Sužinokite, kaip pasigaminti naminį obuolių padažą pagal šį paprastą receptą! Pagardintas cinamonu – tai skanus sveikas užkandis arba užpilas blynams ir kt.


Naminis obuolių padažas


Šis naminės obuolių padažo receptas yra pagrindinis mūsų namų patiekalas ištisus metus, bet ypač obuolių sezono metu. Tai paprastas būdas sunaudoti per minkštų ar pernokusių obuolių perteklių, o kepant jis užpildo jūsų namus šviežių obuolių ir cinamono aromatu. Tas kvapas TAIP jaukus žvarbią rudens dieną. Vien to pakaktų, kad kiekvienas paverstų naminę obuolių padažą.

Tačiau šis naminės obuolių padažo receptas tampa geresnis. Jis ne tik kvepia, bet ir skanus! Jis aštrus, švelniai saldus ir pilnas aštraus obuolių skonio. Galite padaryti jį stambų, jei jums patinka tam tikros tekstūros obuolių padažas, arba galite sumaišyti, jei norite, kad jis būtų visiškai glotnus. Šiaip ar taip, skanu. Manau, kad tau tai patiks!


Obuolių padažo recepto ingredientai


Kaip pasigaminti obuolių padažą

Jei niekada anksčiau negaminote naminės obuolių padažo, nepatikėsite, kaip tai lengva! Mano receptas prasideda nuo 5 paprastų ingredientų:

Obuolių padažo ingredientai

  • Obuoliaižinoma! Šis obuolių padažo receptas yra puikus būdas sunaudoti pernokusius, sumuštus ar per minkštus obuolius, kad juos būtų galima valgyti vienus. Man patinka naudoti veislių mišinį, kad gaučiau geriausią skonį. Raskite mano mėgstamiausius žemiau esančiame langelyje!
  • Obuolių sidro actas – Jo aštrus skonis subalansuoja obuolių saldumą. Čia tiktų ir šviežios citrinos sultys.
  • Vanduo – Jis prideda obuolių padažui drėgmės ir padeda obuoliams garuoti bei suminkštėti kepant.
  • Malto cinamono – Kas nemėgsta obuolių ir cinamono kartu? Jo šiltas, jaukus skonis čia skanus. Jei norite, nedvejodami įdėkite kitų šildančių prieskonių, pavyzdžiui, muskato riešuto ar imbiero, arba pakeiskite cinamoną obuolių pyrago prieskoniais.
  • Ir šiek tiek jūros druskos – Kad visi skoniai išryškėtų!

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.

Geriausi obuoliai obuolių padažui

Šis obuolių padažo receptas puikiai tinka beveik bet kokiai obuolių rūšiai. Kadangi kepsite obuolius, kol jie bus labai minkšti ir minkšti, jums nereikės jaudintis, kad jie išlaikys savo formą.

Mėgstu naudoti saldžių ir pyragaičių rūšių mišinį, kad obuolių padažas būtų sudėtingesnis. Štai keletas mano mėgstamiausių:

  • Saldūs obuoliai: Gala, Honeycrisp, Fuji, Golden Delicious, McIntosh
  • Aiškūs obuoliai: Džonatanas, močiutė Smith

Patarimas: Jei gaminate pagal šį receptą su 100% pyragais obuoliais, galbūt norėsite pridėti medaus arba klevų sirupo, kad pasaldintumėte pagal skonį. Skanu būtų ir rudasis cukrus.


Susmulkinti obuoliai puode mediniu šaukštu


Kaip pasigaminti naminį obuolių padažą

Visą obuolių padažo receptą su išmatavimais galite rasti šio įrašo apačioje, tačiau čia pateikiama nuosekli jo gaminimo apžvalga:

Pirmiausia paruoškite obuolius. Nulupkite, supjaustykite šerdį, supjaustykite ir sudėkite į didelį puodą ar puodą.

Toliau pradėkite virti. Į puodą supilkite vandenį ir obuolių sidro actą. Virkite ant silpnos ugnies, dažnai maišydami, kad nesudegtų, kol obuoliai pradės minkštėti, maždaug 4 minutes.

Tada uždenkite puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, 10 minučių.


Troškinti pjaustyti obuoliai puode mediniu šaukštu


Įmaišykite cinamoną ir druską. Atidenkite puodą ir įmaišykite prieskonius. Uždenkite dangtį ir troškinkite dar 10–20 minučių arba tol, kol obuoliai taps labai minkšti ir sultingi.

  • Patarimas: Kuo obuoliai minkštesni, tuo padažas bus lygesnis. Jei mėgstate stambesnį naminį obuolių padažą, kepkite obuolius trumpiau. Jei jums patinka itin sklandūs, kepkite juos ilgiau.


Rankomis virtų obuolių trynimas puode su bulvių trintuvu


Pagaliau, sutrinkite! Nukelkite puodą nuo ugnies ir bulvių trintuvu sutrinkite obuolius iki norimos konsistencijos. Jei norite, kad padažas būtų vientisa tyrė, susmulkinkite jį virtuviniu kombainu arba sutrinkite trintuvu.

Greita pastaba, jei trinate obuolių padažą– nenaudokite metalo trintuvo emaliuoto ketaus, nepridegančio ar keraminio puodo (išmokau kietuoju būdu!). Verčiau sutrinkite obuolius dideliame dubenyje arba naudokite silikoninę trintuvą.


Naminis obuolių padažas puode su mediniu šaukštu


Kaip patiekti naminį obuolių padažą

Šis naminis obuolių padažas yra skanus sveikas užkandis ar garnyras. Tačiau jo naudojimo būdai tuo nesibaigia!

Kaip jums patinka valgyti naminę obuolių padažą? Praneškite man komentaruose!

Sandėliavimas

Naminę obuolių padažą laikykite sandariame inde arba Mason stiklainyje šaldytuve iki savaitės. Jei norite laikyti ilgiau, užšaldykite iki 3 mėnesių.


Naminio obuolių padažo receptas


Daugiau mėgstamiausių obuolių receptų

Jei jums patinka šis naminis obuolių padažas, pabandykite paruošti vieną iš šių skanių obuolių receptų:

Naminis obuolių padažas

Paruošimo laikas: 15 minučių

Virimo laikas: 30 minučių

Visas laikas: 45 minučių

Aptarnauja 8

Šis naminio obuolių padažo receptas yra lengvas ir skanus, pagamintas iš paprastų ingredientų, tokių kaip švieži obuoliai ir cinamonas. Mėgaukitės juo kaip sveiku užkandžiu arba išbandykite vieną iš patiekimo pasiūlymų aukščiau esančiame tinklaraščio įraše.

  • 4 svarų obuoliai, nulupti, išpjauti šerdį ir susmulkinti
  • 2 šaukštai obuolių sidro actas
  • puodelis vandens
  • 1 šaukštelis cinamono
  • Suspauskite jūros druskos

Neleiskite ekranui užtemti

  • Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje sumaišykite obuolius, obuolių sidro actą ir vandenį. Virkite ant silpnos ugnies, dažnai maišydami, kol obuoliai pradės minkštėti, apie 4 minutes.

  • Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Atidenkite, įmaišykite cinamoną ir druską, vėl uždenkite ir toliau troškinkite dar 10–20 minučių retkarčiais pamaišydami, kol obuoliai labai suminkštės ir pradės byrėti.

  • Išjunkite ugnį ir bulvių trintuvu sutrinkite obuolius iki norimos konsistencijos. Jei norite sklandesnio obuolių padažo, susmulkinkite jį virtuvės kombainu arba sutrinkite panardinamu trintuvu.



Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *