Šis kiaulienos nugarinės receptas yra labai švelnus ir sultingas.
Iškeptą kiaulienos nugarinę paruošti nesunku ir ant stalo visai greitai. Patiekiama su grybų padažu – taip paprasta, kaip ir elegantiška.

- Tai neįtikėtinai greita pagaminti ir iš orkaitės prie stalo nukeliauja per kelias minutes.
- Kiaulienos nugarinė yra liesaso šis metodas leidžia labai švelnus ir sultingas.
- Jis tiesiog pagardintas, tačiau turi daug skonio.
- Tai lengva užteks savaitės vakarienės arba elegantiška vakarienė kai ateis kompanija, ypač su šiuo naminiu grybų padažu.

Ko prireiks tobulai kiaulienos nugarinei
- Kiauliena: Kiaulienos nugarinė yra liesa, švelni išpjova iš kiaulienos nugarinės dalies, maždaug 2 colių skersmens ir maždaug 7–8 colių ilgio. Jis skiriasi nuo kiaulienos nugarinės (apie 4 colių skersmens) ir kepamas kitaip.
- Prieskoniai: Patiekiu su grybų padažu, todėl prieskoniai būna paprasti. Nesivaržykite pridėti mėgstamų žolelių, itališkų prieskonių, česnako miltelių ar svogūnų miltelių.
Padažui (nebūtina)
Nors tai neprivaloma, man patinka patiekti šį kiaulienos nugarinės receptą su grybų padažu.
- Grybai: Šiam padažui naudokite rudus arba baltus grybus.
- Sultinys: Šio padažo pagrindas yra sultinys, jei pageidaujama, galima įpilti šiek tiek riebios grietinėlės.
- Baltasis vynas: Vynas padažui suteikia skanaus skonio, jį galima pakeisti papildomu sultiniu.


Kiaulienos nugarinės ruošimas
Prieš gamindami nugarinę, norėsite nuimti sidabrinę odą. Sidabrinė oda yra plona, blizganti membrana vienoje nugarinės pusėje.
- Pastumkite pjaustymo peilį po vienu sidabrinės odos galu, tada šiek tiek pakreipkite peilį aukštyn ir pjaukite link mėsos centro (atokiau nuo savęs). Sidabrinė oda gali neatsitraukti viename gabale, tęskite ten, kur baigėte.
- Išmeskite sidabrinę odą.
Kaip virti kiaulienos nugarinę
- Paruoškite ir pagardinkite kiaulienos nugarinę. (Visas receptas žemiau.)
- Apkepkite kiaulienos nugarinę ir perkelkite į paruoštą kepimo skardą.
- Kepkite, kol mėsos termometras parodys 145 ° F.
- Prieš pjaustydami leiskite mėsai pailsėti.


Padažui:
- Aliejuje pakepinkite grybus, svogūną ir čiobrelius.
- Ištirpinkite keptuvę, supilkite miltus ir sultinį ir troškinkite, kol sutirštės.
Patiekite ant kiaulienos nugarinės griežinėlių.

Holly’s kiaulienos nugarinės mėgstamiausios
Koks jūsų mėgstamiausias kiaulienos nugarinės kepimo būdas? Palikite komentarą ir įvertinkite žemiau!


Kaip virti kiaulienos nugarinę
Pagal šį kiaulienos nugarinės receptą gaunama tobulai minkšta, sultinga mėsa su kreminiu grybų padažu, kurio negalima atsispirti.

Neleiskite ekranui užtemti
Grybų padažas (nebūtina)
Kiaulienos nugarinė
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400° F. Kepimo skardą išklokite folija.
-
Pagardinkite kiaulieną druska ir pipirais.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Apkepkite nugarinę keptuvėje, sukdami, kol visos pusės taps auksinės spalvos. Padėkite ant paruoštos kepimo skardos.
-
Virkite 18–20 minučių arba tol, kol termometras rodys 145 ℉ vidinę temperatūrą.
-
Prieš pjaustydami leiskite pailsėti bent 5 minutes.
Neprivalomas grybų padažas
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite grybus ir kepkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol paruduos ir pradės minkštėti.
-
Sudėkite svogūną ir čiobrelius. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 5 minutes.
-
Į keptuvę įpilkite vyno ir Worcestershire. Troškinkite 2–3 minutes, maišydami, kad atsilaisvintų nuo keptuvės gabalėliai, kol skystis beveik išgaruos iš keptuvės.
-
Į keptuvę įpilkite sviesto, maišykite, kad ištirptų. Pabarstykite miltus ir išmaišykite, kad grybai pasidengtų. Virkite dar 1-2 minutes.
-
Pamažu supilkite sultinį ir užvirinkite.
-
Troškinkite, kol sutirštės, apie 4-5 minutes. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su supjaustyta nugarine.
- Naudokite termometrą ir išimkite kiaulieną iš orkaitės, kai ji pasieks 145 °F arba prieš pat.
- Visada leisti mėsa pailsėti prieš pjaustant.
- Būkite atsargūs, kad neperkeptumėte. Kiaulienos nugarinė iškepa greitai ir yra labai liesa, todėl perkepus gali išdžiūti, prarasti skonį ir švelnumą.
- Padaže naudokite kvapiąsias sultis arba užpilkite jas ant supjaustytos kiaulienos, kad gautumėte papildomo skonio.
- Likusią kiaulienos nugarinę laikykite sandariame inde šaldytuve 3-4 dienas.
Kalorijos: 286 | Angliavandeniai: 7g | Baltymai: 26g | Riebalai: 14g | Sotieji riebalai: 3g | Cholesterolis: 81mg | Natris: 494mg | Kalis: 855mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 340TV | Vitaminas C: 11.5mg | Kalcis: 27mg | Geležis: 2.3mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.
Džiaugiuosi galėdamas bendradarbiauti su Nacionaline kiaulienos taryba ir pateikti jums šį pilvą šildantį receptą. Kol mane priglobė Sioux Falls ir gavau kompensaciją už šį įrašą, visos mintys ir nuomonės yra mano pačios. Dirbdamas su puikiais prekių ženklais, kuriuos myliu, galiu ir toliau teikti jums puikius receptus, kuriuos mėgstate!



