Pagaminti iš paprastos 5 sudedamųjų dalių tešlos, šie popoveriai yra lengvi, erdvūs, sviestiniai ir skanūs! Mėgaukitės jais paprastais arba užpilkite sviestu, medumi ar uogiene.
Man patinka traukti iš orkaitės keptuvę su popoveriais. Tą akimirką jie gražiai išsipūtę, beveik pakyla iš keptuvės. Jie turi traškią, aukso rudą išorę ir kvepia kaip lydytas sviestas. Šviežiai iškepti popoveriai yra tikras malonumas.
Žemiau dalinuosi savo mėgstamiausiu popover receptu. Tai labai paprasta (tik 5 ingredientai!) ir TAIP skanu. Traškūs, auksiniai popoverių išorės užleidžia vietą erdviems, kreminiams interjerams. Džiaugiuosi valgydamas juos paprastus, bet jie taip pat nuostabūs su sviestu, medumi ar uogiene.
Kas yra iššokimai?
Popoveriai yra lengvi, kreminiai suktinukai. Jie gaminami naudojant paprastą kiaušinių, pieno, miltų, lydyto sviesto ir druskos tešlą. Kai kepama karštoje orkaitėje, ši tešla „iššoka“ arba plečiasi į viršų, sukurdama būdingą pūstą išvaizdą ir erdvų vidų.
Jei kada nors valgėte Jorkšyro pudingą, popovers yra labai panašus. Ir jie turi panašų kiaušinio skonį kaip olandų kūdikių ar blynelių.
Jie gali būti pikantiški arba saldūs. Patiekite juos kaip garnyrą prie vakarienės (jie puikiai tiktų Kalėdoms!) arba mėgaukitės pusryčiams su uogiene.
Kaip pasidaryti popovers
Dalinuosi visu popover receptu su išmatavimais šio įrašo apačioje. Kol kas čia pateikiama nuosekli apžvalga, kaip tai vyksta:
Pradėkite nuo tešlos gaminimo. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, pieną ir druską, kol neliks kiaušinio trynio dryžių.
Suberkite miltus ir išplakite, kad susimaišytų. Tešla turi būti daugiausia lygi. Tačiau, kaip ir blynų tešloje, tinka keli nedideli gumuliukai.
Išsukite sviestą ir leiskite tešlai pailsėti, kol įkaitinsite orkaitę.
Įkaitinkite orkaitę iki 450 ° F, tada įkaitinkite keptuvę. Kai orkaitė bus įkaitinta, 1 (12 puodelių) arba 2 (6 puodelių) kepimo skardas gausiai ištepkite sviestu. Kepkite keptuvę (-es) 2 minutes, kad įdėjus tešlą jos įkaistų. Tai padės iššokantiems langams pakilti.
1/4 puodelio matavimo puodeliu supilkite tešlą į įkaitintą keptuvę. Tešlos kiekviename duobutėje nebus daug, bet patikėkite manimi – kepant ji tikrai išsiplės!
Kepkite popovers 20 minučių 450 ° F temperatūroje. Aukšta orkaitės temperatūra padės jiems „išpūsti“, dar žinomas kaip TON.
Sumažinkite temperatūrą iki 350 ° F ir kepkite dar 10 minučių. Ši žemesnė temperatūra padeda viduriams iškepti, kad išorė nepersunktų.
- Svarbu: Neatidarinėkite orkaitės durelių, kol iškepa popovers. Jie gali ištuštinti!
Galiausiai patiekite. Iš orkaitės išimkite popovers. Aštriu peiliu pradurkite viršūnes, kad iš vidaus pasišalintų garai. Tada suvalgykite juos šiltai.
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Ar man reikia iššokančios keptuvės?
Norėdami paruošti šį receptą, galite naudoti kepimo skardą arba bandelių formą.
Iššokanti keptuvė yra panaši į bandelių keptuvę, tačiau jos šuliniai turi ypač stačius šonus. Orkaitėje plečiantis tešlą jie pakelia į aukštą kupolą.
Dėl to popover keptuvėje kepti popover yra ypač aukšti ir erdvūs. Jei dažnai gaminate popovers, rekomenduoju jį įsigyti. Man patinka tai iš Chicago Metallic. (Atkreipkite dėmesį, kad jame yra 6 šuliniai, todėl šį receptą kepu dviem partijomis.)
Jei neturite keptuvės, tinka ir bandelių forma! Tiesiog vadovaukitės receptu, kaip parašyta. Popoveriai nepakils taip aukštai, bet jie vis tiek bus puikaus skonio!
Popover receptų patarimai
- Pradėkite nuo kambario temperatūros ingredientų. Kambario temperatūros tešla išsipūs aukščiau ir greičiau nei šalta. Užuot naudoję kiaušinius ir pieną tiesiai iš šaldytuvo, leiskite jiems sušilti iki kambario temperatūros, prieš plakdami tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę. Šilta keptuvė taip pat padės tešlai „iššokti“. Aš pakaitinu savąją vos 2 minutes, tiek, kad keptuvė sušiltų nesudegindama sviesto, kuriuo ją tepu.
- Tai neatrodys kaip daug tešlos. Jei naudojate iššokančią keptuvę, tešlos kiekis, kurį įpilate į kiekvieną duobutę, gali atrodyti mažas. Bet patikėk manimi – kepdamas jis LABAI išsipučia. Dosni 1/4 puodelio tešla yra viskas, ko jums reikia!
- Kepkite juos ant žemos orkaitės grotelės. Jei kepsite juos orkaitės viršuje, viršus gali per daug patamsėti, kol viduriai iškeps. Kepant ant žemos grotelės, jie iškepa tolygiai.
- Mėgaukitės jais iš karto. Iš orkaitės iššokę popovers pradeda mažėti. Kad kraštai būtų traškūs ir vidus būtų erdvus, rekomenduoju juos valgyti iškart po kepimo. Likučiai vis dar yra puikaus skonio, tačiau tikra popoverių smagumė yra dribsnių, traški ir pūsta tekstūra, kurią jie turi šviežių.
Ką patiekti su popoveriais
Man patinka šis pusryčių receptas. Šilti, kreminiai suktinukai puikiai dera su puodeliu kavos. Jei norite, papuoškite juos sviesto, medaus sviesto ar uogienės šlakeliu.
Jie taip pat yra skanus vakarienės garnyras. Patiekite juos vietoje klasikinių vakarienės suktinukų per kitą šventinį patiekalą. Jie bus hitai!
Kaip laikyti
Likučius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų.
Norėdami ilgiau laikyti, užšaldykite. Greitai atitirpinkite juos mikrobangų krosnelėje arba pašildykite 350 °F orkaitėje arba skrudintuvo orkaitėje, kad jų kraštai būtų traškūs.
Išbandykite daugiau kepimo receptų
Jei jums patinka šis receptas, išbandykite vieną iš šių paprastų kepinių:

Popovers
Aptarnauja 12
Pagaminta tik iš 5 ingredientų, šie popoveriai yra paprastas ir skanus skanėstas. Jie traškūs aplink kraštus, lengvi ir erdvūs viduryje ir kupini sodraus, sviestinio skonio. Mėgaukitės karštais iš orkaitės – paprastais arba su sviestu, medumi ar uogiene. Jei neturite iššokančios keptuvės, šį receptą galite gaminti 12 puodelių bandelių formoje.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, pieną ir druską, kol neliks kiaušinio baltymo dryžių. Suberkite miltus ir išplakite iki vientisos masės, tada supilkite ištirpintą sviestą. Leiskite tešlai pailsėti, kol orkaitė įkais.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 450 ° F ir apatiniame trečdalyje padėkite lentyną. Gausiai ištepkite sviestu vieną 12 puodelių arba dvi 6 puodelių keptuves.
-
Orkaitei įkaitinus, paruoštas keptuves pašaukite į orkaitę ir kepkite 2 minutes.
-
Išimkite karštas keptuves iš orkaitės ir naudokite ¼ puodelio matavimo puodelį, kad tolygiai paskirstytumėte tešlą tarp šulinių, užpildydami juos maždaug iki pusės. Padėkite ant žemos orkaitės grotelių ir kepkite 20 minučių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 350 °F (neatidarykite orkaitės durelių) ir kepkite dar 10 minučių arba tol, kol išpūstos ir auksinės rudos spalvos.
-
Aštriu peiliu pradurkite viršūnes, kad išsiskirtų garai, tada nedelsdami patiekite. Mums tai patinka su sviestu, medumi ir (arba) uogiene.
Receptas pritaikytas iš King Arthur Baking