Tai mano močiutės Marijos paprastos žalios salotos, kurias mano šeima gamina daugelį metų.
Paimkite mėgstamus žalumynus, šiek tiek krapų, pyragaičių ir svogūnų ir sumeskite juos į greitą vinigretę. Tai tinka beveik bet kokiam patiekalui.

- Tai šviežios ir lengvos salotos greitai ir lengvai taip pat.
- Šios traškios žalios salotos dera su bet kuo taip pat gali būti „baltyminių“ salotų pagrindas, kaip įdaras ar energijos suteikiantis darbo dienos pietums.
- Citrina padažas veikia kaip marinatas už vištienažuvis arba krevetėsarba kaip padažas makaronų salotostodėl nedvejodami užsidirbkite papildomų!

Ingredientai ir priedai
Žalieji: Dėl sviestinių ir (arba) raudonųjų salotų šios paprastos žalios salotos tampa traškios ir skanios. Taip pat tiks romėnų ir net ledo salotos.
krapai: Švieži krapai prideda sodo skonio paprastoms žalioms salotoms, tačiau taip pat galite naudoti mėtų, petražolių, kalendros, baziliko ir net salierų lapų. Jei keičiate džiovintą krapų žolę, įpilkite jo į padažą ir palikite užpilą šaldytuve bent 30 minučių.
Agurkas: Žalioms salotoms naudokite persiškus arba angliškus agurkus, nes jie yra tankesni ir ilgiau išliks traškūs. Tačiau naudokite tai, ką turite!
Svogūnai: Baltieji svogūnai yra saldūs, bet gali „kąsti“. Ruošdami likusias salotas, pamirkykite griežinėlius lediniame vandenyje. Nusausinkite ir sumeskite. Supjaustyti žalieji svogūnai arba laiškiniai česnakai taip pat yra gera alternatyva.
Mano močiutės salotų padažas
Šios salotos yra susijusios su padažu – tai paprasta, tiesiog supilkite jas į stiklainį ir suplakite!
- Naudokite lengvo skonio aliejų, pavyzdžiui, lengvą alyvuogių aliejų, augalinį ar avokadų aliejų.
- Įpilkite šviežių citrinų sulčių, Dižono, cukraus, acto, druskos ir pipirų.



Kaip pasigaminti žalias salotas
Šios paprastos salotos su greitu vinigretu yra traški ir gaivi bet kokio patiekalo pusė!
- Užpilo ingredientus sudėkite į stiklainį su sandariu dangteliu ir suplakite, kad susimaišytų.
- Į didelį dubenį sudėkite salotų ingredientus.
- Supilkite padažą ir nedelsdami patiekite.
Kiti papildymai
- Pabarstykite ant skrudintų migdolų, saulėgrąžų, pepitų ar saujos džiovintų spanguolių.
- Trupinta feta, parmezano sūris ar ožkos sūris yra puikūs priedai.
- Norėdami gauti daugiau spalvos, pridėkite griežinėliais pjaustytų ridikėlių, vyšninių pomidorų ar kitų šviežių daržovių (ir šviežių žolelių).

Kaip išlaikyti salotas šviežias
Salotas ir padažą laikykite atskirai. Žalumynus nuplaukite ir laikykite uždengtame inde su popieriniu rankšluosčiu šaldytuve iki 1 savaitės.
Daugiau jums patikusių salotų receptų
Ar jūsų šeimai patiko šis žaliųjų salotų receptas? Palikite komentarą ir įvertinimą žemiau.

Paprastos žalios salotos
Švieži krapai, agurkai ir svogūnai sumaišomi su žalumynais paprastame citrininiame padaže, kad būtų paruoštos šios gaivios ir lengvos salotos.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Indelyje sumaišykite aliejų, actą, citrinų sultis, Dižono garstyčias, cukrų, druską ir pipirus. Energingai suplakite, kad susimaišytų.
-
Dideliame salotų dubenyje sumaišykite žalumynus, krapus, agurką ir svogūną.
-
Apšlakstykite padažu, išmaišykite ir nedelsdami patiekite.
Į šias salotas galima dėti plonais griežinėliais pjaustytų ridikėlių arba ⅓ puodelio trupinto fetos sūrio.
Kalorijos: 127 | Angliavandeniai: 7g | Baltymai: 2g | Riebalai: 11g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 8g | Natris: 184mg | Kalis: 257mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 1252 mTV | Vitaminas C: 26mg | Kalcis: 31mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



