makaronų padažą. Padažas tradiciškai metamas ilgos makaronų formos, tokios kaip „Tonnarelli“, „Bucatini“ ar „Spageti“.


Smulkiai vartalus pecorino romano sūris, juodieji pipirai, sviestas ir bucatini


„Cacio e Pepe“ ingredientai

Štai ko jums reikės norint padaryti šį „Cacio e Pepe“ receptą:

  • Makaronai, žinoma! Ilgas makaronų forma yra tradicinė. „Bucatini“ yra mano pasirinkimas šiam receptui Nr.
  • Sūris – „Pecorino Romano“ yra senas avių sūris. Jis suteikia šiam makaronui kreminę tekstūrą ir savitą sūrų funkciją. Norėdami smagiai variant, naudokite 50/50 tarkuoto pecorino ir parmezano mišinį.
  • Juodieji pipirai – Ne toks rūšis iš purtyklės! Norėdami gauti geriausią skonį, prieš gamindami šį patiekalą, sumalkite pipirą.
  • Ir nesūdytas sviestas – Mano slaptas ingredientas. Didžiausias iššūkis „Cacio E Pepe“ yra priversti sūrį ištirpti į sklandų padažą. Daugeliui namų virėjų (taip pat ir aš) tai gali būti sudėtinga pasiekti tik sūrio ir makaronų vandenį. Sviestas daro šį receptą šiek tiek nepalankesnį. Negalima praleisti!

Žemiau rasite visą receptą su matavimais.


Ištirpęs sviestas ir juodieji pipirai keptuvėje


Kaip pasigaminti Cacio e pepe

Visą receptą su matavimais galite rasti šio įrašo apačioje. Kol kas čia yra greita apžvalga, kaip tai vyksta:

  • Pirmiausia virkite makaronus dideliame puode sūdyto verdančio vandens.
  • Tuo tarpu sviestą ir pipirus įkaitinkite didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Virkite, kol sviestas ištirps, maždaug 30 sekundžių. Nuimkite nuo ugnies.
  • Tada į keptuvę su sviestu įpilkite makaronų. Kai makaronai yra „al dente“, iškaskite juos tiesiai iš makaronų puodo ir į keptuvę. (Voras ar žnyplės tam gerai tinka.)
  • Padarykite padažą pamažu pridėdami dalį krakmolingo makaronų vandens ir sūrio į keptuvę. Mėtykite, kol sūris susidarys blizgantį padažą, kuris lengvai padengia makaronus, pridėdami daugiau makaronų vandens, jei reikia.
  • Patiekite daugiau juodųjų pipirų ir sūrio. Yum!

Receptų patarimai

  • Sukurkite sūrį. Anksčiau pateikiau šį patarimą savo „Mac“ ir „Sūrio ir brokolių čederio sriubos“ receptuose. Bet kuriuo metu, kai norite, kad sūris ištirptų į kreminį padažą, geriausia jį pagardinti patys. Išankstinio grūdintojo sūrio paprastai yra anti-kankinimo agentų, kurie gali užkirsti kelią sūriui sudaryti darnų padažą.
  • Sutvarkykite jį smulkiai. Smulkus sūris padeda greitai ir tolygiai ištirpinti, todėl jis yra mažiau linkęs įbrėžti. Aš rekomenduoju naudoti mikroplano zesterį!
  • Nenusileiskite makaronų. Išplakus makaronus tiesiai iš puodo, tai reiškia, kad 1) bus karšta, kai pridėsite juos prie keptuvės, ir 2) jis atneš šiek tiek krakmolingų makaronų vandens. Abu šie dalykai padės jums sukurti sklandų padažą. Premija: Turėsite visą puodą makaronų vandens, todėl galite naudoti daugiau, jei reikia.
  • Patiekite iškart. Šis „Cacio E Pepe“ receptas yra geriausias karštis nuo viryklės. Mėgaukitės didelėmis žaliomis salotomis ar skrudintais brokoliais, kad galėtumėte paprastam, skaniam patiekalui.


Cacio e Pepe receptas


Daugiau makaronų receptų, kuriuos reikia išbandyti

Jei jums patinka šis „Cacio e Pepe“ receptas, išbandykite vieną iš šių paprastų pastų, kuriuos vėliau:

Cacio e Pepe

Prep laikas: 5 minutės

Virkite laikas: 15 minutės

Bendras laikas: 20 minutės

Tarnauja 3 iki 4

„Cacio e Pepe“ yra klasikiniai romėnų makaronai. Jo blizgantį padažą sudaro du pagrindiniai ingredientai: juodieji pipirai ir „Pecorino Romano“ sūris. Tradicinis patiekalas gali būti sudėtingas, todėl prie savo recepto pridedu šiek tiek sviesto, kuris padėtų padažui susiburti. Tai lengva ir skanu!

  • 8 uncijos Bucatini makaronai
  • 2 šaukštai nesūdytas sviestas
  • 1 šaukštelis šviežiai malta šiurkščiavilnių juodieji pipiraiAr Plius daugiau už patiekimą
  • 2 uncijos smulkiai tarkuotas pecorino romano sūrisAr apie 1 puodelį ir dar daugiau patiekalų

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • Užvirkite didelį puodą sūdyto vandens. Paruoškite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, virkite iki „Al Dente“.

  • Tuo tarpu įkaitinkite didelę keptuvę (10 colių nelipnių keptuvėje veikia gerai) per vidutinę ugnį. Įpilkite sviesto ir pipirų ir virkite 30 sekundžių arba tol, kol sviestas ištirps. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.

  • Kai makaronai yra tik „Al Dente“, naudokite žnyples, norėdami perkelti juos tiesiai iš puodo į keptuvę su sviesto mišiniu. Įpilkite puodelio makaronų vandens ir išmeskite, kad sujungtumėte. Įpilkite pusę sūrio ir išmeskite. Įpilkite likusio sūrio ir toliau mėtykite, kol sūris sudarys blizgantį padažą, kuris lengvai padengia makaronus. Jei reikia, įpilkite dar kelis šaukštus makaronų vandens, kai išmesite, kad sūris ištirptų į sklandų, kreminį padažą.

  • Patiekite nedelsiant, užpilkite daugiau šviežiai maltų juodųjų pipirų ir sūrio.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -