Šis kreminės bulvių porų sriubos receptas yra guodžiantis ir skanus! Lengva pagaminti iš paprastų ingredientų – tai vienas mėgstamiausių rudens ir žiemos patiekalų.





Išvirkime bulvių porų sriubą! Dabar, kai jau ruduo, beveik kiekvieną savaitę iš ūkininkų turgaus parsinešu namo aukštų, vešlių porų. Šis bulvių porų sriubos receptas yra mano mėgstamiausias jų naudojimo būdas.

Jis kreminis, sodrus ir kvapnusužpildytas švelniais svogūniniais porais, sviestinėmis geltonomis bulvėmis, česnakais ir čiobreliais. Lengva pagaminti iš paprastų ingredientų – tai būtent toks šildantis, daržoviškas patiekalas, kurio trokštu visą rudenį ir žiemą.

Šį bulvių porų sriubos receptą galite pasigaminti dviem būdais. Pirmiausia turite galimybę paruošti greitą sultinį, naudodami tamsiai žalią porų viršūnėlę. Lengvai saldus ir aromatingas, sriubai suteikia nuostabaus gylio. Jei trūksta laiko, nesijaudinkite – čia tinka ir įprastas daržovių sultinys.

Man patinka šią sriubą derinti su traškios duonos rieke, ant grotelių keptu sūrio sumuštiniu arba paprastomis žaliomis salotomis, kad paguostumėte maistą. Tikiuosi, kad ir jums patiks!


Bulvių porų sriubos ingredientai


Bulvių porų sriubos ingredientai

Štai ko jums reikės norint paruošti šį klasikinį bulvių porų sriubos receptą:

  • Bulvėsžinoma! Šiame recepte geriausiai tinka geltonos bulvės, tokios kaip Yukon Gold bulvės. Jie turi sviestinį, sodresnį skonį nei rusvosios bulvės ir suteikia sriubai malonią kreminę tekstūrą.
  • Porai – Sriubai ruošti reikės tik baltos ir šviesiai žalios dalies. Tamsiai žalių viršūnėlių galite išmesti, bet rekomenduoju juos naudoti norint greitai paruošti porų viršaus sultinį (receptas žemiau). Tai suteikia šiai sriubai nuostabaus skonio!
  • Sviestas – Porų troškinimui. Čia taip pat tinka veganiškas sviestas.
  • Česnakai – Dėl pikantiško skonio gilumo.
  • Švieži čiobreliai – Jo žemiškas, citrusinis, medienos skonis suteikia sriubai gaivumo.
  • Pienas arba grietinėlė – Už turtingumą. Stipri grietinėlė yra tradicinė bulvių porų sriuboje, bet mes pasiekėme puikių rezultatų su 2% ir nenugriebtu pienu. Netgi gali pasiteisinti ne pieno produktai, tokie kaip avižų pienas!
  • Šviežios citrinos sultys – Neprivaloma, bet skanu! Man patinka ryški, aštri apdaila, kurią ji suteikia sriubai.
  • Ir druskos bei pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.


Porus troškiname dideliame puode


Kaip pasigaminti bulvių porų sriubą

Pirmasis šio bulvių porų sriubos recepto žingsnis yra porų paruošimas. Porai turi nešvarią paslaptį: net jei iš išorės jie atrodo švarūs, jų vidiniuose sluoksniuose gali tilpti DAUG smėlio ir smėlio. Jūs nenorite, kad visa tai patektų į jūsų sriubą!

  • Norėdami nuplauti porus, nupjaukite tamsiai žalias viršūnes.
  • Tada perpjaukite tamsias viršūnes ir šviesių šaknų galiukus per pusę išilgai.
  • Jei ruošiate porų sultinį, abi dalis nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, švelniai atskirdami sluoksnius, kad pašalintumėte nešvarumus. Jei praleidžiate sultinį, nedvejodami išmeskite viršūnes.

Tuo metu supjaustykite bulves (lukštenti nereikia!), sutarkuokite česnaką ir suriškite čiobrelius. Jūs pasiruošę gaminti!


Dideliame puode verdanti sriuba


Tada paruoškite sultinį, jei jį naudojate. Jis paruošiamas greitai 30 minučių troškinant ant viryklės. Visą receptą su išmatavimais rasite šio įrašo apačioje.

Tada gerkite bulvių porų sriubą. Porus pakepinkite svieste, kol suminkštės, sumažinkite ugnį, jei pradės ruduoti. Sudėkite bulves, česnaką, sultinį ir čiobrelius ir troškinkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 20 minučių.


Naudodami panardintą trintuvą sriubai plakite


Sutrinkite sriubą vertikaliame maišytuve (gali tekti dirbti partijomis) arba naudokite panardinamąjį maišytuvą, kad suplaktumėte tiesiai į puodą. Jei naudojate, įmaišykite pieną arba grietinėlę ir citrinos sultis.


Į bulvių porų sriubą įpilkite riebios grietinėlės


Pagardinkite pagal skonį su druska ir pipirais.

Supilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir šviežių česnakų ant viršaus. Mėgaukitės!

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.

Sandėliavimas

Likusi bulvių porų sriuba gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Šaldytuve jis šiek tiek sutirštės, todėl kaitinant gali tekti įpilti šiek tiek vandens, kad atsipalaiduotų. Puikiai įkaista mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės.

Ar galima užšaldyti bulvių porų sriubą?

Apskritai nerekomenduoju šaldyti bulvių sriubų, nes atšilusios jos gali atsiskirti ir tapti guminės.

Tačiau, jei norite jį užšaldyti, galite jį užšaldyti iki 3 mėnesių be kremo.

Sušalusią sriubą palikite per naktį atitirpti šaldytuve. Švelniai pakaitinkite ant viryklės, dažnai maišydami, kad atsijungus vėl susijungtų. Kai karšta, į sriubą įmaišykite pieną arba grietinėlę.


Bulvių porų sriubos receptas


Daugiau išbandytų sriubų receptų

Jei jums patinka ši porų ir bulvių sriuba, išbandykite vieną iš šių naminės sriubos receptų:

Bulvių porų sriuba

Paruošimo laikas: 15 minučių

Virimo laikas: 30 minučių

Visas laikas: 45 minučių

Aptarnauja 8

Šis bulvių porų sriubos receptas yra vienas iš mūsų mėgstamiausių patiekalų rudenį ir žiemą. Jis kreminis, kvapnus ir lengvai pagaminamas. Čia tiks bet koks daržovių sultinys, bet man ypač patinka žemiau esantis greitas porų sultinys. Jis sustiprina šios paprastos sriubos saldų svogūnų skonį.

Neprivalomas porų sultinys

  • 4 dideli porai, apie 2½ svaro, tik tamsiai žalios viršūnės
  • 12 puodeliai vandens
  • 8 šviežių čiobrelių šakelių
  • 5 česnako skiltelės, sudaužė
  • 1 šaukštas jūros druska
  • 1 šaukštas juodųjų pipirų žirnelių

Neleiskite ekranui užtemti

  • Nebūtina: paruoškite porų sultinį. Nuo porų nupjaukite tamsiai žalias viršūnes. Gerai nuplaukite ir supilkite į didelį puodą su vandeniu, čiobreliais, česnaku, druska ir pipirais. Užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 30 minučių. Nukoškite ir išmatuokite 6 puodelius sultinio sriubai. Likusį sultinį užšaldykite arba laikykite šaldytuve kitam naudojimui.

  • Paruoškite sriubą: susmulkinkite baltą ir šviesiai žalią porų dalis. Gerai nuplaukite.

  • Įkaitinkite sviestą dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Suberkite porus, druską ir kelis gabalėlius pipirų ir virkite 8–10 minučių, retkarčiais pamaišydami arba kol porai suminkštės. Jei porai pradeda ruduoti dar nesuminkštėję, sumažinkite ugnį.

  • Sudėkite bulves, česnaką, sultinį ir čiobrelius ir troškinkite 20 minučių arba tol, kol bulvės taps labai minkštos. Naudokite panardinamąjį maišytuvą arba perkelkite į vertikalią trintuvą, kad suplaktumėte iki vientisos masės. Grąžinkite sriubą į puodą ir įmaišykite pieną. Pagardinkite pagal skonį, jei norite, įpilkite citrinos sulčių.

  • Papuoškite laiškiniais česnakais ir patiekite.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -