„Chicken Cordon Bleu“ yra įmantriai skambantis patiekalas, kurį iš tikrųjų lengva pasigaminti namuose.

Pagal šį receptą švelnios vištienos krūtinėlės, rūkytas kumpis ir šveicariškas sūris susukamos želė suktinuku ir kepamos orkaitėje, kol vištiena taps minkšta ir sultinga.

Kad jis būtų ypatingas, jis patiekiamas su paprastu kreminiu Dižono padažu.

padengtas vištienos cordon bleu su padažupadengtas vištienos cordon bleu su padažu

Chicken Cordon Bleu yra prašmatniai skambantis prancūziškas patiekalas, kurį stebėtinai lengva pasigaminti namuose. „Cordon Bleu“ iš prancūzų kalbos reiškia mėlyną juostelę.

Šis patiekalas gaminamas iš vištienos krūtinėlių, įdarytų kumpiu ir šveicarišku sūriu, o po to apkepama ir kepama arba kepama.

  • tai lengva padaryti su paprasti ingredientai.
  • Šis receptas yra kepti orkaitėje kad būtų lengva.
  • Šveicarišką sūrį galima pakeisti mėgstamu.
  • Šį vištienos cordon bleu receptą galima pagaminti anksčiau laiko ir iškepti prieš patiekiant.

Ko reikės norint pagaminti Cordon Bleu

Vištiena: Jei įmanoma, rinkitės mažesnes vištienos krūtinėles (maždaug 5–6 uncijos), kad suktinukai netaptų per dideli. Vištieną sutrinkite iki ½ colio storio naudodami plokščią mėsos plaktuko pusę.

Kumpis: Lengviausia kočioti plonus delikatesų kumpio griežinėlius, tačiau kepto kumpio likučius galima panaudoti ir cordon bleu. Jei naudojate kumpio likučius, jį galima supjaustyti kubeliais arba plonais griežinėliais. Jei norite, prosciutto arba rūkytą kalakutą pakeiskite kumpiu.

Sūris: Šveicariškas sūris yra tradicinis cordon bleu pasirinkimas. Iškeiskite šveicarišką į provoloną (šiek tiek aštrų) ar net čederio sūrį!

Duonos trupiniai: Man labiau patinka smulkesni pagardintų džiūvėsėlių trupiniai, kad būtų lengvas, tolygus padengimas. Galite pakeisti pagardintais Panko džiūvėsėliais arba naudoti derinį.

Kaip pasigaminti pagardintų duonos trupinių

Norėdami pagaminti duonos trupinius, sausą duoną perpilkite per virtuvinį kombainą. Jei turite įprastų duonos trupinių arba Panko trupinių, juos galite pagardinti įberdami po 1/4 arbatinio šaukštelio česnako miltelių, svogūnų miltelių ir druskos. Įmaišykite 1/2 arbatinio šaukštelio petražolių ir žiupsnelį raudonėlio.

Vištienos Cordon Bleu padažas

Šis Cordon bleu padažo receptas yra lengvas naminis Dijon grietinėlės padažas. Jį paprasta pagaminti iš Dižono garstyčių, Vusterio padažo ir parmezano sūrio.

Šis padažas ne tik puikiai dera su mano vištienos cordon bleu receptu, bet ir puikiai tinka ant daržovių.

Kaip paruošti vištieną kočiojimui

  1. Ant pjaustymo lentos padėkite vištienos krūtinėlę be kaulų ir uždenkite plastikine plėvele (kad neištaškytų sultys).
  2. Naudokite plokščią mėsos plaktuko arba minkštiklio pusę ir švelniai sutrinkite vištieną iki ¼ colio storio.
  • Jei vištienos krūtinėlė tikrai stora, prieš daužydami galite ją atidaryti.
  • Plakdami būkite tvirti, bet švelnūs, kad vištiena suplonėtų, bet nesugadintų ir nesuirtų.

Kaip pasigaminti Chicken Cordon Bleu

  1. Paruoškite vištienos krūtinėlę (aukščiau). Ant kiekvienos krūtinėlės sluoksniuokite kumpį ir šveicarišką sūrį.
  2. Susukite kiekvieną vištienos krūtinėlės želė ritinėlį. Vištieną apvoliokite lydytame svieste, o tada pagardintuose džiūvėsėliuose.
  3. Kepkite pagal žemiau pateiktą receptą. Kol vištiena kepa, paruoškite padažą.

Voila! Puošnus restorano patiekalas, kurį tikrai nesunku pasigaminti namuose. Man patinka patiekti Chicken Cordon Bleu su šviežiu šonu ir bulvių koše arba ryžiais. Įpilkite garuose virtų arba skrudintų daržovių, tokių kaip brokoliai, šparaginės pupelės ar šparagai.

Dviejų „Chicken Cordon Bleu“ lėkščių šūvis ant galvos, patiekiamas su ryžiais ir šparaginėmis pupelėmisDviejų „Chicken Cordon Bleu“ lėkščių šūvis ant galvos, patiekiamas su ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis

Šį keptos vištienos cordon bleu receptą galima pagaminti iš anksto. Nesivaržykite padvigubinti receptą, kad pamaitintumėte minią.

Vištienos krūtinėles susukite ir išdžiovinkite pagal žemiau pateiktą receptą. Padėkite juos ant grotelių ant kepimo skardos ir lengvai uždenkite plastikine plėvele. Paruoštą cordon bleu laikykite šaldytuve iki 24 valandų. Kepkite taip, kaip nurodyta, pridedant 5 minutes prie kepimo laiko.

Sandėliavimas ir likučiai

Likusią vištienos cordon bleu likutį laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.

Įkaitinkite mikrobangų krosnelėje, kad įkaistų, o tada lengvai apkepkite keptuvėje, kad išorė taptų traški. Likusią kordono mėlyną spalvą taip pat galima pakartotinai pašildyti oro gruzdintuvėje iki 320 °F 13–18 minučių.

iš arti Chicken Cordon Bleuiš arti Chicken Cordon Bleu

Pikantiška įdaryta vištiena

Ar jums patiko šis Chicken Cordon Bleu? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!

Holly Nilsson iš „Spend With Pennies plus text“ knygos „Everyday Comfort“ kulinarinės knygos vaizdasHolly Nilsson iš „Spend With Pennies plus text“ knygos „Everyday Comfort“ kulinarinės knygos vaizdas
padengtas vištienos cordon bleu su padažupadengtas vištienos cordon bleu su padažu

4.99255 balsų↑ Spustelėkite žvaigždutes, kad įvertintumėte dabar!
Arba norėdami palikti komentarą, spustelėkite čia!

Chicken Cordon Bleu

Chicken Cordon Bleu lengva pasigaminti iš švelnios vištienos krūtinėlės, įdarytos kumpio ir šveicariško sūrio sluoksniais.

Paruošimo laikas 20 minučių

Virimo laikas 50 minučių

Bendras laikas 1 valandą 10 minučių

nusipirkti Hollys knygąnusipirkti Hollys knygą

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Kepimo indą arba kepimo skardą su apvadu apipurkškite kepimo purkštuvu arba išklokite kepimo popieriumi.

  • Įdėkite vištienos krūtinėlę tarp dviejų plastikinės plėvelės gabalėlių ir, naudodami plokščią mėsos minkštiklio pusę, susmulkinkite iki ¼ colio storio (*žr. pastabą). Pagardinkite ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio pipirų.

  • Ant kiekvienos vištienos krūtinėlės uždėkite 1 kumpio gabalėlį ir maždaug 1 uncija sūrio. Susukite vištienos želė-vyniojimo būdu. Pritvirtinkite dantų krapštuku.

  • Nedideliame inde sumaišykite ištirpintą sviestą ir česnaką. Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir čiobrelius. Kiekvieną vištienos suktinuką pamerkite į sviestą, o po to į džiūvėsėlių mišinį.

  • Įdėkite į kepimo indą ir kepkite 35–40 minučių arba tol, kol vištiena pasieks vidinę 165 °F temperatūrą.

  • Padažui pagamintiištirpinkite sviestą nedideliame puode ant vidutinės ugnies. Suberkite miltus ir virkite 1 minutę.

  • Po truputį pilkite pieną ir vyną, po kiekvieno įpylimo maišydami, kol masė taps vientisa. Įpilkite Dijono, sultinio ir Vusteršyro. Plakdami užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 1 minutę.

  • Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite parmezano sūrį. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

  • Iš vištienos išimkite dantų krapštukus. Patiekite iš karto su padažu.

Vištienos paruošimas: Jei vištienos krūtinėlė tikrai stora, galite ją atidaryti perpjaudami per pusę, kad susidarytumėte du mažesnius kotletus. Plakdami būkite tvirti, bet švelnūs, kad vištiena suplonėtų, bet nesugadintų ir nesuirtų.
Vištienos krūtinėles be kaulų iškeiskite į vištienos kotletus. Kotletai bus mažesni nei visos vištienos krūtinėlės, todėl galbūt norėsite pasigaminti porą papildomų suktinukų.
Pakartok šį receptą: Pagal šį keptos vištienos cordon bleu receptą galima pamaitinti vos keturis ar dvigubai daugiau, ir surengti puošnią vakarienę 8 asmenims.
Kaip pasiruošti iš anksto: Susukite ir išdžiovinkite vištienos krūtinėlę pagal toliau pateiktą receptą. Padėkite juos ant grotelių ant kepimo skardos ir lengvai uždenkite plastikine plėvele. Paruoštą cordon bleu šaldytuve galima laikyti iki 24 valandų. Jei ruošiate anksčiau, pridėkite 5 minutes prie kepimo laiko.

Kalorijos: 748 | Angliavandeniai: 28g | Baltymai: 70g | Riebalai: 36g | Sotieji riebalai: 18g | Cholesterolis: 232mg | Natris: 1583 mmg | Kalis: 1084mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 930TV | Vitaminas C: 4.1mg | Kalcis: 419mg | Geležis: 2.9mg

Pateikta informacija apie maistingumą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.

Kursas Vištiena, vakarienė, pagrindinis patiekalas, pagrindinis patiekalas
Virtuvė amerikiečių, prancūzų

Daugiau Cordon Bleu įkvėptų patiekalų

iš arti virtos Chicken Cordon Bleu ant lėkštės su pavadinimuiš arti virtos Chicken Cordon Bleu ant lėkštės su pavadinimu
Chicken Cordon Bleu lėkštėje su pavadinimuChicken Cordon Bleu lėkštėje su pavadinimu
iš arti Chicken Cordon Bleu su pavadinimuiš arti Chicken Cordon Bleu su pavadinimu
padengtas Chicken Cordon Bleu ir iš arti su raštupadengtas Chicken Cordon Bleu ir iš arti su raštu



Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *