GERIAUSIAS Padėkos dienos įdaras! Remiantis mano šeimos klasikiniu receptu, jis yra sotus ir pikantiškas, pagamintas iš šviežių žolelių, salierų, sviesto ir porų.


Geriausias įdaro receptas


Jei pasakyčiau, kad klasikinis įdaro receptas buvo mano mėgstamiausia Padėkos dienos vakarienės dalis, ar patikėtumėte manimi? Na, tai tiesa! Vaikystėje įsimylėjau savo močiutės įdaro receptą. Pagaminta iš svogūnų, salierų ir džiovintų žolelių, buvo paprasta ir skanu. Viršuje buvo traškus, auksinis duonos sluoksnis, o apačioje – drėgnas ir lipnus centras. Sodrus, pikantiškas skonis užpildo kiekvieną kąsnį.

Mano mama vis dar gamina šį naminio įdaro receptą mano šeimos Padėkos dienai kiekvienais metais. Kadangi man tai labai patinka, norėjau sukurti savo sukimąsi ir pasidalinti su jumis visais! Daug pakeitimų nedariau – svogūnus pakeičiau į porus, o džiovintas žoleles – į šviežius, o naudojau traškią raugo duoną.

Kai mano mama pirmą kartą išbandė mano variantą, ji pasakė: „Jūs pasinaudojote mūsų įdaro receptu ir padarėte jį geresniu! Tikiuosi, kad jums tai patinka taip pat, kaip ir mums.


Naminio įdaro recepto ingredientai


Įdaro recepto ingredientai

Skirtingai nuo įdarų receptų, kuriais dalinuosi anksčiau (žr. čia arba čia), šis yra gana tradicinis. Gaminu iš šių pagrindinių ingredientų:

  • duonažinoma! Pagal šį receptą venkite iš anksto supjaustytos sumuštinių duonos. Norite tokios duonos, kuri būtų traški ir kvapni, geriausia – raugo arba prancūziškos duonos. Čia geriausiai tinka pasenusi duona, todėl rekomenduoju ją nusipirkti prieš vieną ar tris dienas.
  • Sviestas – Mėgstu čia naudoti sūdytą sviestą, bet jei norite, drąsiai naudokite nesūdytą sviestą. Tokiu atveju įdarą pagardinkite papildomai 1/4 arbatinio šaukštelio druskos.
  • Porai – Man patinka jų saldus svogūnų skonis su šio recepto žolelėmis ir salierais. Jei dažnai negaminate porų, peržiūrėkite šį įrašą ir sužinokite, kaip juos supjaustyti ir išvalyti!
  • Salierai – Būtinas įdaras.
  • Česnakai – Dėl aštraus skonio gilumo.
  • Šviežios žolelės – Rozmarinas, šalavijas, čiobreliai ir petražolės užpildo šį Padėkos dienos įdarą burnoje tirpstančiu žemiškų, gaivių ir pikantiškų skonių mišiniu. Niekada nebegaminsite įdaro džiovintomis žolelėmis!
  • Daržovių sultinys – Duonai suvilgyti.
  • Kiaušiniai – Jie suteikia sodrumo ir drėgmės, padeda sukurti nenugalimą lipnų įdaro centrą.
  • Ir jūros druskos bei šviežių juodųjų pipirų – Kad visi skoniai išryškėtų!

Žemiau raskite visą receptą su matavimais.


Traški duona maišymo dubenyje


Kaip pasigaminti įdarą

Šį Padėkos dienos įdaro receptą pagaminti labai paprasta! Štai kaip viskas vyksta:

Pirmiausia suplėšykite duoną. Taip, pjaukite rankomis, o ne peiliu! Man labiau patinka suplėšytos duonos išvaizda, o ne tobuli maži duonos kubeliai, o man patinka, kaip susmulkinti kraštai sugauna lydytą sviestą ir žoleles. Suplėšę duoną sudėkite į didelį dubenį.

  • Patarimas: Jei duona nėra pasenusi, suplėšytus gabaliukus paskleiskite vienu sluoksniu ant didelės kepimo skardos. Kepkite 10–15 minučių 350 ° F orkaitėje, kad jie šiek tiek išdžiūtų. Tada tęskite receptą!


Troškinti porai keptuvėje su mediniu šaukštu


Toliau išvirkite porus. Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įmaišykite porus, salierus, česnaką, druską ir pipirus ir patroškinkite 5 minutes arba kol daržovės suminkštės. Įpusėjus ugnį sumažinu iki mažos, kad porai neapkeptų.


Traški duona ir žolelės maišymo dubenyje


Tada pagardinkite duoną! Porų mišinį užpilkite ant džiovintos duonos ir suberkite šviežias žoleles. Rankomis viską sumaišykite, padenkite duoną sviestu ir žolelėmis. Ant duonos užpilkite 1 1/2 puodelio sultinio ir vėl išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir vėl išplakite. Šiame etape duona turi būti labai drėgna. Jei atrodo, kad jis išvis sausas, įpilkite dar 1/2 puodelio sultinio.


Rankos maišo traškią duoną su žolelėmis, porais ir salierais


Pagaliau kepkite! Duonos mišinį perkelkite į riebalais išteptą kepimo formą ir išdėliokite storu, lygiu sluoksniu. Viršų apšlakstykite lydytu sviestu, uždenkite ir kepkite 30 minučių 350°F temperatūroje. Jei esate panašus į mane ir jums patinka, kad jūsų įdaras būtų traškus, aukso rudos spalvos viršus, atidenkite patiekalą ir kepkite dar 5–10 minučių.

Mėgaukitės!


Naminis įdaro mišinys dubenyje


Geriausi įdaro receptų patarimai

  • Naudokite vienadienę duoną. Šis įdaro receptas geriausiai pasirodo gaminant jį su dienos (ar dienų) senumo duona. Kadangi ji yra sausesnė nei šviežiai kepta duona, ji tikrai sugeria sviestinių porų, sultinio ir žolelių skonį. Taigi planuokite iš anksto! Pirkite arba gaminkite duoną prieš vieną ar tris dienas.
  • Atidenkite keptuvę, kad viršus būtų traškus. Vienas iš mano mėgstamiausių dalykų, susijusių su Padėkos dienos įdaru, yra tai, kaip traškus viršus kontrastuoja su drėgnu, lipniu viduje. Kad įdaro viršus būtų gražus ir traškus, paskutines kepimo minutes atidenkite troškinimo indą.
  • Jei reikia, padvigubinkite. Jei maitinate minią įdarų mėgėjų arba norite turėti daug likučių, pakartokite šį receptą. Užtenka 8 padoraus dydžio porcijoms, bet galbūt norėsite sekundžių. Bent jau aš visada darau. 🙂

Kaip laikyti ir padaryti į priekį

Kas nemėgsta Padėkos recepto, kurį galima pagaminti iš anksto?! Galite iš anksto paruošti šį įdarą dviem būdais:

  • Kelios valandos į priekį: Vykdykite receptą, kaip parašyta, sustokite prieš pat kepdami įdarą. Uždenkite kepimo indą ir laikykite šaldytuve maždaug valandą prieš valgį. Prieš patiekiant kepkite pagal receptą.
  • Diena į priekį: Visiškai surinkite ir iškepkite įdarą prieš 1 dieną, bet palikite uždengtą visą laiką, kol jis bus orkaitėje. Šaldykite per naktį. Kitą dieną dar kartą pašildykite jį uždengtą 350 ° F orkaitėje, kol sušils. Paskutinėms kepimo minutėms uždenkite, kad viršus būtų gražus ir traškus.

Likęs įdaras gerai išsilaiko sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Įkaitinkite jį mikrobangų krosnelėje arba uždengtame kepimo inde 350 ° F orkaitėje.


Padėkos įdaro receptas


Daugiau mėgstamų padėkos receptų

Šį įdaro receptą galite pasigaminti bet kada rudenį ar žiemą, tačiau jis puikiai tinka Padėkos dienai. Užbaikite savo šventę vienu ar keliais iš šių skanių Turkijos dienos garnyrų:

Geriausias įdaro receptas

Paruošimo laikas: 20 minučių

Virimo laikas: 40 minučių

Visas laikas: 1 valandą

Aptarnauja 8

Šis klasikinis įdaro receptas yra GERIAUSIAS Padėkos dienos garnyras! Porai, salierai ir šviežios žolelės pripildo sodraus, pikantiško skonio.

  • 1 mažas kepalas (1 svaras) vienadienė traški raugo duona, ne sumuštinių duona
  • ½ puodelis sūdyto sviesto, plius 1 valgomasis šaukštas lydyto sviesto užpilui
  • 2 porai, perpjauti per pusę, plonai supjaustyti ir gerai nuplauti (2 puodeliai)
  • 4 salierų stiebų, kubeliais (1¾ puodelio)
  • 3 česnako skiltelės, susmulkinti
  • ¾ šaukštelis jūros druska
  • ½ šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ¼ puodelis pjaustytų šviežių šalavijų
  • Krūva ¼ puodelis kapotų šviežių petražolių
  • 1 šaukštelis kapotų šviežių rozmarinų
  • 1 šaukštelis šviežių čiobrelių lapelių
  • 1½ iki 2 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 dideli kiaušiniai, sumuštas

Neleiskite ekranui užtemti

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F ir sutepkite 8×11 arba 9×13 colių kepimo indą.
  • Duoną suplėšykite į 1 colio gabalus* ir sudėkite į labai didelį dubenį.
  • Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Suberkite porus, salierą, česnaką, druską ir pipirus ir patroškinkite 5 minutes, įpusėjus ugnį sumažindami iki mažos. Porų mišinį užpilkite ant duonos ir pabarstykite šalavijais, petražolėmis, rozmarinais ir čiobreliais. Rankomis mėtykite, kol pasidengs. 1½ puodelio sultinio tolygiai užpilkite ant įdaro ir išmeskite, kad pasidengtų. Įmuškite kiaušinius ir vėl išplakite. Duona turi jaustis gana drėgna. Jei jis vis dar šiek tiek sausas, įmaišykite likusį ½ puodelio sultinio. Naudojamas kiekis priklausys nuo to, kokia tanki ir sausa buvo duona.
  • Perkelkite mišinį į kepimo indą. Jei ruošiatės į priekį, sustokite čia, uždenkite indą folija ir laikykite šaldytuve, kol paruošite kepti.

  • Kai būsite pasiruošę kepti, ant viršaus užtepkite 1 šaukštą lydyto sviesto ir kepkite uždengę 30 minučių. Jei įdaras vis dar gana šlapias, atidenkite indą ir kepkite dar 5–10 minučių, kad viršus šiek tiek apskrustų.

*Jei jūsų duona nėra pasenusi, suplėšytus gabaliukus paskleiskite vienu sluoksniu ant didelės kepimo skardos. Prieš tęsdami receptą, kepkite 10–15 minučių 350 ° F orkaitėje, kad jie šiek tiek išdžiūtų.



Source link

By admin

Draugai: - Marketingo paslaugos - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Karščiausios naujienos - Ultragarsinis tyrimas - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai -  Padelio treniruotės - Pranešimai spaudai -