Šis itališkų makaronų salotų receptas yra šviežias ir skanus! Skanus itališkas užpilas, daržovės, alyvuogės, pepperoncini ir sūris pripildo drąsaus skonio.
Per pastarąsias kelias savaites gaminau šias itališkas makaronų salotas visoms mūsų iškyloms ir užkandžiams. Kai įtraukiau ingredientus į savo pirkinių sąrašą vėl šį rytą žinojau, kad turiu pasidalinti receptu!
Šios itališkos makaronų salotos yra kupinos drąsaus, aštraus skonio. Pradedama nuo spalvingų daržovių, gausybės makaronų ir kramtomo mocarelos sūrio. Tada pridedu alyvuogių ir pipirmėčių, kad būtų aštrus, sūrus skonis, o šviežios žolelės – aromatingas. Kad viską suriščiau, užpilu naminiu Itališkas padažas.
Tai puikus receptas vasaros susibūrimams nes, kaip ir daugelį makaronų salotų, galite pasigaminti anksčiau. Paruoškite jį likus dienai iki vakarėlio ar susitikimo. Tiesiog pagardinkite pagal skonį ir prieš patiekdami pabarstykite šviežiu baziliku! Skanus ir sotus, bet vis tiek ryškus ir gaivus, tai visada yra hitas.
Itališkų makaronų salotų ingredientai
Štai ko jums reikės norint pagaminti šį itališkų makaronų salotų receptą:
- Makaronai, žinoma! Man čia patinka spiralės formos rotini, bet galite naudoti kitus trumpus makaronus, tokius kaip fusilli, farfalle ar cavatappi.
- Šviežios daržovės – Aš naudoju sultingus vyšninius pomidorus, taip pat traškius agurkus, raudonąją papriką ir raudonąjį svogūną. Saldūs pomidorai ir pipirai puikiai kontrastuoja su kitais pikantiškais, sūriais ingredientais šiose salotose.
- Mini švieži mocarelos rutuliukai – Jie suteikia sodrumo ir kramtomosios tekstūros. Man čia patinka naudoti ciliegine (vyšnios dydžio) mocarelą. Jei norite, galite naudoti mažesnius perlo dydžio rutuliukus arba didesnį šviežios mocarelos rutuliuką suplėšyti kąsnio dydžio gabalėliais.
- Kalamata alyvuogės ir pepperoncini – Jie suteikia aštraus, sūraus skonio.
- Petražolės ir bazilikas – Šios kvapnios žolelės suteikia salotoms malonaus gaivumo.
- Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!
Šie ingredientai patenka į salotas. Jums taip pat reikės mano naminio itališko vinigreto, kad galėtumėte jį įdėti!
Apranga
Iškepu šias salotas su žievele Itališkas padažas. Jį lengva pagaminti iš alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto ir citrinų sulčių, medaus, česnako ir Dižono garstyčių. Kad skonis būtų dar gilesnis, įmaišau džiovintų raudonėlių, džiovintų čiobrelių, šviežių petražolių ir parmezano sūrio.
Šio naminio salotų padažo skonio nenugalėsite. Tačiau, jei norite supaprastinti šį receptą, galite pakeisti savo mėgstamą parduotuvėje pirktą vinigretą.
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Kaip pasigaminti šias itališkas makaronų salotas
Pirmasis šio itališkų makaronų salotų recepto žingsnis yra makaronų virimas. Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens ir paruoškite makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Paprastai rekomenduoju virti iki al dente, bet šiuo atveju rekomenduoju virti ilgiau, kol šiek tiek suminkštės. praeitis al dente. Taip makaronai atvėsę išliks minkšti.
Nusausinkite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad nepriliptų. Tada atidėkite, kad atvėstų iki kambario temperatūros.
Tada surinkite salotas. Sudėkite makaronus į didelį dubenį ir sudėkite daržoves, sūrį, alyvuoges, pipirus ir petražoles. Išmeskite, kad sujungtumėte.
Įpilkite padažo, druskos ir keletą maltų pipirų. Mesti dar kartą.
Galiausiai suberkite baziliką ir pagal skonį pasūdykite. Prieš patiekdami papuoškite daugiau baziliko!
Recepto patarimai
- Virkite makaronus, kol jie šiek tiek pranoksta al dente. Tokiu būdu makaronai išliks minkšti, kai atvės.
- Agurką ir papriką supjaustykite mažais gabalėliais. Jūs norite gauti šiek tiek šių traškių daržovių kiekviename kąsnyje. Supjaustę juos mažais gabalėliais, jie tolygiai pasiskirstys salotose.
- Padarykite tai savo. Šis receptas yra lankstus! Eksperimentuokite pridėdami įvairių daržovių (pvz., garuose virtų brokolių ar žaliosios paprikos) ar kitos rūšies sūrio (šviežiai tarkuotas parmezanas arba pecorino yra skanūs). Vietoj kalamatos alyvuogių galite naudoti juodąsias alyvuoges arba vietoje pipirmėčių nusausintas artišokų širdeles. Smagiai pasigaminkite šias salotas.
Padarykite tai į priekį
Šį itališkų makaronų salotų receptą puikiai tinka pasigaminti iš anksto! Hermetiškame inde šaldytuve gerai išsilaiko iki 4 dienų.
Jei gaminate daugiau nei prieš kelias valandas, rekomenduoju palaukti, kol baziliką įdėsite prieš patiekiant, kad jis nesuvystų. Kai būsite pasiruošę valgyti, sulenkite keletą lapelių į salotas ir dar pabarstykite ant viršaus papuošimui.
Ką patiekti su itališkomis makaronų salotomis
Šis itališkų makaronų salotų receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių garnyrų gaminant maistą. Jis puikiai dera su klasikiniais BBQ patiekalais daržovių mėsainiai, juodųjų pupelių mėsainiai, kopūstų salotosir ant grotelių kepti kukurūzų burbuolės arba mišrus ant grotelių keptos daržovės.
Tai taip pat skanūs paruošiamieji pietūs. Supakuokite jį į darbą ar mokyklą arba mėgaukitės iškylai. Man tai patinka su puse vaisių salotos ir naminiai pyragaičiai desertui.
Daugiau mėgstamų makaronų salotų receptų
Jei jums patinka šios itališkos makaronų salotos, išbandykite vieną iš šių makaronų salotų:
Itališkos makaronų salotos
Aptarnauja 8 iki 12
Šios makaronų salotos su itališku padažu, spalvingomis daržovėmis, alyvuogėmis, sūriu ir pepperoncini yra šviežios, skanios ir skanios. Tai puikus garnyras pasiruošti vasaros iškyloms ir maisto ruošimui.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Paruoškite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, virkite, kol šiek tiek pravės al dente. Nusausinkite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad nepriliptų. Atidėkite atvėsti iki kambario temperatūros.
-
Atvėsusius makaronus perkelkite į didelį dubenį ir sudėkite vyšninius pomidorus, mocarelą, raudonąją papriką, agurką, raudonąjį svogūną, alyvuoges, pipirus ir petražoles. Sumaišykite, tada supilkite padažą, druską ir keletą maltų pipirų ir vėl išmaišykite.
-
Įmaišykite baziliką ir pagardinkite pagal skonį. Papuoškite daugiau baziliko ir patiekite.