Išbandykite šiuos naminius vakarienės suktinukus vieną kartą ir gaminsite juos amžinai! Dribsniai, minkšti ir sviestiniai, jie yra lengvas ir skanus bet kokio patiekalo priedas.
Šie naminiai vakarienės suktinukai puikiai papildys beveik bet kokį patiekalą. Dribsniai, minkšti ir sviestiniai – jie skanūs kartu su kukliu dubeniu sriubos arba gausybe Padėkos dienos receptų. Mes netgi mėgstame juos vienus su medaus sviestu ar uogiene!
Mano vyras Džekas pradėjo gaminti šiuos suktinukus prieš kelerius metus, ir nuo to laiko jie yra mūsų rotacijos dalis.
Mes vis grįžtame prie jų, nes jie tokie paprasti. Norėdami pagaminti šį vakarienės ritinėlio receptą, jums reikia tik 7 pagrindinių ingredientų! Jei kepimo srityje esate naujokas, nesijaudinkite. Galite visiškai nuimti šiuos pagalvinius, aukso rudos spalvos suktinukus!
Džekas šiais metais juos gamins Padėkos dienai, ir tikiuosi, kad jūs taip pat. Šie minkšti vakarienės suktinukai yra lengvi ir skanūs – manau, kad jums jie patiks!
Vakarienės vyniotinio recepto ingredientai
Norėdami paruošti šį receptą, jums reikia tik 7 ingredientų:
- Universalūs miltai – Vienas geriausių mano patarimų gaminant šį suktinukų receptą yra toks kruopščiai išmatuokite miltus. Jei turite virtuvines svarstykles, pasverkite jas. Jei to nepadarote, šaukštu išlyginkite miltus, o ne braukite juos matavimo puodeliu. Nesinori netyčia į tešlą įberti per daug miltų!
- Mielės – Paprastai naudojame aktyvias sausas mieles, tačiau čia tiks ir momentinės mielės. Prieš maišant tešlą, vis tiek rekomenduoju išbrinkinti pienu ir cukrumi.
- Pienas – Bet kokios rūšies, kuri tau patinka! Nugriebtas pienas suteikia tešlai sodrumo, todėl suktinukai įgauna ypač minkštą ir purią tekstūrą. Beje, su migdolų pienu taip pat pasiekėme puikių rezultatų.
- Cukrus – Suaktyvina mieles ir suteikia suktinukams saldumo.
- Lydytas sviestas – Šiek tiek įmaišysite į tešlą ir dar patepsite suktinukus.
- Ir jūros druska – Saldaus ir pikantiško skonio papildymui.
Jums taip pat reikės alyvuogių aliejaus valymui. Tai neleidžia tešlai prilipti prie dubens ir kepimo skardos!
Žemiau raskite visą receptą su matavimais.
Variacija
Padarykite suktinukus veganiškai. Naudokite mėgstamą pieną ir veganišką sviestą. Nenaudokite druskos, jei jūsų veganiškas sviestas yra sūdytas.
Kaip pasigaminti naminius suktinukus
Visą vakarienės suktinukų receptą su išmatavimais rasite šio įrašo apačioje. Kol kas čia pateikiama nuosekli apžvalga, kaip tai vyksta:
Pirma, patikrinkite mieles. Sumaišykite su šiltu pienu ir 1 šaukštu cukraus ir palikite 5 minutes. Po 5 minučių mielės turi suputoti. Jei ne, išmeskite mišinį ir pradėkite iš naujo. Yra didelė tikimybė, kad jūsų mielės nebuvo šviežios!
Toliau gaminkite tešlą. Supilkite mielių putų mišinį, likusį cukrų, ištirpintą sviestą ir druską į stovo maišytuvo dubenį su tešlos kabliu. Maišykite mažu greičiu, kad sumaišytumėte.
Įpilkite miltų po 1 puodelį, maišydami kiekvieną kartą. Padidinkite greitį iki vidutinio ir maišykite, kol aplink kabliuką susidarys vientisa lipni tešla, maždaug 2 minutes. Jis turėtų trauktis nuo dugno ir apdaužyti dubens šonus.
Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir keletą kartų minkykite, kad suformuotumėte rutulį.
Tada kelkis! Tešlos rutulį dėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite dubenį plastikine plėvele. Leiskite tešlai kilti 1–2 valandas arba tol, kol ji padvigubės.
Kai tešla pakils, suformuokite ritinėlius. Padalinkite tešlą į 15 vienodų dalių ir kiekvieną iš jų suformuokite į rutulį, kočiodami ant stalo po ranka. Perkelkite rutulius į riebalais išteptą ketvirčio lakštų skardą arba 9 × 13 colių kepimo indą. Pabarstykite miltais, uždenkite plastikine plėvele ir palikite kilti dar valandą arba kol išsipūs.
Kai suktinukai išsipūs, metas kepti! Padėkite juos ant žemos lentynos 350 ° F orkaitėje. Kepkite nuo 20 iki 25 minučių arba iki auksinės rudos spalvos. Įpusėjus kepimo laikui keptuvę pasukite, kad suktinukai iškeptų tolygiai.
Šiltus suktinukus aptepkite sviestu. Patiekite iš karto!
Patarimai, kaip gaminti naminius suktinukus
- Įsitikinkite, kad jūsų mielių galiojimo laikas nepasibaigęs. Negyvos mielės = plokšti vakarienės suktinukai. Niekas tokių nenori! Prieš pradėdami kepti, visada patikrinkite mielių galiojimo datą. Taip pat rekomenduoju išbandyti mieles, nesvarbu, ar naudojate aktyvią sausą, ar momentinę. Geriau skirkite 5 minutes tam, kad įsitikintumėte, nei nusiviltumėte po kelių valandų kepimo.
- Tiksliai išmatuokite miltus. Lengva išgriebti puodelį miltų, kurie supakuoti per sandariai, netyčia naudojant daugiau miltų, nei reikalaujama pagal receptą. Kai tik galite, pasverkite miltus. Jei neturite virtuvinių svarstyklių, tiksliam miltų matavimui naudokite šaukšto ir lygio metodą.
- Pašildykite pieną. Mielės mėgsta šilumą! Kad padėtumėte jį suaktyvinti, pašildykite pieną mikrobangų krosnelėje maždaug 15 sekundžių, prieš susmulkindami mieles. Kad ir ką darytumėte, nenaudokite šalto pieno tiesiai iš šaldytuvo.
- Leiskite tešlai pakilti kur nors šiltai. Panašiai geriausiai pakilsite, jei tešlą padėsite kur nors šiltai. Padėjome savąją ant saulėtos palangės! Išjungta orkaitė su įjungta šviesa taip pat yra geras pasirinkimas.
Padaryti į priekį parinktys
- Paruoškite tešlą dieną į priekį. Vieną dieną į priekį paruoškite receptą iki suktinukų formavimo. Įdėkite juos į kepimo skardą ir sandariai uždenkite folija arba plastikine plėvele. Užuot leiskite suktinukams kilti kambario temperatūroje, laikykite juos šaldytuve per naktį. Kitą dieną prieš kepant pagal receptą leiskite pastovėti kambario temperatūroje 1 valandą.
- Iškepkite ir užšaldykite. Šie naminiai vakarienės suktinukai puikiai užšąla! Laikykite juos šaldymo maišelyje arba sandariame inde šaldiklyje iki 2 mėnesių. Leiskite šaldytiems suktinukams keletą valandų atitirpti kambario temperatūroje, prieš suvyniodami juos į foliją, pašildydami 350 ° F orkaitėje ir patiekdami. (Aš taip pat mėgstu atšildyti po vieną ritinėlį mikrobangų krosnelėje, kad galėčiau greitai pagardinti garnyrą ar užkandį!)
Daugiau mėgstamų duonos receptų
Jei jums patinka šie naminiai vakarienės suktinukai, išbandykite vieną iš šių paprastų duonos receptų:
Naminiai vakarienės suktinukai
Aptarnauja 15
Šie paprasti naminiai vakarienės suktinukai yra dribsniai, minkšti ir sviestiniai. Jie yra skanus priedas prie bet kokio patiekalo! Aukščiau esančiame tinklaraščio įraše raskite išankstinių parinkčių.
Užpildymui
- 2 šaukštai nesūdyto sviesto, ištirpo
- Jūros druska
Neleiskite ekranui užtemti
-
Statinio maišytuvo dubenyje su tešlos kabliu sumaišykite pieną, mieles ir 1 šaukštą cukraus. Palaikykite 5 minutes arba tol, kol mielės suputos. Jei mielės neputoja, išmeskite mišinį ir vėl pradėkite nuo naujų mielių.
-
Į dubenį suberkite likusį cukrų, ištirpintą sviestą ir druską. Maišykite mažu greičiu, kad susimaišytų, tada įpilkite 1 puodelį miltų ir maišykite mažu greičiu, kol masė susimaišys. Įpilkite dar 1 puodelį miltų ir maišykite mažu greičiu, kad susimaišytų, tada pakartokite su likusiu puodeliu miltų. Padidinkite greitį iki vidutinio ir maišykite 2 minutes arba tol, kol aplink kabliuką susidarys vientisa, šiek tiek lipni tešla. Jis turėtų apdaužyti dubens šonus ir trauktis nuo dugno.
-
Tešlą perkelkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir keletą kartų minkykite, kad suformuotumėte rutulį. Tešla turi būti šiek tiek lipni, bet jei ji per lipni dirbti, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Didelį dubenį ištepkite alyvuogių aliejumi ir įdėkite tešlą į vidų. Uždenkite plastikine plėvele ir atidėkite kilti 1–2 valandoms arba kol tešla padidės dvigubai.
-
Kepimo skardą arba 9×13 colių kepimo indą sutepkite alyvuogių aliejumi ir atidėkite. Išverskite tešlą ant švaraus darbinio paviršiaus. Padalinkite tešlą į 15 lygių dalių. Iš kiekvieno gabalo suformuokite rutulį, sukdami ant stalviršio suglaustąja ranka. Kiekvieną gabalėlį padėkite ant kepimo skardos. Pabarstykite viršūnes labai nedideliu kiekiu miltų, kad nesuliptų. Uždenkite plastikine plėvele ir atidėkite 1 valandai arba tol, kol išsipūs.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F ir perkelkite orkaitės lentyną į žemą padėtį.
-
Kepkite suktinukus 20–25 minutes arba iki auksinės rudos spalvos, pasukite keptuvę iki pusės.
-
Paruoškite užpilą: nedideliame dubenyje sumaišykite lydytą sviestą ir žiupsnelį druskos. Aptepkite šiltus suktinukus ir patiekite.