Švęskite šventinį sezoną su šiais lengvais kalėdiniais sausainiais! Raskite imbierinių sausainių, cukraus sausainių, trapių pyragų ir kt. receptų.


geriausi kalėdiniai sausainiai


Gaminkime kalėdinius sausainius! Atėjo švenčių metas, o aš pasiruošęs kepti.

Kiekvienais metais gaminu kalėdinius sausainius, kuriais dalinuosi su draugais ir šeima. Šie saldūs skanėstai yra mano mėgstamiausias būdas skleisti atostogų nuotaiką. Jie atrodo taip šventiškai – supjaustyti sezoninėmis formomis, papuošti glajumi arba apibarstyti cukraus pudra – ir skanu. Jei šį sezoną norite ką nors priversti nusišypsoti, padovanokite kalėdinį sausainių padėklą. Tik būtinai pasisaugokite keletą sausainių ir sau!

Žemiau pateikiau savo geriausių kalėdinių sausainių receptus. Jie svyruoja nuo klasikinių, pavyzdžiui, meduolių ir cukraus sausainių, iki unikalių skanėstų, tokių kaip tahini sausainiai su granatais. Juos visus lengva ir smagu pagaminti. Tikiuosi, kad rasite ką nors, ką mylite!

Mūsų geriausi kalėdinių sausainių receptai

 

Šiltai pagardinti cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais, šie imbieriniai sausainiai suteiks jūsų namams kvapo nuostabi kaip jie kepa. Kai jie atvės, smagiai papuoškite juos glajumi, pabarstukais ir (arba) sezoniniais saldainiais!

 

Pagal šį receptą gaunama didelė partija – mes kalbame apie 40 sausainių! – bet patikėkite manimi, jis paruošiamas greitai. Dėl sodraus pekano skonio ir tirpstančios tekstūros meksikietiškiems vestuviniams sausainiams (dar vadinamiems sniego gniūžtėmis) neįmanoma atsispirti.



Vienas iš mano mėgstamiausių kalėdinių sausainių receptų! Šie skanėstai yra švelnūs, sviestiniai ir pripildyti ryškių abrikosų ir aviečių uogienės.



Išdėkite šiuos sausainius Kalėdų Seneliui Kalėdų išvakarėse, o kitą rytą jų visų nebebus! Jie minkšti, kramtomi ir kupini imbiero melasos skonio.



Šie tiršti, minkšti cukraus sausainiai puikiai tinka papuošti glaistu, karališkuoju glajumi ir (arba) raudonais bei žaliais pabarstukais. Tiek vaikams, tiek suaugusiems patiks karpyti figūras ir jas puošti!



Žemės riešutų sviesto žiedai yra vieni populiariausių kalėdinių sausainių. Nesunku suprasti kodėl. Kas nemėgsta šokolado ir žemės riešutų sviesto kartu?!



Šį klasikinį trapią pyragą lengva pagaminti iš 5 ingredientų! Norėdami šventinio posūkio, į sausainių tešlą įlašinkite kelis lašus migdolų ekstrakto. Kuo geriau pasimėgauti su puodeliu karšto šokolado?

Išbandykite daugiau kalėdinių sausainių



Šiuos šventinius sausainius galite paruošti greičiau nei per 30 minučių! Su traškia cinamono ir cukraus danga ir minkštais, kramtomaisiais viduriukais jie tikrai patenkins jūsų smaližius.



Džiovintos spanguolės ir pistacijos suteikia šiems šokoladiniams sausainiams šventinį pojūtį. Kad jie būtų dar šventiškesni, naudokite baltojo šokolado drožles!



Citrinų sultys, citrinos žievelė ir švieži čiobrelių lapai suteikia šiems sausainiams ryškaus, netikėto skonio. Apšlakstykite juos mano greitu ir lengvu citrininiu glaistu, kad užteptumėte viršų!



Nesvarbu, ar šokoladinius sausainius laikote kalėdiniais sausainiais, ar ne, turite pripažinti, kad jie skanūs. Niekas nenusimins, radęs tai šventinėje sausainių lėkštėje!



Jie skonis kaip žemės riešutų sviesto puodelio vidus!



Mėgstate citrininius aguonų bandeles? Išprotėsite ir dėl šių citrininių sausainių. Puikios kramtomos tekstūros ir subtilaus citrusinio skonio jie skonis kaip gurmaniškas kepinys.



Šie šventiniai sausainiai pagaminti iš migdolų miltų, todėl juose visiškai nėra glitimo! Mėgstu jas pabarstyti granatų arilėmis, kad būtų ryškios spalvos, tačiau čia taip pat skanios džiovintos spanguolės ir šokolado drožlės.



Augalinis tradicinio deserto posūkis! Migdolų sviestas išlaiko šiuos sausainius puikiai minkštus ir kramtančius.



Per Kalėdas namuose visada yra šviežių apelsinų. Jei taip pat, naudokite jų sultis ir žievelę, kad šie supjaustyti trapios tešlos sausainiai būtų citrusiniai!



Šiame klasikiniame avižinių dribsnių sausainių recepte reikia razinų ir graikinių riešutų, bet nedvejodami pakeiskite mišinius švenčių proga. Džiovintos spanguolės, pekano riešutai, makadamijų riešutai arba šokolado drožlės (bet kokios rūšies!) taip pat būtų puiku.

Kaip žemės riešutų sviesto sausainiai, bet pagaminti su migdolų sviestu. Suvalgykite vieną kąsnį ir nustebsite, kodėl jų neišbandėte anksčiau!

 

Pamirkyti baltajame šokolade, šie šventiniai žaliosios arbatos sausainiai puikiai tiks šventėms.

 

Suteikite orkaitei pertrauką ir ant viryklės plakite šiuos kramtomuosius šokoladinius sausainius!



Ar kada nors valgėte kreminio sūrio sausainį? Šie sausainiai yra panašaus aštraus skonio ir minkštos tekstūros, tačiau jie yra visiškai veganiški. Džiaugiuosi, kad suryju juos paprastus, bet jie atrodo labai mieli su šerkšnu ir pabarstukais ant viršaus.



Šie sausainiai skonis kaip riešutų sviestas geriausias įmanomas būdas. Jie trykšta saldžiu žemės riešutų sviesto skoniu!



Tahini, vanilės ekstraktas ir rudasis cukrus daro šiuos veganiškus sausainius SUPER kvapnius. Nekenkia ir kupinas tamsaus šokolado drožlių puodelis.

Patarimai, kaip sėkmingai kepti

  • Šaukštu ir išlyginkite miltus. Išmatuoti miltus stebėtinai sudėtinga. Jūs galite galvoti naudojate reikiamą kiekį pagal receptą, bet netyčia pridedate per daug. Taip yra todėl, kad miltai gali lengvai susitraukti. Kad neliktų jo į matavimo puodelį, miltų matavimui naudokite šaukšto ir lygio metodą. Šiame tinklaraščio įraše raskite žingsnis po žingsnio nuotraukas!
  • Kepkite po vieną lakštą. Temperatūra orkaitėje gali skirtis, todėl, kad kepimas būtų tolygiausias, rekomenduoju kepti po vieną sausainių lakštą. Jei orkaitė per daug perpildyta, kai kurie sausainiai gali perkepti, kol kiti bus paruošti.
  • Papuoškite sausainius, kai jie atvės. Jei jie vis dar šilti, šerkšnas ištirps! Užuot glaistęs ką tik iškeptus sausainius, aš dažnai prieš kelias dienas kepu imbierinius sausainius ir cukrinius sausainius. Tada aš juos šaldau, kol pasiruošiu papuošti.

Kiek laiko kalėdiniai sausainiai išliks švieži?

Dauguma kalėdinių sausainių gerai išsilaiko sandariame inde kambario temperatūroje apie savaitę. Konkrečias laikymo instrukcijas rasite kiekviename recepte.

Ar galite užšaldyti kalėdinius sausainius?

Taip! Visi šie kalėdinių sausainių receptai gerai užšąla. Sausainius laikykite sandariame inde arba maišelyje šaldiklyje iki 3 mėnesių. Prieš mėgaujantis leiskite jiems atitirpti kambario temperatūroje!



Geriausi kalėdiniai sausainiai: paprasti cukriniai sausainiai

Paruošimo laikas: 1 valandą

Virimo laikas: 20 minučių

Atšaldymo laikas: 2 valandų

Visas laikas: 3 valandų 20 minučių

Aptarnauja 30

Mums patinka šis kalėdinių sausainių receptas! Šie iškirpti cukraus sausainiai turi traškius kraštus ir storus, minkštus vidurius. Jie puikiai tinka dekoravimui.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Statinio maišytuvo dubenyje su mentelėmis arba elektriniu plaktuvu sutrinkite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite, tada įmaišykite vanilės ir migdolų ekstraktus.
  • Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus, maišydami mažu greičiu, kol susimaišys. Tešla bus minkšta.
  • Padalinkite tešlą per pusę. Kiekvieną pusę suformuokite į rutulį, tada išlyginkite į 1 colio storio diską. Tvirtai suvyniokite į plastikinę plėvelę ir laikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas ir iki 2 dienų.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F ir dvi dideles kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.
  • Tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug ¼ colio storio. Jei tešla per kieta, kad būtų galima iš karto kočioti, palikite keletą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Naudodami sausainių formeles iškirpkite norimas formas, tada perkelkite išpjovas ant paruoštų kepimo skardų, jei reikia, perkočiokite likučius.
  • Kepkite po vieną lakštą 9–11 minučių arba tol, kol sausainių kraštai tik pradės tapti auksinės spalvos. Viduryje sausainiai atrodys nepakankamai iškepti, tačiau vėsdami jie sustings. Tikslus laikas priklausys nuo jūsų sausainių formelių dydžio.
  • Leiskite atvėsti ant kepimo skardos 2 minutes, prieš perkeldami ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Kai atvės, papuoškite kaip norite.
  • Padaro apie 30 sausainių. Tikslus derlius priklausys nuo jūsų sausainių formelių dydžio.

Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -