Šis paprastas guliašo receptas greitai paruošiamas iš ingredientų, kuriuos tikriausiai turėsite po ranka.
Jautienos malta ir alkūniniai makaronai troškinami sodrame pomidorų padaže, kad jaukus vieno puodo patiekalas patiks visai šeimai.

- Atsiliepimai kalba patys už save… tai skanus!
- Šis guliašo receptas pagamintas iš pagrindiniai ingredientai.
- tai ekonomiškas ir gali ištempti iki pamaitinti minią su papildomais makaronais ir padažu.
- Tam reikia tik vienas puodas lengvam valymui!
Guliašas visame pasaulyje
Amerikietiškas guliašas skiriasi nuo guliašo kitose pasaulio šalyse. Šis amerikietiško guliašo receptas yra paprastas patiekalas su malta jautiena ir alkūniniais makaronais, troškintais pomidorų padaže. Jis taip pat žinomas kaip „slumgullion“, „Hamburger Guliašas“ arba „American chop suey“, be kitų pavadinimų!
Vengriškas guliašas yra jautienos ir svogūnų sriuba, pagardinta vengriška paprika, kurioje kartais būna bulvių ir/ar morkų.

Ko reikės guliašui gaminti
- Malta jautiena: Naudokite liesą maltą jautieną (arba mėsainių mėsą) – gerai, jei sunaudosite šiek tiek daugiau ar mažiau nei reikalaujama. Ją galima pakeisti itališka dešra arba malta kalakutiena.
- Makaronai: Naudokite bet kokius mažus makaronus, man labiau patinka alkūniniai makaronai. Išbandykite mažus kriaukles, peteliškes ar ditalini.
- Makaronų padažas: Naudokite stiklainiuose makaronų padažą (arba naminį marinaros padažą). Man patinka dėti konservuotų kubeliais pjaustytų pomidorų, kad būtų tekstūra ir dar labiau ištemptų patiekalą.
- Sultinys: Įpilkite sultinio arba vandens, kad išvirti makaronai.
- Prieskoniai: Padažą pagardina svogūnai, česnakai, itališki prieskoniai ir lauro lapai.

Variacijos
- Į mėsos padažą galima dėti kubeliais pjaustytą salierą arba raudonąją papriką.
- Įmaišykite šiek tiek Worcestershire padažo ir pabarstykite čili dribsniais.
- Ištempkite valgį papildomais makaronais (ir vandeniu) arba nusausintų pupelių skardine.
- Patiekdami įmaišykite šiek tiek parmezano sūrio arba pabarstykite čederio sūriu arba grietine.
Aptarnavimo pasiūlymai
Šis guliašo receptas puikiai tinka su sausainiais arba traškia duona, kad dubens dugne atsirastų gabalėlių. Prie šono dažnai dedu šviežias arba Cezario salotas.

Likučiai ir sandėliavimas
Šaldytuvas: Likęs guliašas gali būti laikomas sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
Šaldiklis: Atšaldytas porcijas užšaldykite maišeliuose su užtrauktuku iki 4 mėnesių. Atšildykite šaldytuve prieš kaitindami ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.

Ar jums patiko močiutės guliašo receptas? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!


Lengvas guliašo receptas
Guliašas yra paprasta vakarienė keptuvėje su pomidorais, jautiena ir makaronų makaronais aštriame pomidorų padaže. Tai puikus patogus maistas už mažą biudžetą!

Neleiskite ekranui užtemti
-
Didelėje keptuvėje su dangčiu arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies kepkite maltą jautieną, svogūną ir česnaką, kol neliks rausvos spalvos. Nusausinkite visus riebalus.
-
Sudėkite marinaros padažą, sultinį, kubeliais pjaustytus pomidorus su sultimis, pomidorų pastą, papriką (jei naudojate), itališkus prieskonius, lauro lapus, druską ir pipirus. Užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies.
-
Suberkite alkūninius makaronus, sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite ir troškinkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
-
Atidenkite ir troškinkite dar 5–10 minučių arba tol, kol makaronai suminkštės.
-
Išimkite ir išmeskite lauro lapą. Jei naudojate, pabarstykite sūriu ir uždėkite dangtį. Leiskite pailsėti apie 5 minutes arba kol makaronai sutirštės ir sūris išsilydys.
Dėl nuoširdesnio apetito, valgį galima ištempti su papildomais makaronais (ir vandeniu/sultiniu), konservuotomis pupelėmis arba kapotomis daržovėmis. (kubeliais pjaustytos cukinijos, griežinėliais pjaustyti grybai, kukurūzai arba papildomos paprikos). Jautieną galima pakeisti bet kokia malta mėsa.
Pradėkite nuo sultinio/vandens kiekio, kaip nurodyta, ir, jei reikia, įpilkite papildomai (priklausomai nuo makaronų formos). Vėsdamas ir ilsėdamasis guliašas sutirštės. Priklausomai nuo keptuvės dydžio ir formos, gali prireikti įpilkite dar šiek tiek skysčio. Stebėkite patiekalą, kol jis gamins, ir prireikus įpilkite daugiau skysčio. Mišinys vėsdamas šiek tiek sutirštės.
Likučius galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
Patiekimas: 2puodeliai | Kalorijos: 217 | Angliavandeniai: 24g | Baltymai: 21g | Riebalai: 4g | Sotieji riebalai: 2g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 2g | Trans riebalai: 1g | Cholesterolis: 47mg | Natris: 562mg | Kalis: 812mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 7g | Vitaminas A: 587TV | Vitaminas C: 23mg | Kalcis: 59mg | Geležis: 4mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



