Šį naminį chai latte receptą lengva paruošti su juoda arbata, šiltais prieskoniais ir mėgstamu pienu. Pasaldinkite pagal skonį klevų sirupu!
Prisimenu, kai pirmą kartą paragavau chai latte iš kavinės. Jis buvo sotus, saldus ir skaniai pagardintas. Iš karto įsimylėjau žemiškos juodosios arbatos ir šiltų prieskonių, tokių kaip cinamonas, imbieras ir gvazdikėliai, derinį. Ir, žinoma, nepakenkė ir putojantis pienas viršuje…
Kelerius metus po to chai latte buvo mano užsakymas, kai išeidavau išgerti kavos (erm… arbatos). Tačiau laikui bėgant kavinės chai latte man tapo per saldūs. Dauguma jų gaminami su kartoniniu chai koncentratu, todėl aš negalėjau reguliuoti saldumo lygio.
Štai čia šis chai latte receptas. Pagaminta iš sveikų prieskonių, juodosios arbatos, klevų sirupo ir jūsų pasirinkto pieno, jis suteikia jums visišką gėrimo kontrolę, kartu suteikiant šiltą, aštrų skonį. Manau, kad ji pranoksta bet kokią kavinukės chai arbatą. Tikiuosi, kad ir jums patiks!
Kas yra Chai Latte?
Chai latte yra susijusi su masala chai. Šios rūšies indiška arbata gaminama užplikius juodąją arbatą vandenyje ir piene su aromatingais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas ir juodųjų pipirų žirneliai. Hindi kalboje „masala“ reiškia prieskonius, o „chai“ – arbatą.
Chai latte turi panašių ingredientų, tačiau sunaudojama daugiau pieno ir dažnai užpilama pieno puta. Jis turi švelnesnį arbatos skonį nei masala chai.
Ar chai turi kofeino?
Dauguma chai latte gaminami iš juodosios arbatos, kurioje yra kofeino. Jei norite pasigaminti chai latte be kofeino, naudokite juodąją arbatą be kofeino, o ne įprastą.
Kaip pasigaminti Chai Latte
Visą chai latte receptą su išmatavimais rasite šio įrašo apačioje. Kol kas čia pateikiama nuosekli apžvalga, kaip tai vyksta:
Pirmiausia paskrudinkite prieskonius. Šiame recepte naudoju cinamono lazdeles, juodųjų pipirų žirnelius, gvazdikėlius, kardamono ankštis ir žvaigždinį anyžių. Skrudinkite juos puode ant vidutinės ugnies iki kvapo, 1–2 minutes.
Tada supilkite pieną ir imbierą. Kai pirmą kartą namuose gaminau chai latte, arbatą ir prieskonius užplikiau vandenyje ir prieš patiekdama įpyliau garinto pieno. Mano skoniui jis pasirodė per vandeningas, todėl dabar arbatą ir prieskonius mirkiu tiesiai į pieną!
Į puodą su prieskoniais įpilkite pasirinkto pieno (man patinka migdolai) ir šviežio imbiero (lukštenti nereikia!). Švelniai troškinkite 5 minutes.
Tada užvirkite arbatą. Išjunkite ugnį ir sudėkite arbatos maišelius. Uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Nukoškite chai per smulkaus tinklelio sietelį, pastatytą virš dubens. Šiuo žingsniu pašalinamas chai prieskonių mišinys ir arbatos maišeliai.
Pasaldinti pagal skonį su klevų sirupu. Jei po ranka neturite klevo, tiktų ir kitas skystas saldiklis, pavyzdžiui, medus!
Galiausiai supilkite chai latte į puodelius. Jei norite, užpilkite putojančiu pienu, cinamono lazdele ir malto cinamono dulkėmis. Mėgaukitės!
Chai arbatos latte receptų patarimai
- Naudokite sveikus prieskonius. Šį receptą bandžiau gaminti su maltais prieskoniais. Pasitikėk manimi, kai sakau, kad visi prieskoniai yra geresni! Jie suteikia lattei stipresnį skonį ir geresnę tekstūrą. Malti prieskoniai gali nusėsti apačioje, todėl jis tampa smėlingas.
- Likučius laikykite šaldytuve. Tarnauja tik vienam? Likęs latte mišinys gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve apie 2 paras. Užpilkite jį ant ledo, jei norite valgyti chai latte, arba pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad išgertumėte šilto gėrimo.
- Ant viršaus užpila šiek tiek putojančio pieno. Gaminau šį receptą daug kartų ir ant viršaus nepatekau putojančio pieno. Ir žinai ką? Vis tiek skanu! Beje, pieno puta čia yra smagus prisilietimas. Jei turite espreso kavos aparatą, naudokite garų lazdelę, kad suputotumėte pieną šiai lattei. Jei to nepadarėte, galite maždaug 30 sekundžių purtyti šiltą pieną uždengtame indelyje, kad suputotų, arba sumaišykite jį panardintu trintuvu. Nors man patinka migdolų pienas šioje latte, grietiniškesni pienai be pieno, pavyzdžiui, kokosų pienas ir avižų pienas, geriau putoja. Žinoma, nenugriebtas pienas taip pat veikia!
Išbandykite daugiau jaukių gėrimų
Jei jums patinka šis chai latte receptas, išbandykite vieną iš šių jaukių gėrimų:

Chai Latte
Aptarnauja 2
Neleiskite ekranui užtemti
-
Į nedidelį puodą sudėkite cinamono lazdeles, pipirų žirnelius, gvazdikėlius, kardamono ankštis ir žvaigždinį anyžių. Skrudinkite ant vidutinės ugnies 1–2 minutes arba iki kvapo.
-
Įpilkite migdolų pieno ir imbiero ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Švelniai troškinkite 5 minutes.
-
Išjunkite ugnį ir sudėkite arbatos pakelius. Uždenkite ir troškinkite 10 minučių.
-
Ant dubenėlio arba skysčio matavimo puodelio uždėkite smulkaus tinklelio sietelį. Arbatos mišinį perpilkite per sietelį, kad pašalintumėte prieskonius, arbatos maišelius ir imbierą.
-
Įmaišykite klevų sirupą, įpilkite daugiau pagal skonį. Supilkite į puodelius ir, jei norite, užpilkite pieno putomis. Kiekvieną puodelį papuoškite cinamono lazdele ir, jei naudojate, pabarstykite maltu cinamonu.