Jei jums įdomu: „Kas yra tempeh?”, atėjote į reikiamą vietą! Šis vadovas išmokys jus puikiai paruošti pagal įvairius tempeh receptus.


Tempeh


Tempeh yra vienas iš mano mėgstamiausių augalinių baltymų šaltinių. Man patinka jo žemiškas, riešutinis skonis ir tvirta tekstūra. Bet labiausiai man patinka jo universalumas. Iš jo galima susmulkinti skanią veganišką šoninę, iškepti ant kepimo, sutrupėti į maltos mėsos pakaitalą ir kt.

Žemiau dalinuosi paprastu tempeh vadovu: kas tai yra, kaip jį virti ir mano geriausi tempeh receptai. Jei laikotės augalinės dietos arba norite valgyti mažiau mėsos, tikiuosi, kad išbandysite! Šis veganiškas baltymas yra skanus, sveikas ir lengvai paruošiamas. Mes visi turėtume valgyti dažniau!

Kas yra Tempeh?

Tempeh yra augalinės kilmės baltymų šaltinis, kilęs iš Indonezijos. Jis tradiciškai gaminamas iš fermentuotų sojų pupelių, tačiau galite pamatyti parduotuvėje nusipirktą tempeh, pagamintą iš kitų pupelių ar grūdų. Fermentacijos proceso metu pupelės sulimpa ir sudaro gabalėlį arba pyragą, sukuriant tvirtą, malonią tempeh tekstūrą.

Tempeh galite rasti bet kurioje sveiko maisto parduotuvėje arba daugumos bakalėjos parduotuvių šaldytuve.


Tempe blokas ant pjaustymo lentos


Nauda sveikatai

Tempeh yra žinomas dėl savo didelio baltymų kiekio, tačiau jis taip pat turi kitų naudos sveikatai! Jame gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip kalcis, manganas, fosforas ir geležis. Jame taip pat daug maistinių skaidulų.

Koks Tempeh skonis?

Pati tempeh turi švelnų riešutų skonį. Tačiau, kaip ir tofu, šis augalinis baltymas sugers skonį iš marinatų ir padažų. Visada prieš gamindama marinuoju. Raskite mano mėgstamą marinatą žemiau esančiame recepte!


Tempeh kubeliai garlaivio krepšelyje


Kaip virti Tempeh

Tempeh galite paruošti įvairiais būdais. Dažnai kepu, kepu, troškinu, kepu…

Kepimas yra metodas, kurį naudoju dažniausiai, o jei dar nesate šio augalinio baltymo gaminimo naujokas, tai puiki vieta pradėti. Štai kaip aš tai darau:

Pradėkite nuo tempeh susmulkinimo. Supjaustykite jį 1 colio kubeliais, trikampiais „kepsniais“ arba 1/2 colio storio griežinėliais. Šis receptas tinka įvairioms formoms!

Tada išvirkite garuose. Aš žinau, ką tu galvoji. „Palauk… ar mes nekepame?” Taip, bet kai gaminu tempę, aš beveik visada pradedu nuo jos garinimo. Tai užtrunka tik 10 minučių ir padeda tempe suminkštėti, todėl marinatas gali pasisavinti dar daugiau skonio. Visiškai verta!


Garuose iškepti kubeliai ant kepimo skardos


Kol jis garuoja, pasigaminkite marinatą. Man patinka saldus ir pikantiškas tamari arba sojos padažo, ryžių acto, klevų sirupo, alyvuogių aliejaus ir sriracha derinys.

  • Į viršų: Visu receptu su išmatavimais dalinuosi šio įrašo apačioje!


Tempeh kubeliai marinate


Marinuokite mažiausiai 30 minučių. Jis įgaus daugybę skanaus skonio!

Galiausiai iškepkite. Įkaitinkite orkaitę iki 425°F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Tolygiai išdėliokite gabaliukus ant kepimo skardos, palikdami marinato perteklių. Kepkite 10 minučių, tada išimkite iš orkaitės ir aptepkite daugiau marinato. Kepkite dar 10 minučių arba kol paruduos aplink kraštus.

  • Variacija: Kepkite ant grotelių, o ne kepkite! Šis metodas geriausiai tinka dideliems trikampiams. Po marinavimo kepkite ant vidutinės ugnies 7–9 minutes arba tol, kol susidarys apnašos. Aptepkite daugiau marinato, tada apverskite ir kepkite ant grotelių dar 4–5 minutes arba kol gerai sudegs.

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.

Kaip laikyti

Iškepta arba ant grotelių kepta tempeh gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Puikiai tinka ruošiant maistą!


Marinuota kepta tempeh


Keptos Tempeh receptai

Kai jis iškeps, yra tiek daug būdų, kaip panaudoti šį augalinės kilmės baltymą!

Kaip jums patinka juo naudotis? Praneškite man komentaruose!


Tempeh ir rudųjų ryžių dubuo


Daugiau Tempeh receptų, kuriuos reikia išbandyti

Išbandykite mano marinuotos keptos tempeh receptą žemiau! Tada paruoškite vieną iš šių skanių tempeh receptų:

Marinuota Baked Tempeh

Paruošimo laikas: 30 minučių

Virimo laikas: 30 minučių

Visas laikas: 1 valandą

Aptarnauja 4

Šis receptas yra mano mėgstamiausias būdas paruošti tempeh salotoms, makaronų patiekalams ir grūdų dubenims. Paprastas 6 ingredientų marinatas suteikia pikantiško skonio.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Tempeh supjaustykite kubeliais, sudėkite į garintuvo krepšelį ir padėkite virš puodo su 1 colio vandens. Vandenį užvirinkite, uždenkite ir virkite 10 minučių. Tai padeda tempei tapti švelniam ir pasirengusiam sugerti daugiau marinato skonio.

  • Mažame dubenyje suplakite tamari, actą, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, sriracha ir keletą maltų pipirų. Tempeh sudėkite į negilų indą ir užpilkite marinatu ant viršaus, kad pasidengtų. Marinuokite mažiausiai 30 minučių.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 425°F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

  • Išdėliokite kubelius vienu sluoksniu ant kepimo skardos, palikdami marinato perteklių.

  • Kepkite 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir daugiau marinato sutepkite ant kubelių. Kepkite dar 10 minučių arba kol kubeliai apdegs aplink kraštus. Mėgaukitės ant salotų ar grūdų dubenėlių.

Kepta tempe: Supjaustykite bloką į trikampius ir vadovaukitės aukščiau pateiktomis marinavimo instrukcijomis. Įkaitinkite grilį iki vidutinės. Apipurkškite groteles ir kepkite tempeh 7–9 minutes pirmoje pusėje. Išimkite iš kepsninės, vėl panardinkite į marinatą, kad pasidengtų, tada grąžinkite ant grotelių ir kepkite antrąją pusę 4-5 minutes arba tol, kol susidarys gilios apdegimo žymės.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -