Trokštančiam namų barmenui ar visapusiškam bonvivantui likerio butelis yra tikrai įkvėpta dovana, skatinanti eksperimentuoti ir suteikianti galinei juostai estetinės nuojautos. Kadangi negalėjome pasirinkti tik penkių, čia yra aštuoni iš mūsų mėgstamiausių.
St. George Spirits NOLA kavos likeris
Šis unikalus kavos likeris iš Bay Area spirito varyklos St. George Spirits sukelia nostalgišką Naujojo Orleano skonį. Pradedant nuo šaltai užpiltų Yirgacheffe kavos pupelių iš Etiopijos, distiliavimo gamykla prideda skrudintų cikorijų ir vanilės pupelių, kad užbaigtų sudėtingą likerį. Į kavą orientuotus kokteilius, tokius kaip „Black Lodge“ – turtingą „Boulevardier“, pridėkite šiek tiek skanių niuansų. 46,99 USD, reservebar.com
Nux Alpina riešutų likeris
Amaro gerbėjams tradicinis graikinių riešutų likeris (dažnai vadinamas itališku pavadinimu nocino) gali tapti intriguojančiu nauju buteliu. Tris kartas Austrijoje, Purkhart šeimos gaminamas, Nux Alpina šviežius žalius graikinius riešutus mirkina brendžiu, o po to užpila prieskoniais ir Alpių augalija. Tai natūraliai dera su rudaisiais spiritiniais gėrimais arba gurkšnoti solo po vakarienės kaip virškinimo. 29,96 USD, astorwines.com
Nixta Licor de Elote
Namų barmenui, mėgstančiam eksperimentuoti, „Nixta Licor de Elote“ į baro krepšelį pristato vieną iš unikalesnių skonio profilių ir butelių formų. Pagaminta Jilotepec mieste, Meksikoje, iš protėvių kukurūzų, kukurūzų likeris sujungia saldų, skrudintą vanilės, karamelės ir skrudintų kukurūzų skonį, kuris ypač gerai dera su viskio ir agavų spiritu. 39,99 USD, curiada.com
Faccia Brutto Centerbe
Italų įkvėptas Bruklino gamintojų Faccia Brutto, miškai žalias Centerbe yra žolelių likeris, esantis kažkur tarp Chartreuse ir génépy, maceruotas su šviežiais ir džiovintais augalais, tokiais kaip melisa, dilgėlės, kalendra ir peletrūnas. Pasaldintas cukranendrių cukrumi ir išpilstytas į butelius iki 45 proc. 25 USD, facciabruttospirits.com
Italicus Rosolio di Bergamotto
Itališkas itališkas likeris Italicus puikiai tinka džino gėrimams, pakeičiant standartinį citrusinių vaisių likerį arba tiesiog užpilant putojančiu vynu, kad gėrimams būtų suteiktas bergamotės aromatas. Dėl nuostabaus buteliuko jis yra ypač dovanotas. 41,99 USD, caskers.com
Joseph Cartron kremas iš Cassis de Bourgogne
Crème de cassis (dar žinomas kaip juodųjų serbentų likeris) jau seniai buvo pagrindinis kokteilis. Istorinis Burgundijos gamintojas Josephas Cartronas juodųjų serbentų tiekia iš regiono ūkininkų, gamindamas sultingą, sudėtingą likerį. Tiesiog įlašinkite į putojantį vyną, kad gautumėte tobulą šventinio vakarėlio kokteilį „Kir Royale“. 32,99 USD, josephcartronusa.com
Giffard Piment d’Espelette
Dėl aštrių gėrimų populiarumo šis Giffard čili likeris yra puikus pasirinkimas. Pagaminta naudojant nesmulkintus prancūziškus Espelette pipirus ir mišinį paryškinant šiek tiek brandinto rhum agricole iš Martinikos, saldus ir aštrus likeris suteikia žolelių šilumos su vanilės ir kakavos natomis. 39,97 USD, winechateau.com
Botanika Angelica citrina
Šie naujieji „Botanika Angelica“ likeriai, pagaminti iš istorinio Lenkijos degtinės gamintojo Chopino, gaminami naudojant jiems būdingą ruginę degtinę. Molio puoduose maceruotas citrinų likeris gaminamas nedidelėmis partijomis su rankomis spaustomis citrinomis ir pasaldinamas tiek, kad subalansuotų ryškų citrusinių vaisių skonį. Tikėtinos gėlių natos – jazminas ir sausmedis bei tik muskato natos. 34,99 USD, kegnbottle.com
8 įrašas, skirtas Išbandyti: Dovanojami likeriai, pirmiausia pasirodė žurnale „Imbibe“.