Skrudinti ridikai yra pikantiškas garnyras ir skanus krakmolingų bulvių pakaitalas.
Švieži ridikai apibarstomi lengvais prieskoniais ir skrudinami, kol išorė suminkštėja, o vidus – kreminis.
- Tai puikus būdas naudoti ridikėlių gausa kilęs iš tavo sodo.
- Skrudinami ridikėliai sustiprina jų natūralus saldumas o pikantiški prieskoniai švelnina pipirinį kąsnelį.
- Pakartokite receptą ir patiekite karšta ar šalta receptuose visą savaitę.
- Tai daro a puikus mažai angliavandenių turintis užkandis patiekiama su aitriuoju daržovių padažas arba kaip garnyrą prie bet kokių baltymų.
Ko reikės ridikams kepti
Ridikėliai: Naudokite įprastus raudonus, prancūziškus arba kapotus daikono ridikėlius ir įsitikinkite, kad jie yra maždaug tokio paties dydžio, kad iškeptų vienodai.
Alyva: Truputis aliejaus padeda prieskoniams prilipti, o ridikams karamelizuotis.
Prieskoniai: Šiam receptui reikia tik pabarstyti krapų, česnako miltelių, druskos ir pipirų.
Variacijos
- Pasigaminkite papildomo prieskonių mišinio ir paskrudinkite ridikėlius su perpus perpjautais Briuselio kopūstais, burokėliais, morkomis, pjaustytomis bulvėmis ir cukinijomis.
- Prieš kepdami ant viršaus pabarstykite parmezano sūrio arba šoninės gabaliukų, kad ridikams ir kitoms daržovėms, jei norite, suteiktų papildomo skonio.
Kaip kepti ridikėlius
- Paruoštus ridikėlius pasūdykite ir vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos (receptas žemiau).
- Skrudinkite, kol suminkštės ir prieš patiekdami apšlakstykite lydytu sviestu.
Skanios keptos daržovės
Ar jums patiko šie kepti ridikai? Palikite komentarą ir įvertinkite žemiau!
Skrudinti ridikai
Skrudinti ridikai yra puikus ir lengvas garnyras, apkeptas alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, tada skrudinamas, kol suminkštės ir apibarstytas trupučiu sviesto.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400°F. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
-
Ridikėlius nuplaukite ir nuimkite viršūnes ir apačias. Didesnius ridikėlius perpjaukite išilgai pusiau.
-
Maišymo dubenyje supilkite ridikėlius su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
-
Paskirstykite į vieną sluoksnį ant paruoštos kepimo skardos ir kepkite 20-25 minutes arba kol suminkštės. Prieš patiekdami apšlakstykite sviestu.
Maisto gaminimo metas: Mažesni ridikai iškeps greičiau. Parduotuvėje pirkti ridikai yra šiek tiek sausesni ir jiems gali prireikti daugiau laiko, o sodo ridikai yra minkštesni ir gali greičiau išvirti. Patikrinkite juos anksti.
Likučiai bus laikomi sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
Kalorijos: 76 | Angliavandeniai: 4g | Baltymas: 1g | Riebalai: 6g | Sotieji riebalai: 2g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 3g | Trans-riebalų: 0.1g | Cholesterolis: 8mg | Natris: 213mg | Kalis: 275mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 103TV | Vitamino C: 17mg | Kalcis: 32mg | Geležis: 0.5mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.