2024 m. lapkričio/gruodžio mėn. numeryje dalinamės įrankiais ir priedais, kurie padės jūsų šventiniam vakarėliui įveikti ledo situaciją už liūdno šaldytuvo kampe. Norėdami gauti papildomų patarimų ir gudrybių, pasinaudojome Ledo knyga autorius Camper English, kad sužinotų, kaip jis gamina šventinius kubelius, kur rasti ledo formų ir kaip pagyvinti ledo ekraną.
Ledo atsargos
Nereikia tenkintis parduotuvėje pirktu ledu. Likus kelioms dienoms iki vakarėlio, namuose galite pasigaminti gero (ir nemokamo) ledo. Tiesiog ištuštinkite tuos ledo padėklus į sandarią talpyklą ir laikykite šaldiklyje, ką anglų kalba rekomenduoja daryti nepaisant to. „Aš asmeniškai nelaikau ledo silikoniniuose padėkluose, kuriuos turiu šaldiklyje, nes silikonas gali sugerti iš šaldiklio ar šaldytuvo susidarančius kvapus“, – sako jis.
Užšaldykite valgomus papuošimus
Nors akį traukiančios detalės lede gali būti užšaldyti įvairiausi daiktai, geriau pasilikti tik tuos, kurie yra valgomi. „Nereikia taip jaudintis, kad girti žmonės praryja plastikinius daiktus“, – sako anglų kalba. Vietoj to, atostogoms jis siūlo užšaldyti spanguoles ir rozmarino šakeles linksmiems kubeliams. Arba, jei norite ką nors įmantresnio, pasigaminkite sniego gaublius, apgaubtus rozmarino šakelėmis ir kokosu susmulkintu ledu, kad būtų galima imituoti apsnigtą pušyną. „Pinterest ir kitose vietose galite rasti nuotraukų, kuriose žmonės gamina mažas kalėdines dioramas stiklinėje su apversta rozmarino šakele“, – siūlo jis.
Sukurkite spalvingus ledo rutuliukus
Šiais laikais yra daugybė ledo padėklų, kurių dydis viršija kubą, pavyzdžiui, šis skirtas mažiems ledo rutuliukams. Anglas naudoja jas spanguolių sultims užšaldyti, kad sukurtų rubino raudonumo rutuliukus, kuriuos vėliau supila į šampano fleitą su putojančiu vynu ir sukuria gražią spanguolių mimozą. „Pagaminau daugybę ledų su spanguolių sultimis, nes jos užšąla geriau nei dauguma sulčių“, – sako jis. „Jis yra ryškiai raudonos spalvos ir neišmuša rūgščių kokteilių pusiausvyros, nes yra šiek tiek saldus ir rūgštus.” Kad Mimoza būtų tobula, į šampaną dedami šaldyti apelsinų sulčių rutuliukai yra „smagus šampano taurės ir šampano taurės su joje plaukiojančiu aromatingu ledu skirtumo taškas“, – sako anglų kalba.
Naudokite aromatizuotą ledą
Kaip ir spanguolių sultys bei apelsinų sultys, kokosų vanduo gali būti užšaldytas kubeliais kaip laiko atpalaidavimo ingredientas. Įdėjus jį į romo kokteilį, kubas lėtai išskirs švelnius atogrąžų skonius, kai jis tirpsta, kaip šiame škotiškame ir romo kokteilyje iš Naujojo Orleano „Cane & Table“. Tuo tarpu kavos ledo kubeliai, įmesti į Negroni, pavyzdžiui, šį rifą, suteiks gurkšnotojui šiek tiek gylio.
Peržiūrėkite savo šiukšliadėžę
Lapkričio / gruodžio mėn. numeryje rekomenduojame naudoti Bundt pyrago formą, kad sukurtumėte daugialypį ledo žiedą savo punšo dubeniui. Tačiau norint pasirinkti paprastą „pasidaryk pats“ versiją, anglų kalba siūlo ieškoti plastikinių, deformuojamų variantų, tokių kaip margarino vonelės ir grietinėlės sūrio indai. „Visuomet knaisiojuosi po savo šiukšliadėžę, kad surasčiau indelius ledui sušaldyti, nesvarbu, ar tai būtų kažkas didelio, arba pasigaminti ledo, kuris tik atvėsintų daiktų išorę“, – sako jis.
Padidinkite savo ledo ekraną
Suteikite šiek tiek atmosferos savo atostogų ledo stočiai su strategiškai išdėstytomis vandeniui atspariomis žvakėmis ar arbatinėmis žvakėmis. „Padėkite juos į ledo indo dugną, nesvarbu, ar tai aušintuvas, ar ledo kibiras, ir visas ledas spindės“, – siūlo anglų kalba. O kad ledo kibiras nepavirstų kibiru šalto vandens, jis pasitelkia salotų suktuką su įmontuotu nutekėjimu. „Galite tiesiog retkarčiais išpilti dugne esantį vandenį, tada ledas išliks sausesnis ir tarnaus ilgiau.
Praleiskite ledo vežimą ir akinius
Galbūt patyrėte ledo čiuožimą bare, kur gėrimas atšaldomas pilant jį per vamzdelį ledo skulptūroje. Nors tai skamba kaip puikus vakarėlio triukas, anglai įspėja, kad „jūsų virtuvės grindys taps lipnios“. Tas pats pasakytina apie akinius su ledu. „Tikriausiai yra 50–75 procentų sėkmės rodiklis, nes jie linkę nutekėti visur. Vietoj to, ledo puodo dubuo yra tvarkingesnis, bet vienodai ekstravagantiškas ledo pateikimas. Savo knygoje anglai užšaldo ledą 2 galonų gėrimų balionėlyje, tada karštu vandeniu ištuština dubenį.