Šis paprastas baba ganoush receptas yra dūminis, pikantiškas ir kreminis. Pagaminta iš baklažanų, tahini, česnako ir citrinos, tai skanus pita ir daržovių padažas.
Ar bandėte baba ganoush? Jeigu tau patinka humusas, Jaučiu, kad jums patiks ir šis Viduržemio jūros baklažanų padažas. Pagaminta iš ant grotelių keptų arba skrudintų baklažanų, tahini, česnako ir citrinos, jis yra kreminis, dūminis, riešutinis ir ryškus.
Žemiau dalinuosi savo paprastu baba ganoush receptu. Puikiai dera su traškiomis daržovėmis ir Pitos duona, bet man jis taip patinka, kad taip pat buvo žinoma, kad valgau tiesiai iš šaukšto. Tikiuosi, kad ir jums patiks!
Kas yra baba ganoush?
Baba ganoush yra Artimųjų Rytų padažas, pagamintas iš skrudintų arba ant grotelių keptų baklažanų, tahini, citrinų sulčių ir česnako.
Kepant arba skrudinant baklažanus, padažas įgauna sodrų, dūminį skonį, o švelnus baklažanų minkštimas suteikia šilko, kreminės tekstūros.
Tai patiekalas, kurį būtina išbandyti. Sužinokite, kaip tai padaryti pagal šį receptą!
Kaip pasigaminti Baba Ganoush
Šį baba ganoush receptą paruošti paprasta. Jis prasideda nuo 6 pagrindinių ingredientų:
Baba Ganoush ingredientai
- Baklažanas – Skrudinsite arba kepsite ant grotelių, kad sukurtumėte dūminį padažo pagrindą. Šiam receptui gaminti rekomenduoju naudoti 2 vidutinius baklažanus. Jie iškeps greičiau nei 1 didelis baklažanas.
- Tahini – Dėl šios sezamo sėklų pastos padažas tampa sodrus ir kreminis. Šiame recepte būtinai naudokite geros kokybės tahini. Kadangi jame yra tiek mažai ingredientų, tahini skonis tikrai pasireiškia. Man patinka Cedar’s, Soom ir Seed + Mill. Kiekvienas iš šių prekių ženklų turi itin švelnią tekstūrą ir riešutų – o ne kartaus – skonį.
- Citrinos sulčių – Dėl ryškumo.
- Alyvuogių aliejus – Dėl to baba ganoush yra sodri ir lygi.
- Česnakai – Tai suteikia aštraus, pikantiško skonio.
- Ir jūros druska – Kad visi skoniai išryškėtų!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kepkite arba kepkite baklažanus
Pirmasis šio recepto žingsnis yra baklažanų kepimas ant grotelių arba skrudinimas.
- Norėdami kepti baklažanus, kiekvieną kelis kartus pradurkite peiliu ar šakute ir suvyniokite į foliją. Skrudinkite 400 ° F temperatūroje, kol labai suminkštės ir subyrės, 50–60 minučių.
- Norėdami kepti baklažanus ant grotelių, kiekvieną kelis kartus perdurkite peiliu ar šakute. Padėkite tiesiai ant grotelių ant stiprios ugnies. Kepkite, sukdami baklažanus, kol jie sudegs, kol jie bus labai minkšti ir apdegs.
Išimkite iš orkaitės arba grilio ir atidėkite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Patarimas: Baklažanus galite virti iki 2 dienų. Laikykite jį sandariame inde šaldytuve, kol būsite pasiruošę naudoti.
Baklažanus nusausinkite
Iškepę baklažanai bus labai vandeningi, todėl kitas žingsnis – nusausinti jo skysčio perteklių.
Kai jis pakankamai atvės, kad galėtumėte tvarkyti, nulupkite ir išmeskite odą. Dirbdami pašalinkite visus didelius sėklų gumulėlius.
Įdėkite baklažanų minkštimą į ploną tinklinį sietelį, pastatytą virš dubens, ir palikite 20 minučių.
Išmeskite dubenyje susikaupusį skystį, o baklažanų minkštimą perkelkite į virtuvinį kombainą.
Sumaišykite ir pagardinkite pagal skonį
Tada sumaišykite padažą. Tradiciškai, baba ganoush sumaišoma be maisto kombainas. Tačiau man patinka šilkiniai. Manau, kad lengviausias būdas pasiekti šią tekstūrą yra keli greiti impulsai virtuvės kombainu.
Į virtuvinį kombainą su baklažanais įpilkite tahini, citrinos sulčių, česnako, alyvuogių aliejaus ir druskos. Plakite iki vientisos masės ir pagal skonį pagardinkite citrina ir druska pagal skonį.
- Patarimas: Įdėkite žiupsnelį rūkytos paprikos, kad būtų rūkesnis baba ganoush.
Atvėsinkite, kol būsite pasiruošę patiekti. Tada valgykite su pita ir šviežiomis daržovėmis!
Ką patiekti su Baba Ganoush
Mėgstu patiekti baba ganoush kaip užkandį ar užkandį. Papuošiu šlakeliu alyvuogių aliejaus, kapotomis petražolėmis, raudonųjų pipirų dribsniais ir žiupsneliu rūkytos paprikos. Tada aš jį išdėstiau su Pitos duona (arba pita traškučiai) ir traškios daržovės, pavyzdžiui, paprikos ir agurkų griežinėliai panardinimui.
Jei norite didesnio užkandžio užtepimo, pridėkite jį prie a mezze lėkštė. Puikiai derėtų su kitais panardinimais, pvz humusas arba tzatzikinedideli kąsneliai, pavyzdžiui, alyvuogės ar feta, tabula arba graikiškos salotosir (arba) falafelis.
Kaip laikyti
Baba ganoush laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Man patinka laikyti jį po ranka užkandžiavimui arba ruošti vakarėliams ir susibūrimams.
Daugiau mėgstamų panardinimų receptų
Jei jums patinka šis receptas, išbandykite vieną iš šių padažų ar užtepėlių:
Baba Ganoush
Aptarnauja 4
Neleiskite ekranui užtemti
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F ir suvyniokite baklažanus į foliją. Skrudinkite nuo 50 iki 60 minučių arba tol, kol jie bus minkšti ir liesdami. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
- Kai baklažanai atvės liesdami, nulupkite odelę nuo baklažanų ir pašalinkite visus didelius sėklų gumulėlius. Minkštimą sudėkite į koštuvą virš dubens ir palikite 20 minučių pastovėti, kad pašalintumėte vandens perteklių.
- Baklažanų minkštimą, tahini, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, česnaką ir druską sudėkite į virtuvinį kombainą ir plakite iki vientisos masės.
- Perkelkite baba ganoush į serviravimo indą ir pabarstykite petražolėmis, rūkyta paprika ir raudonųjų pipirų dribsniais, jei naudojate. Patiekite su pita ir daržovėmis.
Pastaba: norėdami gauti tradiciškesnį, rūkiškesnį baba ganoush, kepkite baklažanus ant grotelių (be folijos), kol baklažanai bus labai minkšti ir apdegs. Pašalinkite apdegusią odą ir tęskite recepto instrukcijas.