Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės visada būna sultingos, švelnios ir skanios.
Šis receptas negali būti lengviau paruošiamas, šlaunelės su kaulais pagardinamos, kepamos, o po to pakepiamos po broileriu, kad oda būtų traški ir mėsa būtų sultinga.
- Šis receptas tikrai turi greitas pasiruošimas ir reikia tik a keletas pagrindinių ingredientų.
- Jie tokie skanūs, švelnūs, sultinga mėsa ir traški oda (geriausia dalis!).
- Jie gali būti padaryta į priekį ir mėgavosi visą savaitę.
- Aš naudoju paprastą prieskonių mišinį, bet galite eksperimentuoti su mėgstamais prieskonių mišiniais, prieskoniais ir žolelėmis.
Keptos vištienos šlaunelių pagrindai
Vištiena: Šiame recepte naudojamos vištienos šlaunelės su kaulais. Kadangi vištienos šlaunelės yra tamsios mėsos, jos yra ypač kvapnios ir švelnios. Taip pat tiks šlaunys, kojos ar blauzdelės be kaulų ir odos; pagal poreikį pakoreguokite kepimo laiką (naudokite šį receptą vištienos krūtinėlėms). Prieš naudodami atšildykite šaldytas šlaunis.
Prieskoniai: Šio recepto pikantiškas skonis gaunamas iš paukštienos arba itališkų prieskonių. Išbandykite savo prieskonius prieš dėdami papildomos druskos, nes tai gali skirtis priklausomai nuo prekės ženklo!
Vienas receptas, begalinės galimybės
- Pakeiskite vištienos prieskonius toliau pateiktame recepte 2–3 arbatiniais šaukšteliais mėgstamo prieskonių mišinio, paruošto vištienos prieskonių mišinio.
- Paskutines 15 kepimo minučių aptepkite mėgstamus kepsnius, kad jie būtų lipnūs ir skanūs.
- Įberkite krapų ir citrinos žievelės, kad atsigaivintumėte, arba išbandykite naminius citrininius pipirus.
Kaip kepti vištienos šlauneles
Šį vištienos receptą lengva pagaminti ir jis išnyks per kelias minutes!
- Nusausinkite vištienos šlaunis švariu popieriniu rankšluosčiu.
- Apšlakstykite aliejumi ir gausiai pagardinkite.
- Kepkite šlaunis, kol jos pasieks 165°F.
- Jei norite, apkepkite, kad oda būtų traški.
Patiekite su keptomis bulvėmis ir šparaginėmis pupelėmis, kad puikiai pavalgytumėte.
Išsaugokite jį vėlesniam laikui
Likusias orkaitėje keptas vištienos šlauneles laikykite uždengtame inde šaldytuve iki 4 dienų. Mėgaukitės jais šaltai arba pašildykite porcijas mikrobangų krosnelėje. Likusią vištienos šlaunelių mėsą naudokite vištienos salotoms arba buivolo vištienos padažui gaminti.
Šaldiklyje aušinamas šlaunis maišeliuose su užtrauktuku iki vieno mėnesio. Prieš pašildydami, atšildykite per naktį šaldytuve.
Holly mėgstamiausi vištienos šlaunelių receptai
Ar jūsų šeimai patiko šios keptos vištienos šlaunelės? Palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!
Keptos vištienos šlaunelės
Keptos vištienos šlaunelės yra lengvai paruošiamas patiekalas su traškia oda ir minkšta mėsa.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 425 ° F. Kepimo skardą su apvadu išklokite folija ir ant viršaus padėkite kepimo grotelę.
-
Nusausinkite vištienos odą popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmę.
-
Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gausiai pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais. Pagardus ir aliejumi įtrinkite į vištienos odą.
-
Padėkite vištienos šlauneles ant grotelių odele į viršų ir kepkite neuždengtą 35–40 minučių arba tol, kol vištiena pasieks 165 °F.
-
Pasukite broilerį aukštai ir, jei reikia, apkepkite odą 2–3 minutes, kad ji būtų traški.
Kepimo laikas: Vištienos šlaunelių dydis gali būti nuo 5 iki 10 uncijų, kepimo laikas yra 6 uncijos vištienos šlaunelių. Jei šlaunys didesnės, joms gali prireikti papildomo laiko.
Likučiai: Likusią vištieną galima laikyti šaldytuve sandariame inde iki 4 dienų. Išvirtas ir atvėsintas vištienos šlauneles galima užšaldyti iki 4 mėnesių.
Kalorijos: 360 | Angliavandeniai: 1g | Baltymai: 24g | Riebalai: 29g | Sotieji riebalai: 7g | Polinesotieji riebalai: 5g | Mononesotieji riebalai: 13g | Trans riebalai: 0.1g | Cholesterolis: 142mg | Natris: 112mg | Kalis: 301mg | Pluoštas: 0.1g | Cukrus: 0,02g | Vitaminas A: 130TV | Vitaminas C: 0.1mg | Kalcis: 18mg | Geležis: 1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.