Melionų likeriai gali būti skaldanti kategorija, kaip aiškiai parodo garsiausias jų pasiūlymas Midori. Aštuntojo dešimtmečio pabaigoje JAV pradėtas gaminti neoninis žalias likeris buvo populiarus tarp diskotekų minios, kol pasikeitus skoniui, jis pamažu nukrito į barų lentynų galą. Tačiau perkalibruota formulė, pristatyta 2012 m., sulaukė palankumo tarp barmenų, norinčių eksperimentuoti, kaip nagrinėjame 2024 m. rugsėjo–spalio mėn. Tačiau „Midori“ nėra vienintelė galimybė melionų gerbėjams. Nuo spalvingų likerių iki subtilių aperityvų – čia yra penki buteliai, kurie į stiklinę paverčia autentišką meliono skonį.

Gabriel Boudier Creme de Melons Verts

Nuo 1874 m. Dižone veikiantis Maison Gabriel Boudier specializuojasi vaisių likerių gamyboje. Ryškių atspalvių Creme de Melons Vert šviežius žalius melionus, gautus iš Hondūro ir Kinijos, maceruoja į neutralų alkoholį prieš saldinant cukrumi. Švarus, prinokusių melionų aromatas dera su saldaus meliono skoniu, subalansuotu su lengva rūgštele. Išbandykite tai kaip subtilesnę Midori alternatyvą. 28,19 USD, saratogawine.com

Aelred melionų aperityvas

Pagaminta Provanse, naudojant prinokusius Cavaillon melionus, šis aperityvo stiliaus melionų likeris yra lengvesnis ir turi mažiau alkoholio – 12 procentų ABV. Ryškiai aromatingas su sultingu, meliono saldumu, sušvelnintas citrinos sultimis, šis aperityvas taps išmušamu šlakeliu. Tačiau mums taip pat patinka kūrybingi kokteiliai, pavyzdžiui, Palm Springs Martini iš Dutch Kills. 29 USD, theepicurantrader.com

Giffard arbūzų likeris

Saldų, gaivų prinokusio arbūzo skonį gali būti sunku paversti kokteiliu, nesumažinant skonio ir aromato. Būtent čia likeriai gali pasiūlyti tikrą postūmį, o istorinio prancūzų gamintojo Giffardo arbūzų likeris jam puikiai tinka. Pagamintas iš ispaniškų arbūzų užpilo, likeris suteikia švarų ir subalansuotą skonį su saldainio saldumo užuominomis, neleidžiančiomis sukrėsti. 17,77 USD, masterofmalt.com

Furore Meloncello

Unikalus limoncello posūkis, šis itališkas virškinimas sujungia švelnų meliono saldumą su ypatinga aromatinga ekologiškų citrinų kokybe iš Amalfio pakrantės. Kaip ir tradicinį limoncello, Meloncello galima lengvai mėgautis atšaldytu, užpiltu po valgio arba kūrybiškai naudoti kokteilius. 37 USD, dolceterra.com

Joseph Cartron melionų likeris

Istoriniai Burgundijos likerių gamintojai Joseph Cartron naudoja šviežius, sezoninius vaisius savo vaivorykštei užpiltiems spiritiniams gėrimams. Melionų likeris gaminamas iš vėlyvo derliaus Cavaillon melionų, kad būtų suteiktas ypatingai sultingas saldumas ir aromatas. Rezultatas yra gerai subalansuotas likeris su tikru meliono skoniu, kuris puikiai išsilaiko kokteiliuose. 18,10 USD, masterofmalt.com

Palm Springso Martini

2 1/4 uncijos. degtinės
3/8 uncijos. Blanc vermutas
3/8 uncijos. Aelred melionų aperityvas
2 brūkšniai šokolado trauktinės
2 brūkšniai jūros druskos (arba žiupsnelis druskos)

Priemonės: maišymo stiklas, šaukštas, sietelis
Stiklas: kupė
Garnyras: citrinos vytinys

Sudėkite visus ingredientus į maišymo stiklinę su ledu. Išmaišykite, kad atvėstų ir perkoškite į atšaldytą kupė. Papuošti.

Matty Clark, Dutch Kills, Niujorkas





Source link

By admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *