Šie įdaryti pipirai yra vegetariška vakarienė, kuri patiks visiems! Jie užpildyti ryžiais ir pupelėmis, o ant viršaus padengtas lydantis sūrio sluoksnis.
Šie įdaryti pipirai nusipelno vietos jūsų vakarienės rotacijoje! Jie yra puikus paguodos ir gaivos derinys, užpildytas skaniu ryžių ir pupelių mišiniu, o ant viršaus – lydytas sūris. Taip, jie yra vegetariški, bet šie įdaryti pipirai yra tokie skanūs, kad visi, įskaitant mėsos valgytojus!
Jau anksčiau tinklaraštyje dalinausi kitais įdarytų paprikų receptais, tačiau šis yra mano mėgstamiausias. Štai kodėl:
- Įdaras toks velniškai skanus. Tai prasideda nuoširdaus pagrindo rudieji ryžiaisu juodųjų pupelių baltymams ir kukurūzų branduoliams traškučiams. Svogūnai, česnakai ir pomidorų pasta daro jį malonų ir pikantišką, ir čili milteliai o kmynai prideda žemiško skonio ir šilumos. YUM!
- Tai puikiai tinka valgio ruošimas. Ryžių įdarą pasigaminkite prieš dieną ar dvi ir laikykite jį sandariame inde šaldytuve. Tokiu būdu galėsite greitai surinkti paprikas, kad galėtumėte lengvai pavalgyti savaitės vakarą.
- Tai sveika! Šiose įdarytose paprikose gausu augalinių baltymų, skaidulų ir, žinoma, šviežių daržovių. Sekundės, kas nors?
Gaminame!
Kaip pasigaminti įdarytų pipirų
Šį vegetariškų įdarytų paprikų receptą sudaro trys pagrindiniai žingsniai:
- Paprikų kepimas. Iškepus paprikas prieš dedant įdarą gaunama tobula švelni tekstūra.
- Įdaro gaminimas. Ant viryklės jis susijungia per kelias minutes.
- Paprikų surinkimas ir kepimas. Paprikas įdarysite ryžių įdaru ir kepkite, kol sūris išsilydys ir paruduos.
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Paprikų skrudinimas
Pirmasis šio recepto žingsnis yra paprikų skrudinimas. Tai užtrunka vos 10 minučių ir suteikia jiems tobulą švelnią tekstūrą.
Čia puikiai tinka bet kokios saldžiosios paprikos. Paprastai naudoju raudoną, bet jei norite, galite naudoti kitas spalvas. Ir oranžinės, ir geltonosios paprikos būtų skanios. Tiesiog venkite žalių – jie nėra pakankamai saldūs pagal šį receptą.
Perpjaukite juos per pusę vertikaliai, nuimkite plėveles ir sėklas ir sudėkite į kepimo skardą nupjauta puse į viršų. Apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais, tada kepkite 450°F temperatūroje, kol paprikos suminkštės.
Iškepę išpilkite visą paprikų viduje susikaupusį skystį ir atidėkite jas į šalį, kol gaminsite įdarą.
Užpildo gaminimas
Kol pipirai kepa, pasigaminkite įdarą. Jei dar neturite virti rudieji ryžiai po ranka, pradėkite nuo jo paruošimo. (Žiūrėkite patarimą žemiau!)
Kai jis bus paruoštas, pakepinkite svogūnus, jalapeño ir česnaką, kol suminkštės. Tada sudėkite pomidorų pastą ir prieskonius. Virkite, kol pomidorų pasta patamsės, o prieskoniai taps kvapniais, apie 3 minutes.
Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite ryžius, pupeles ir kukurūzus. Įpilkite šviežių laimo sulčių ir žievelės, kad gautumėte ryškų skonį. Pagardinkite pagal skonį.
Recepto patarimas
Iš anksto išvirkite ryžius. Ruduosius ryžius virti ant viryklės užtrunka beveik valandą, todėl norint supaprastinti šį receptą, rekomenduoju juos virti iš anksto.
Virti ryžiai sandariame inde šaldytuve išsilaikys iki 3 dienų, o šaldiklyje – iki 3 mėnesių. Žiūrėkite mano vadovą kaip virti ruduosius ryžius dėl maisto gaminimo instrukcijų ir patarimų! žiupsneliu, virti balti ryžiai veiks ir čia.
Kitas variantas – iš anksto pilnai paruošti įdarą. Laikykite jį sandariame inde šaldytuve, kol būsite pasiruošę surinkti ir kepti pipirus.
Galiausiai surinkite ir kepkite!
Paprikas įdarykite ryžių mišiniu ir ant viršaus uždėkite sūrio.
Kepkite, kol sūris išsilydys ir paruduos, 5–10 minučių.
Papuoškite šviežia kalendra ir patiekite!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Variantas: pasigaminkite veganiškų įdarytų paprikų!
Sūrį pakeiskite mėgstamais veganiškais sūrio gabalėliais. Taip pat galite nevalgyti sūrio ir patiekti pipirus su griežinėliais pjaustytu avokadu ir šlakeliais chipotle padažas. Tokiu atveju paprikos kepti nereikia.
Ką patiekti su įdarytomis paprikomis
Norite, kad šios vegetariškos įdarytos paprikos būtų dar kvapnesnės? Patiekite juos su pjaustytu avokadu arba gvakamolė ir tavo mėgstamiausia salsa!
Paprikos yra sotus patiekalas, bet jei ieškote ko nors patiekti prie šono, nesuklysite naudodami bet kurį iš šių receptų:
Sandėliavimas
Likusias paprikas laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Jie puikiai įkaista mikrobangų krosnelėje arba 350 ° F orkaitėje.
Daugiau paprastų vegetariškų receptų
Jei jums patinka šie įdaryti paprikos, išbandykite vieną iš šių paprastų vegetariškų receptų:
Vegetariškos įdaryti pipirai
Aptarnauja 4
Šios sveikos įdarytos paprikos yra pripildytos kvapniu ryžių, pupelių ir daržovių mišiniu, o ant jų yra lydytas sūris. Jie natūraliai be glitimo; žr. toliau pateiktas pastabas, kad jos būtų veganiškos.
- 4 raudonosios paprikos, perpjauti išilgai per pusę, pašalintos sėklos ir plėvelės
- 2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, plius dar už šlapdribą
- 1 vidutinio geltonumo svogūnas, susmulkinti
- 1 jalapeno pipirai, nukošti ir smulkiai supjaustyti
- 4 česnako skiltelės, susmulkinti
- 2 šaukštai pomidorų pasta
- 2 arbatinius šaukštelius čili milteliai
- 2 arbatinius šaukštelius maltų kmynų
- ¾ šaukštelis jūros druska, plius dar pabarstymui
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 1½ puodeliai virti rudieji ryžiai
- 1½ puodeliai virtos juodosios pupelės, nusausinti ir nuplauti
- 1 puodelis kukurūzų branduoliai, šviežias arba šaldytas
- 2 šaukštai šviežių laimo sulčių, plius pleištai patiekimui
- 1 šaukštelis laimo žievelės
- 1 puodelis susmulkintas pipirinis sūris*
- ½ puodelis kapotos šviežios kalendros
- Salsa, neprivaloma, patiekimui
- Avokadas, arba gvakamolėneprivaloma, patiekimui
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 450°F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
-
Sudėkite pipirus, supjaustytą puse į viršų, ant kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite 10 minučių arba kol suminkštės. Išmeskite ir išmeskite bet kokį skystį, susikaupusį pipirų viduje. Papriką atidėkite į šalį, kol ruošite įdarą.
-
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną, jalapeño ir česnaką ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, 5 minutes arba kol suminkštės. Įpilkite pomidorų pastos, čili miltelių, kmynų, druskos ir pipirų ir virkite 3 minutes arba tol, kol pomidorų pasta patamsės, o prieskoniai taps kvapnūs.
-
Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite ruduosius ryžius, juodąsias pupeles, kukurūzus ir laimo sultis bei žievelę. Pagardinkite pagal skonį.
-
Užpildykite pipirus ryžių mišiniu ir apibarstykite sūriu. Sudėkite į didelę kepimo formą ir kepkite 5–10 minučių arba kol sūris paruduos.
-
Pabarstykite šviežia kalendra ir patiekite su salsa ir avokadu, jei norite, ir laimo skilteles išspausti.