Labai norime šių naminių mėlynių bandelių. Drėgni, purūs ir nusėti sultingomis uogomis – tai gardūs greiti pusryčiai ar užkandis!


Mėlynių bandelės


Šias namines mėlynių bandeles aš imčiau bet kurią dieną, o ne iš kepyklos. Viduryje jie yra drėgni ir švelnūs, o viršuje yra traškus cinamono ir cukraus gabalėlis. Bet geriausia, kad jie pakrautas su sultingomis mėlynėmis. Kiekviename kąsnyje gausite saldaus, aštraus uogų skonio.

Šią vasarą mums pasisekė kelis kartus nueiti skinti mėlynių, todėl po kiekvienos kelionės gaminau šį paprastą mėlynių bandelių receptą. Blynai čia greitai dingsta – kartu su puodeliu kavos jie yra vienas iš mano mėgstamiausių pusryčių skanėstų. Mūsų vaikas taip pat juos myli (žinoma, be kavos).

Tikiuosi šią vasarą pagaminti dar vieną partiją, kol dar gausu šviežių mėlynių. Po to rudenį gali tekti pereiti prie šaldytų mėlynių. Šios mėlynių bandelės yra per geros, kad būtų galima išimti iš rotacijos! Tikiuosi, kad ir tu juos myli.


Mėlynių bandelės recepto ingredientai


Mėlynių bandelių recepto ingredientai

Štai ko jums reikės norint pagaminti šį mėlynių bandelių receptą:

  • Mėlynėsžinoma! Čia puikiai tiks šviežios arba šaldytos mėlynės. Jei naudojate šaldytą, prieš dedant į tešlą jų atitirpinti nereikia.
  • Universalūs miltai – Sukuria tešlos pagrindą. Šaukštu ir išlyginkite kad į matavimo puodelį nebūtų supakuota per daug.
  • Kepimo milteliai, soda ir kiaušiniai – Jie padeda bandelėms pakilti.
  • Nenugriebto pieno graikiškas jogurtas – Suteikia bandelėms itin drėgną ir purią tekstūrą.
  • Cukranendrių cukrus – Dėl saldumo. Taip pat tinka įprastas granuliuotas cukrus.
  • Augalinis aliejus ir pienas – Jie suteikia drėgmės ir sodrumo. Tinka bet koks pienas! Naudokite nenugriebtą pieną, migdolų pieno, avižų pienoar bet ką, ką laikote šaldytuve.
  • Vanilės ekstraktas – Šiltam skonio gilumui.
  • Ir jūros druska – Kad visi skoniai išryškėtų!

Jums taip pat reikės papildomų miltų, rudojo cukraus, šalto sviesto ir cinamono kad sukurtumėte trupininį užpilą.

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.


Du maišymo indai su šlapiais ir sausais ingredientais


Kaip pasigaminti mėlynių bandeles

Man patinka šis mėlynių bandelių receptas, nes jis labai paprastas. Muffin keptuvė yra vienintelė reikalinga speciali įranga! Štai kaip viskas vyksta:

Pradėkite ruošdami trupininį užpilą. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis arba šakute įmaišykite šaltą sviestą į miltų mišinį, kol jis sutrupės. Atidėkite į šalį.

Toliau gaminkite bandelių tešlą. Viename dubenyje išplakti sausus ingredientus, kitame – šlapius.


Stikliniame maišymo dubenyje išplakite šlapius ingredientus


Sudėkite sausus ingredientus prie drėgnų ingredientų…


Sausų ingredientų pridėjimas prie drėgnų ingredientų


…ir maišykite, kol susimaišys. Atsargiai nepermaišykite, kitaip bandelės bus tankios.

Tada į tešlą sudėkite mėlynes. Prieš sulankstydami jas apibarstykite 1/2 arbatinio šaukštelio miltų. Šiek tiek miltų neleidžia mėlynėms nuskęsti ant bandelių dugno.


Blynų tešlą sumaišome gumine mentele


Tešlą tolygiai padalinkite į 12 puodelių bandelių formą kuris buvo suteptas riebalais arba išklotas popieriniais įdėklais. Ant viršaus pabarstykite cinamono cukraus streuselį.

Galiausiai kepkite 400 ° F temperatūroje 17-20 minučių. Bandelės viršūnėlės turi vėl prisilietę, o įsmeigtas dantų krapštukas turi išeiti švarus.

Leiskite bandelėms 10 minučių atvėsti keptuvėje, prieš perkeldami ant grotelių, kad visiškai atvėstų (arba suvalgykite šiltai).


Mėlynių bandelių apibarstymas streusel užpilu bandelių keptuvėje


Recepto patarimai

  • Nepermaišykite. Jei kepate dažnai, tai savaime suprantama. Bet jei bandote gaminti dar naujokai, būtinai maišykite tešlą tol, kol ingredientai susijungs. Permaišius, jūsų bandelės taps tankios.
  • Mėlynes suberti su žiupsneliu miltų. Lengvai aptepę mėlynes miltais prieš sudėdami jas į tešlą, jos išliks pakibusios bandelėse. Tokiu būdu kiekviename kąsnyje gausite po mėlynę, o ne kiekvienos bandelės apačioje atsidursite uogų krūva.
  • Padarykite citrininius mėlynių bandeles. Praleiskite trupinių užpilą. Iškepus aptepkite bandeles mano citrininis glajus ir pabarstykite juos citrinos žievele. Man patinka ši variacija!
  • Pasigaminkite sveikų mėlynių bandelės. Kai noriu ne tokių saldžių bandelių, aš tiesiog praleidžiu užpilą. Blynai ir be jo puikūs! Jei norite, 1/2 puodelio universalių miltų taip pat galite pakeisti viso grūdo miltais.

Kaip laikyti mėlynių bandeles

Šios mėlynių bandelės gerai išsilaiko sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų.

Ar galima užšaldyti mėlynių bandeles?

Taip! Šios mėlynių bandelės taip pat gerai užšaldomos iki 3 mėnesių. Norėdami atšildyti bandelę, padėkite ją porą valandų kambario temperatūroje arba įdėkite į mikrobangų krosnelę maždaug 30 sekundžių.


Mėlynių bandelių receptas


Daugiau mėgstamų mėlynių receptų

Jei jums patinka šie mėlynių bandelės, išbandykite vieną iš šių skanių mėlynių receptų:

Mėlynių bandelės

Paruošimo laikas: 20 minučių

Virimo laikas: 20 minučių

Visas laikas: 40 minučių

Aptarnauja 12

Drėgni, purūs ir pripildyti sultingų uogų, šie lengvi mėlynių bandelės yra skanus pusryčių skanėstas!

Crumble Topping

  • ½ puodelis universalūs miltai, šaukštu ir išlygintas
  • puodelis rudojo cukraus
  • ¼ šaukštelis cinamono
  • 4 šaukštai šalto nesūdyto sviesto, kubeliais

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite orkaitę iki 400°F. Lengvai patepkite aliejumi arba apipurkškite 12 puodelių bandelių formą arba išklokite ją bandelių įklotais.

  • Paruoškite trupinių užpilą: vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis arba šakute įmaišykite sviestą, kol mišinys taps trupinis. Atidėkite į šalį, kol gaminsite bandelių tešlą.

  • Gaminkite bandeles: vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską.

  • Dideliame dubenyje suplakite jogurtą, cukrų, kiaušinius, augalinį aliejų, pieną ir vanilę.

  • Mažame dubenyje suberkite mėlynes su ½ arbatinio šaukštelio miltų.

  • Sudėkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus ir maišykite, kol viskas susimaišys. Nepermaišykite. Sulenkite mėlynes. Naudokite ⅓ puodelio matavimo puodelį, kad padalintumėte tešlą tarp bandelių puodelių. Tolygiai pabarstykite trupininiu užpilu.

  • Kepkite 17–20 minučių arba tol, kol viršus vėl prisiliestų ir į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus. Leiskite atvėsti keptuvėje 10 minučių, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -