Naminiai meduoliai kupini jaukių skonių ir kvapnių šventinių aromatų!
Šis meduolių receptas yra lengvas ir drėgnas, gaminamas su šiltais prieskoniais ir tik šiek tiek keptos melasos.

- Šis meduolių receptas yra a švenčių klasika.
- Tai mano tikslas pusryčiai, užkandžiai ar dovanos.
- Gali būti užšaldyti ir atšildyti paskutinės minutės svečiams. Užšaldykite visą pyragą arba sušaldykite jį griežinėliais, kad atsirastų gabalėlis, kai tik užklumpa noras!

Kas yra meduolyje?
Melasa: Norėdami gauti giliausią ir sodriausią melasos skonį, rinkitės vidutinę arba tamsią melasą, o ne šviesią. Vengčiau naudoti juodosios melasos, nes ji gali nuslopinti torto skonį ir neduos tokių drėgnų rezultatų.
Prieskoniai: Kaip ir kiti prieskoniniai pyragaičiai, geriausia yra švieži, todėl patikrinkite visų ingredientų galiojimo datas, kad gautumėte geriausių rezultatų.
Pasilinksmink su juo!
- Į tešlą įmaišykite šventinius džiovintus vaisius, pavyzdžiui, spanguoles, razinas ar serbentus.
- Pasaldinkite jį dar labiau pridėdami saują mažo šokolado, sviesto arba žemės riešutų sviesto drožlių.
- Ant viršaus pabarstykite pabarstukais, apelsino žievele ar šlakeliu karališkojo glajaus, kad šis pyragas pavirstų dekadentišku desertu!

Kaip pasigaminti meduolius
- Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, melasa ir prieskoniais.
- Sudėkite likusius ingredientus (visas receptas žemiau).
- Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir kepkite.
Atvėsinkite ir patiekite su plakta grietinėle ir cukraus pudra.

Meduolių išlaikymas šviežias
- Likusį meduolių pyragą laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 4 dienų arba iki savaitės šaldytuve.
- Užšaldykite porcijas, suvyniotas į plastikinę plėvelę ir maišelį su užtrauktuku, iki 6 mėnesių ir prieš patiekdami atšildykite šaldytuve arba mikrobangų krosnelėje kas 30 sekundžių.
Dangiški šventiniai skanėstai
Ar gaminote šį meduolį savo šeimai? Palikite komentarą ir įvertinimą žemiau!


Meduoliai
Pagal šį naminių meduolių receptą gaunamas drėgnas ir švelnus pyragas, pagardintas maloniu imbiero prieskoniu.

Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350°F. 9×13 torto formą ištepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi.
-
Kiaušinius, cukrų, melasą, prieskonius ir aliejų sumaišykite rankiniu mikseriu iki vientisos masės. Įsijokite miltus.
-
Sumaišykite kepimo soda ir 2 šaukštus vandens. Įpilkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Įmaišykite verdantį vandenį, kol visiškai susimaišys.
-
Tešlą (atrodys plona) supilkite į paruoštą skardą.
-
Kepkite 40–45 minutes arba tol, kol dantų krapštukas išeis švarus. Visiškai atvėsinkite ir patiekite su plakta grietinėle.
Matuodami miltus pagal šį receptą, pirmiausia išmatuokite, tada išsijokite.
Likučius palaikykite šaldytuve 4 dienas ir šaldiklyje 6 mėnesius.
Kalorijos: 177 | Angliavandeniai: 35g | Baltymai: 3g | Riebalai: 3g | Sotieji riebalai: 2g | Cholesterolis: 18mg | Natris: 133mg | Kalis: 353mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 20g | Vitaminas A: 105TV | Kalcis: 66mg | Geležis: 2mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.




Recepto pritaikymas Mackasey, Joan. „Meduolis”. Receptas. Tarp draugų II tomas. Calgary, AB, 1989. 203. Spausdinti.