Šis avokadų salotų receptas yra skanus, sveikas garnyras! Skanus užpilas padengia kreminį avokadą, sultingus pomidorus, traškias daržoves ir šviežias žoleles.
Šio avokado salotų recepto troškau nuo tada, kai pirmą kartą jį pagaminau. Jei galvoji: „Cpašėlusi… salotos?na, jūs tiesiog turite išbandyti šį.
Šios avokadų salotos nėra gvakamolė. Tačiau, kaip ir gvakamolė, tai leidžia sugrįžti ir dar daugiau. Kreminis avokadas atkuria sultingus pomidorus, traškius agurkus, traškius raudonuosius svogūnus ir aštrų jalapeño. Ryškus kalkinis padažas sujungia viską. Švieži, aštrūs skoniai ir skanus tekstūrų derinys daro jį kur kas daugiau nei dalių suma.
Tai buvo vienas iš mano mėgstamiausių šios vasaros garnyrų nes jis labai skanus, labai greitas ir puikiai dera su beveik bet kuo. Mėgavomės su tacos, juodųjų pupelių mėsainiaitraškus kukurūzų trintuvai, ir dar. Tikiuosi, kad jis taip pat taps pagrindiniu jūsų stalo elementu!
Avokadų salotų ingredientai
Štai ko jums reikės norint paruošti šį paprastą avokadų salotų receptą:
- Avokadai, žinoma! Šiam receptui geriausiai tinka prinokę avokadai, kurie vis dar yra gana kieti. Jei jie per minkšti, sumaišius su kitais ingredientais jie taps purūs.
- Agurkas – Suteikia gaivaus traškumo. Man patinka čia naudoti anglišką agurką. Jis turi labai ploną odelę ir mažai sėklų, todėl aš jo nelupau ir nesėkiu. Jei naudojate įprastą agurką, prieš dėdami į salotas galite jį nulupti ir išsėti.
- Vyšniniai arba vynuoginiai pomidorai – Dėl saldumo ir sultingos tekstūros.
- Raudonasis svogūnas – Suteikia aštraus, pikantiško skonio ir traškumo.
- Jalapeño – Dėl šilumos. Jei mėgstate aštrų maistą, naudokite visą pipirą. Jei esate jautrus prieskoniams, pradėkite nuo 1/2.
- Cilantro – Tai suteikia salotoms gaivų. Nesate kalendros gerbėjas? Vietoj to naudokite šviežias petražoles.
- Ir padažas – Iš šviežių žaliųjų citrinų sulčių, avokadų aliejaus, medaus, česnako, kmynų, druskos ir pipirų pagaminsite paprastą laimo vinigretą.
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Variacija: Pasigaminkite citrinines avokadų salotas! Padaže naudokite šviežias citrinos sultis, o ne laimo sultis, o kmynų atsisakykite. Kalendrą pakeiskite šviežiu baziliku arba 2 šaukštais smulkintų šviežių krapų.
Kaip pasigaminti avokadų salotas
Šį avokadų salotų receptą paruošti labai paprasta! Štai kaip viskas vyksta:
Pradėkite nuo padažo gaminimo. Mažame dubenyje arba skysčio matavimo puodelyje suplakite laimo sultis, avokadų aliejų, medų, česnaką, kmynus, druską ir pipirus.
Tada surinkite salotas. Supjaustytus avokadus sudėkite į vidutinio arba didelio dubens dugną. Dalį jalapeño, kalendros ir raudonojo svogūno atidėkite papuošimui. Tada ant avokado tolygiai išdėliokite agurkus, pomidorus ir likusį jalapeño, kalendrą ir raudonąjį svogūną.
Supilkite didžiąją dalį salotų padažo ir atsargiai išmaišykite, kad nepermaišytumėte.
Papuoškite rezervuota kalendra, jalapeño ir raudonuoju svogūnu ir užpilkite daugiau padažu pagal pageidavimą. Pagardinkite pagal skonį ir nedelsdami patiekite – avokadas pradės ruduoti, jei stovės per ilgai.
Recepto patarimas
Nepermaišykite! Per daug maišant, avokadas pradės byrėti ir padengti kitus ingredientus.
Salotos turi patraukliausią išvaizdą ir patenkinamą tekstūrų balansą, kai avokadas lieka nepažeistas. Švelniai išmaišykite salotas, sumaišykite tiek, kad daržovės susimaišytų ir apteptų padažu.
Ką patiekti su avokadų salotomis
Šios avokado agurkų pomidorų salotos yra universalus garnyras.
Salotos yra geriausios iškart po jų pagaminimo, tačiau likučius galite laikyti sandariame inde šaldytuve iki dienos.
Lengviems pietums mėgstu išmesti likučius su žalumynais ir juodosiomis pupelėmis. Užbaikite patiekalą šone tortilijos traškučiai!
Daugiau mėgstamų avokadų receptų
Jei jums patinka šios avokadų agurkų salotos, išbandykite vieną iš šių šviežių avokadų receptų:
Avokadų salotos
Aptarnauja 4 iki 6
Šis avokadų salotų receptas yra greitas ir sveikas garnyras! Jame yra skanus tekstūrų derinys – kreminis avokadas atskleidžia sultingus pomidorus, traškius agurkus ir traškius raudonuosius svogūnus bei paprikas. Ryškus kalkinis padažas sujungia viską.
- nuo ½ iki 1 jalapeno pipirai, kubeliais*
- ⅓ puodelis kubeliais pjaustytas raudonasis svogūnas
- ¼ puodelis kapotos šviežios kalendros
- 2 tvirtai prinokusių avokadų, išimkite kauliukus ir supjaustykite ½ colio gabalėliais
- ½ angliškas agurkas, supjaustyti ½ colio gabalėliais
- ¾ puodelis vyšniniai pomidorai, perpus
- Dribsniai jūros druska, neprivaloma
Neleiskite ekranui užtemti
-
Paruoškite užpilą: mažame dubenyje sumaišykite laimo sultis, avokadų aliejų, medų, česnaką, druską, kmynus ir keletą maltų pipirų.
-
Atidėkite šiek tiek jalapeño, raudonojo svogūno ir kalendros papuošimui.
-
Įdėkite avokadą į vidutinį dubenį. Ant viršaus tolygiai išdėliokite agurką, pomidorus ir likusį jalapeño, raudonąjį svogūną ir kalendrą. Apšlakstykite didžiąja dalimi padažo ir švelniai išmaišykite. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte. Per daug maišant, avokadas padengs kitus ingredientus (pagalvokite apie gvakamolę).
-
Ant salotų užpilkite rezervuoto jalapeño, raudonojo svogūno, kalendros ir dar šiek tiek padažo. Pagardinkite pagal skonį, pagal pageidavimą įpilkite padažo arba žiupsneliais dribsnių jūros druskos.
-
Patiekite iš karto.
*Jei norite, kad salotos būtų aštrios, naudokite visą pipirą. Naudokite pusę, jei esate jautrus prieskoniams.