Šiame tortilijų sriubos recepte yra sodrus, kvapnus sultinys, užpildytas kukurūzais ir juodosiomis pupelėmis. Mums patinka su traškiomis tortilijos juostelėmis ir avokadu ant viršaus!


Tortilijų sriuba


Tortilijų sriuba yra vienas iš mano mėgstamiausių maisto produktų. Ne tik vienas iš mano mėgstamiausių sriubos (nors, žinoma, yra), bet apskritai vienas iš mano mėgstamiausių maisto produktų. Man patinka, kaip sodrus, kvapnus sultinys kontrastuoja su priedais, tokiais kaip traškios tortilijos juostelės ir kreminis avokadas. Dabar, kai sezono metu temperatūra vėsta, galite lažintis, kad pakartosiu šį tortilijų sriubos receptą.

Manoma, kad tortilijų sriuba (arba sopa de tortilla arba sopa Azteca) kilusi iš centrinės Meksikos, nors šiandien galite rasti regioninių skirtumų visoje Meksikoje ir JAV. Negaliu tvirtinti, kad šis vegetariškas receptas yra visiškai autentiškas, juolab kad dauguma tradicinių tortilijų sriubų gaminamos su vištienos sultiniu ir kartais susmulkinta vištienos krūtinėlė. Vis dėlto šis posūkis yra skanus – nuoširdus, šildantis ir kupinas drąsaus skonio. Šiuo metų laiku negaliu atsigaivinti. Tikiuosi, kad ir jums patiks!


Tortilijų sriubos recepto ingredientai


Tortilijos sriubos recepto ingredientai

Štai ko jums reikės norint paruošti šį vegetariškos tortilijų sriubos receptą:

  • Tortilijosžinoma! Tik kukurūzų tortilijos, prašau! Vieną įmaišysite į sultinį, kad sutirštėtų ir pagardintumėte sriubą, o likusią dalį sutraškinsite, kad galėtumėte naudoti kaip užpilą.
  • Džiovinti čili – Tradiciškiausia būtų pasilla chile. Tačiau man geriau sekasi rasti Gvadiljo ir ancho čili savo bakalėjos parduotuvėje, todėl kviečiu juos čia. Jie suteikia sriubai įspūdingą spalvą ir suteikia TIEK skonio gilumo.
  • Ant ugnies skrudinti kubeliais pjaustyti pomidorai – Kartu su džiovintais čiliukais ir sumaišyta tortilija jie sukuria tirštą, kvapnų sriubos pagrindą.
  • Avokadų aliejus – Dėl neutralaus skonio jis yra puikus pasirinkimas pagal šį receptą, tačiau galite pasigaminti aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, jei tokį turite po ranka.
  • Svogūnai ir česnakai – Saldaus, aromatingo skonio. Man patinka pasilikti šiek tiek žalio svogūno, kurį naudočiau kaip užpilą.
  • Juodosios pupelės ir kukurūzai – Dėl jų sriuba yra soti ir soti. Čia tinka ir švieži, ir šaldyti kukurūzai, bet aš visada renkuosi šviežius kukurūzus, jei yra sezonas.
  • Malti kmynai ir džiovinti raudonėliai – Jie prideda žemiško sudėtingumo.
  • Daržovių sultinys – Naudokite parduotuvėje pirktą arba pasigaminkite patys. Vanduo čia taip pat veikia.
  • Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!

Ir nepamirškite priedų! Supjaustyti ridikėliai, šviežia kalendra, grietinė, avokadas ir trupinėta Cotija yra puikūs.

Žemiau raskite komplektą su išmatavimais.


Apanglėjusi tortilija ketaus keptuvėje su džiovintais čiliukais


Kaip pasigaminti tortilijų sriubą

Pirmasis šio tortilijų sriubos recepto žingsnis yra džiovintų čili ir tortilijos skrudinimas. Virtuvinėmis žirklėmis nupjaukite čili stiebus, tada perpjaukite juos vertikaliai nuo apipjaustytų viršūnių iki smailių galiukų. Išimkite sėklas ir paskleiskite čili, kad jie būtų lygūs.

Paskrudinkite čili sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie taps minkšti ir kvapnūs. Skrudinkite tortiliją iš abiejų pusių, kol ji išsipūs ir lengvai apdegs.


Džiovinti čili ir apdegusi tortilija blenderiu


Tada sumaišykite kvapnųjį sriubos pagrindą. Pomidorus sudėkite į trintuvą su skrudintais čiliukais ir tortilija. Gerai išmaišykite iki visiškai vientisos masės. Prieš pereidami prie kito žingsnio, išmaišykite tyrę, kad patikrintumėte jos konsistenciją. Norite įsitikinti, kad neliktų čili odos gabalėlių. Jei matote, toliau maišykite.


Ranka supilkite tirštą pomidorų mišinį iš trintuvo į puodą su troškintais svogūnais


Toliau patroškinkite aromatines medžiagas. Į didelį puodą įpilkite avokadų aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol jis suminkštės. Greita pastaba: mėgstu atidėti šiek tiek žalio svogūno, kad galėčiau jį naudoti kaip užpilą. Jei jums taip pat patinka žalias svogūnas, šiame žingsnyje nedėkite viso jo į puodą.

Suberkite prieskonius ir virkite 30 sekundžių. Tada supilkite pomidorų tyrę ir virkite 2 minutes.


Tirštas pomidorų sultinys puode su mediniu šaukštu


Tada užvirkite sriubą. Įpilkite česnako, vandens ir pupelių ir troškinkite 20 minučių. Įmaišykite kukurūzų grūdus ir troškinkite dar 10 minučių.

Tuo tarpu paruoškite priedus. Likusias tortilijas supjaustykite plonomis juostelėmis ir apšlakstykite aliejumi bei druska. Skrudinkite orkaitėje, kol jie susiraitys ir taps traškūs. Kol jie verda, paruoškite kitus priedus, kuriuos norite naudoti.

Galiausiai patiekite sriuba dubenėliuose su norimais tvirtinimais ir įspaustu šviežių laimo sulčių. Mėgaukitės!


Traškios tortilijos juostelės ant kepimo skardos


Tortilijų sriubos patiekimo pasiūlymai

Šis tortilijų sriubos receptas geriausiai tinka su daugybe priedų, kad paryškintų kvapnų sultinį. Štai ką aš mėgstu užsidėti ant savo:

  • Traškios tortilijos juostelės. Šį skanų užpilą labai lengva pasigaminti (išsamios instrukcijos ieškokite žemiau esančiame recepte!), bet jei norite supaprastinti, galite susmulkintus tortilijos traškučius.
  • Cotija sūris. Sutrupinta feta taip pat tinka!
  • Supjaustyti ridikėliai
  • Kubeliais supjaustytas svogūnas
  • Supjaustytas arba supjaustytas avokadas
  • Šviežia kalendra

Ir aš visada patiekiu su šia sriuba kalkių pleištai už suspaudimą!

Likusios sriubos laikymas

Likusią tortilijų sriubą laikykite be priedų. Hermetiškame inde šaldytuve gerai išsilaiko iki 4 dienų. Likusias tortilijos juosteles laikykite kambario temperatūroje.

Sriuba taip pat gerai užšąla. Leiskite jam atitirpti per naktį šaldytuve, prieš pašildydami ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.

Sėdėdamas ši sriuba tirštėja, todėl dažniausiai įpilu šlakelį vandens, kad kaitinant ją atsipalaiduotų.


Tortilijų sriubos receptas


Daugiau mėgstamų sriubų receptų

Jei jums patinka ši sriuba, išbandykite vieną iš šių skanių sriubų receptų:

Ieškote daugiau meksikietiškų receptų? Peržiūrėkite mano enchiladas arba chilaquiles!

Tortilijų sriuba

Paruošimo laikas: 20 minučių

Virimo laikas: 40 minučių

Visas laikas: 1 valandą

Aptarnauja 4 iki 6

Mūsų mėgstamiausias tortilijų sriubos receptas! Jame yra juodųjų pupelių ir kukurūzų, troškintų kvapniame pomidorų sultinyje. Norėdami jį uždėti ant viršaus, į dubenį įpilkite avokado, Cotija sūrio ir daug traškių tortilijos juostelių.

  • 2 džiovinti Guajillo arba ancho čili
  • 8 kukurūzų tortilijos
  • 2 (14 uncijų) skardinės kubeliais pjaustytų ant ugnies skrudintų pomidorų
  • 2 šaukštai avokadų aliejus, plius dar už šlapdribą
  • 1 didelis baltas svogūnas, supjaustykite kubeliais, pasilikite ⅓ puodelio užpilui
  • arbatinius šaukštelius jūros druska, plius dar pagal skonį
  • 1 šaukštelis maltų kmynų
  • ¼ šaukštelis džiovintas raudonėlis
  • 3 česnako skiltelės, tarkuotų
  • 4 puodeliai vandens arba daržovių sultinio, plius daugiau pagal poreikį
  • 3 puodeliai virtos juodosios pupelės, nusausinti ir nuplauti
  • puodeliai švieži arba šaldyti kukurūzų branduoliai, nuo maždaug 2 ausų šviežių
  • Šviežiai malti juodieji pipirai

Už patiekimą

  • Supjaustytas avokadas
  • Supjaustyti ridikėliai
  • Šviežia kalendra
  • Trupintas Cotija sūris
  • Kalkių pleištai

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite orkaitę iki 375°F ir dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.

  • Virtuvinėmis žirklėmis nupjaukite čili stiebus, tada perpjaukite čili vertikaliai išilgai vieno iš jų kraštų. Išskleiskite juos atvirus, kad jie būtų lygūs. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite čili 1–2 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol suminkštės ir kvapnūs. Įdėkite vieną iš tortilijų į keptuvę ir paskrudinkite iš abiejų pusių, kol išsipūs ir taps kvapni.

  • Skrudintus čili ir tortiliją sudėkite į maišytuvą ir sudėkite pomidorus. Ištrinkite iki vientisos masės.

  • Įkaitinkite avokadų aliejų dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Suberkite svogūną ir druską ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, 8 minutes arba kol suminkštės. Suberkite kmynus ir raudonėlį ir virkite 30 sekundžių arba iki kvapo. Sudėkite pomidorų mišinį ir maišydami virkite 2 minutes. Įpilkite česnako, vandens ir pupelių ir troškinkite 20 minučių. Suberkite kukurūzus ir troškinkite dar 10 minučių.

  • Likusias tortilijas supjaustykite plonomis juostelėmis ir išdėliokite ant paruoštų kepimo skardų. Apšlakstykite avokadų aliejumi, pabarstykite druska ir išmeskite, kad pasidengtų. Tolygiai paskirstykite ant kepimo skardų ir kepkite 10–15 minučių arba kol apskrus.

  • Jei sriuba per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją. Pagardinkite pagal skonį. Supilkite sriubą į dubenėlius ir ant viršaus uždėkite traškias tortilijos juosteles, kubeliais pjaustytą svogūną, avokadą, ridikėlius, kalendrą ir Cotija sūrį. Patiekite su laimo griežinėliais išspaudimui.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -