Šis kumpio glajus bet kokiam kepiniui suteikia gražiausiai skanų, saldų, lipnų išoręed kumpio receptas!
Saldus ir pikantiškas, šiame kumpio glaisto recepte naudojami ingredientai, kuriuos tikriausiai turite, ir paruošti užtrunka vos kelias minutes.

Ko reikės kumpio glaistui pagaminti
Žemiau esančiam kumpio glaistui reikia tik saujos ingredientų.
- Rudasis cukrus: Rudasis cukrus karamelizuojasi ir sukuria skanų, lipnų išorę. Jį galima pakeisti medumi, klevų sirupu, lydytu abrikosų uogiene ar obuolių želė.
- Sultys: Oranžinė arba ananasų sultys prideda skonio ir palengvina glajų užtepimą ant kumpio. Jis gali būti pakeistas beveik bet kokiomis sultimis, įskaitant obuolių sultis.
- Garstyčios: Dėl skonio dedu Dižono garstyčių, kartu su žiupsneliu gvazdikėlių ar imbiero. Galima naudoti bet kokią Dižono ar grūdėtųjų garstyčių veislę.

Kada glazūruoti kumpį
Kumpio glajuje yra cukraus, todėl jis paruduoja ir susidaro lipni, saldi danga. Jei glajus bus dedamas per anksti, jis sudegs.
Sutepkite kumpį maždaug 20–30 minučių prieš baigiant kepti – maždaug tada, kai kumpis mėsos termometru pasiekia 115–120 °F.
Norėdami glazūruoti kumpį, teptuku užtepkite glazūrą išorėje. Jei nenaudojate spiralinio kumpio, rekomenduoju nubraukti kumpį, kad glajus įsigertų.

Kumpio glazūros patarimai
Kumpio glajų lengva pasigaminti ir jis orkaitėje keptam kumpiui suteikia skaniausio skonio.
- Įmuškite kumpį: Norėdami gauti geriausius rezultatus, ant viršaus pabarstykite kumpį arba ploną odelę, kad glajus patektų į mėsą, ypač jei nenaudojate spiralinio kumpio. Spiraline pjaustytų kumpių įbrėžimų nereikia, nes glajus natūraliai prasiskverbia tarp griežinėlių.
- Jei reikia, pašalinkite žievelę: Dauguma parduotuvėje pirktų kumpių yra be žievės. Jei jūsų kumpis turi kietą, storą, odinę žievelę, pašalinkite ją, nes kepimo metu jis nesuminkštės. Po apačia ieškokite riebalinio sluoksnio ir, jei jis yra, galite jį įvertinti, kad pasiektumėte geresnių rezultatų.
Ar jūsų šeimai patiko šis naminis kumpio glajus? Palikite mums įvertinimą ir komentarą žemiau!


Geriausias kumpio glajus (lengvas)
Suteikite savo kumpiui skonį šiuo 5 ingredientų kumpio glaistu!
Neleiskite ekranui užtemti
- Nedideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus.
- Aptepkite spirale išpjautą arba įbrėžtą kumpį (žr. pastabas) likus maždaug 20–30 minučių iki kumpio pagaminimo arba kai kumpis pasiekia 115–120 °F. Tęskite kepimą pagal savo receptą arba tol, kol kumpis pasieks 138 °F.
- Jei norite, aptepkite antruoju glaistu, kai kumpis iškeps, ir kepkite 3–4 minutes, kad glajus karamelizuotųsi.
- Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite kumpiui pailsėti bent 15 minučių.
Informacija apie maistingumą pagrįsta 1 šaukštu kumpio glaisto.
Nepanaudotą glajų galima laikyti šaldytuve hermetiškame inde iki 4 dienų. Išmaišykite prieš naudodami dar kartą.
Kalorijos: 38 | Angliavandeniai: 9g | Natris: 23mg | Kalis: 22mg | Cukrus: 9g | Vitaminas A: 10TV | Vitaminas C: 1.9mg | Kalcis: 9mg | Geležis: 0.1mg
Pateikta informacija apie mitybą yra apytikslė ir skirsis priklausomai nuo gaminimo būdų ir naudojamų ingredientų prekių ženklų.
© SpendWithPennies.com. Turinys ir nuotraukos yra saugomi autorių teisių. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Griežtai draudžiama kopijuoti ir (arba) įklijuoti visus receptus į bet kokią socialinę žiniasklaidą. Peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.



