Kai per karšta kaupti energiją gėrimams maišyti, užšaldyti kokteilį galėsite pasimėgauti vėliau. Į Šaldiklio durų kokteiliai: 75 kokteiliai, kuriuos paruošite, kai būsiteJames Beard apdovanojimą pelnęs rašytojas JM Hirschas pateikia keletą vėsių variantų tiems, kurie nori pasinerti į šaldiklis Martininuo klasikos, kaip Mai Tai, iki originalių kokteilių, tokių kaip Tekilos purslai. Tačiau jei norite pabandyti susikurti savo ledinį kokteilį buteliuose, Hirschas pasidalijo keletu savo patarimų, įskaitant tai, kaip netyčia savo mėgstamo gėrimo nepaversti 750 ml popsu.
Nenaudokite daugiau nei 20 procentų be ar mažo ABV ingredientų
Įsitikinkite, kad nulinio alkoholio ir mažai atsparių ingredientų kiekis neviršija 20 procentų mišinio, kad nesušaltų išpilstyto kokteilio turinys. Parduodant 750 ml (25,3 uncijos) kokteilį, 5 uncijos skysčio gali būti bet koks, atsparus nuliui ir žemos ABV, pavyzdžiui, sultys, sirupai ar likeriai. „Likusios 20 uncijų turėtų būti 40 procentų ABV skysčių (dauguma bazinių skysčių),“ sako Hirschas. „Esant tokiam santykiui, kokteilis turėtų nukristi žemiau -10 ° Farenheito, kad jis užšaltų.”
Įpurškite skonį nepridedant daugiau skysčio
Kadangi šaldiklio durų kokteilyje gali būti tik 20 procentų ingredientų be alkoholio, tai reiškia, kad reikia sugalvoti kitus būdus, kaip pasiekti pageidaujamą skonį nepridedant daugiau skysčių. „Štai kur infuzijos ir riebalų plovimas yra naudingi“, – sako Hirschas. Be šių metodų, Hirschas pakeitė koncentruotas ingredientų versijas. Šaldiklio durelėse „Cosmo“ jis spanguolių sultims naudojo spanguolių sulčių koncentratą, o „Espresso Martini“ espresą iškeitė į tirpiuosius espreso miltelius.
Top It Off
Ingredientams, kurie netinkamai tinka užšaldyti, pavyzdžiui, putojantis vynas, kola ar imbierinis alus, arba kurių kiekis viršys 20 procentų, pasilikite patiekimui. „Jei kokteiliui reikalingas ingredientas, kurio tiesiog negalima įdėti į šaldiklį ir kurio negalima pakartoti (pavyzdžiui, užpiluose ar koncentratuose), geriausia jį palaikyti ir įdėti patiekiant“, – sako Hirschas. Savo „Bloody Mary“ recepte jis įpila 3–4 uncijas pomidorų sulčių į degtinės partiją stiklinėje. Ir nors jo požiūris į El Diablo klasiką pagardina imbieriniu likeriu, tai dar reikia užpilti imbieriniu alumi.
Prieš patiekdami pailsėkite kambario temperatūroje
„Skonio pumpurų jautrumas skoniui iš tikrųjų labai padidėja, kuo maistas šiltesnis”, – sako Hirschas. Dėl šios priežasties jis siūlo į stiklinę įpilti šaldiklio durų kokteilį ir prieš mėgaujantis papraktikuoti kantrybės akimirką. „Daugiau įvertinsite jų skonio niuansus, jei leisite jiems kambario temperatūroje stovėti stiklinėje tik minutę ar dvi.
Norėdami tinkamai praskiesti, pridėkite ledo
Nors pagal kai kuriuos šaldiklio durelių kokteilių receptus vanduo į butelį pilamas prieš įdedant į ledo dėžę, kai kuriems produktams reikia daugiau vandens, kad būtų galima tinkamai praskiesti ir atverti dvasios skonį. Pasirūpinkite tuo tiesiog patiekdami kokteilį ant uolų. Žinoma, visada yra galimybė įpilti gėrimo į stiklinę su ledu ir maišyti, bet Hirschui tai atrodė kaip apgaulė. „Man šaldytuvo durelių kokteilių džiaugsmas yra tas, kad buteliukui atsidūrus ant šaldiklio durelių, darbas baigtas. Kiek įmanoma, norėjau, kad jie būtų paprasti ir patiekiami“, – aiškina jis.