Jautienos troškinys „Crockpot“ yra paprastas būdas pasigaminti jaukų, šildantį pilvą.
Pagal šį troškinio puodą receptą minkšti jautienos gabaliukai virti su šakniavaisinėmis daržovėmis sodriame, mėsingame padaže.
- Šis receptas yra a nustatyk ir pamiršk mūsų mėgstamo jautienos troškinio recepto versija.
- Jautienos troškinys gražiai įkaista ir užšąla, kad būtų galima valgyti visą savaitę.
- Užpildytas nuoširdūs ingredientaišis patiekalas yra sveikas ir skanus.
- Tai yra a ekonomiškas galimybė pamaitinti dideles minias – pabarstykite papildomai daržovėmis ir suktinukais, kad susigertų visas skanus sultinys.
Ingredientai jautienos troškiniui puode
Jautiena: Jautienos kepsnys visada būna toks minkštas, o troškinta mėsa paruošiama greitai, nes ji jau supjaustyta. Kepant lėtai ir lėtai, šakutė bus minkšta.
Daržovės: Šį patiekalą užbaigia sočios šakninės daržovės, pavyzdžiui, svogūnai, morkos ir bulvės. Geriausios bulvės troškinimui yra vaškinės bulvės, pavyzdžiui, raudonos arba geltonos. Taip pat galite naudoti rusvus arba kepamas bulves; jie taip pat neišlaiko savo formos, bet vis tiek skanūs. Pabaigoje dedu žirnius, kad būtų spalvos ir gaivumo.
Sultinys: Šiame recepte naudokite jautienos sultinį arba jautienos sultinį su svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis. Jei norite sustiprinti skonį, sausu raudonuoju vynu galite pakeisti vieną puodelį sultinio – pabandykite Merlot arba Cabernet Sauvignon.
Jautienos troškinio „Crock Pot“ variacijos
- Pridėkite papildomų daržovių, tokių kaip kukurūzai, šparaginės pupelės ar grybai.
- Pakeiskite šviežias žoleles, kad pakeistumėte skonį.
Kaip pasigaminti jautienos troškinį puode
Lėtoje viryklėje ruošiamas jautienos troškinys yra tobulas patiekalas sugrįžti namo.
- Apkepkite jautieną (receptas žemiau) ir perkelkite į lėtą viryklę.
- Pakepinkite svogūną ir sudėkite į lėtą viryklę. Tada ištepkite keptuvės dugną sultiniu arba vynu.
- Supilkite sultis į puodą, suberkite viską, išskyrus žirnius ir kukurūzų krakmolą, ir virkite, kol suminkštės.
- Padarykite srutą ir įmaišykite į troškinį, kol pasieks norimą konsistenciją. Suberkite žirnelius, pagardinkite pagal skonį.
Likučių saugojimas
Iš anksto paruoškite jautienos troškinį ir užšaldykite atvėsusias porcijas maišeliuose su užtrauktuku iki keturių mėnesių. Jei užšaldote konteineriuose, palikite maždaug colį erdvės išsiplėtimui.
Prieš kaitindami lėtoje viryklėje arba ant viryklės, atšildykite šaldytuve.
Lėti skanūs jautienos receptai
Kepsnio kepsnio gabaliukai yra skanūs, kai jie iškepti žemai ir lėtai, kol suminkštės. Štai keletas kitų mėgstamų receptų.
Ar jūsų šeimai patiko šis „Crockpot“ jautienos troškinio receptas? Palikite įvertinimą ir komentuokite žemiau.
Jautienos troškinys „Crock Pot“.
Mėgaukitės lėtai virti skoniu iš minkštų jautienos, daržovių ir bulvių gabalėlių tvirtame sultinyje.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, česnako miltelius, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų. Supilkite jautieną į miltų mišinį.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Įdėkite jautieną ir pakepinkite dalimis, maždaug po 2 minutes kiekvienoje pusėje. Įdėkite jautieną į 6 litrų lėtos viryklės dugną.
-
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir į keptuvę įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Įdėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Įdėkite svogūną į lėtą viryklę.
-
Į keptuvę įpilkite 1 puodelį jautienos sultinio (arba raudonojo vyno, kaip nurodyta toliau pateiktose recepto pastabose) ir mentele nubraukite rudus gabaliukus.
-
Įpilkite sultinį į lėtą viryklę kartu su likusiais 3 puodeliais sultinio, bulvėmis, morkomis, salierais, daržovių sultimis, Vusterio padažu, rozmarinu ir čiobreliais.
-
Virkite aukštoje temperatūroje 4–5 valandas arba ant silpnos ugnies 8–9 valandas arba tol, kol jautiena suminkštės.
-
Mažame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su 2 šaukštais vandens. Į troškinį įpilkite po truputį, kad sutirštėtų (viso kukurūzų krakmolo mišinio gali neprireikti). Įmaišykite žirnelius.
-
Uždenkite ir virkite 10-15 minučių arba kol sutirštės ir įkais. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Skrudinimas: Jautieną kepkite nedidelėmis porcijomis neperpildydami keptuvės. Jei keptuvė per pilna, jautiena garuos, o ne apskrus. Jautienos skrudinimas troškiniui suteikia papildomo skonio.
- Sultinys: 1 puodelis raudonojo vyno gali būti pakeistas 1 puodeliu jautienos sultinio. Jei naudojate raudonąjį vyną, į keptuvę įpilkite jautienos apkepimo, kad apskrustų. Leiskite jam troškintis keptuvėje apie 1 minutę, prieš dedant į lėtą viryklę.
- Žirniai / pupelės: Jei vietoje žirnių pridėsite šviežių šparaginių pupelių, joms virti prireiks apie 45 min. Šaldytus žirnius tereikia pakaitinti, juos galima įdėti per paskutines 10 kepimo minučių.
- Bulvės: Šiame recepte gali būti naudojamos bet kokios veislės bulvės. Raudonos bulvės, Yukon auksinės arba mažos bulvės nereikalauja lupimo ir geriau išlaiko formą. Kepamas arba rusvąsias bulves reikia nulupti.
- Likučiai: Likęs jautienos troškinys gali būti laikomas sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų, o šaldiklyje – iki 4 mėnesių. Atšildykite per naktį šaldytuve ir vėl pašildykite ant viryklės.
Patiekimas: 2puodeliai | Kalorijos: 361 | Angliavandeniai: 23g | Baltymai: 27g | Riebalai: 19g | Sotieji riebalai: 6g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 10g | Transriebalai: 1g | Cholesterolis: 78mg | Natris: 719mg | Kalis: 1123 mmg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 5780TV | Vitaminas C: 21mg | Kalcis: 58mg | Geležis: 4mg
Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.